Sa-l dau la scoala germana sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Buna,
Miruna ce ai facut, l-ai dat deja pe cel mare la scoala? Cum e la Vlahuta?
Pupice,
Mihaela

http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna,
Nu, nu l-am dat, pentru ca era vorba de "toamna cealalta" adica cea viitoare. Adica abia la anul il dau la scoala.

Totusi, pana la urma m-am hotarat sa nu-l dau la Vlahuta, in conditiile in care profesoara lui (invatatoare acolo) ne-a spus ca noua directoare a impus o admitere pe bune. Asta ar presupune meditatii zilnice de germana si nu am gasit cu cine.
Nici nu m-am omorat cautand, de ce sa mint. Una peste alta, programul acolo nu-mi convenea de loc (noi avem bunici disponibili) si o educatie preponderent umanista pentru baieti nu mi-a convenit.

Daca gresesc, asta este, m-am gandit mult de tot la asta, si asa a rezultat ca este mai bine.

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna va rog sa ma ajutati sa inteleg... despre ce examene este vorba? adica daca eu vreau sa-mi dau la anul fata care nu stie o boaba de germana la scoala germana nu va putea merge???

6 ani -14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ca sa intre la scoala in germana normal ca da un test de limba...

pacat miruna, o limba straina invatata temeinic de cand esti mic mic e super.. o vb ca si nativii.. e a doua limba materna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

CristinaT, nu, nu poti intra in cls I la Liceul German sau la Vlahuta fara un examen de limba. Inteleg ca la liceul german trebuie sa poata povesti cu cuvintele lor, liber si cursiv, o poveste, sau cum decurg cumparaturile la piata sau orice altceva se mai gandesc sa-l intrebe.

Porumbita, crede-ma ca n-am luat cu usurinta decizia asta. Am luat in considerare si faptul ca, din informatiile mele, Vlahuta nu se compara cu Liceul German, atat ca limba cat si ca educatie generala.
Pe de alta parte, varul meu este profesor de germana si n-a facut Liceul german, si a spus ca, la intrarea in facultate, cei veniti de la Liceul German nu erau mai bine pregatiti decat el, ci dimpotriva.
M-am gandit ca nu vreau sa las acest aspect (invatatul unei limbi straine) sa dicteze intregul curs scolar al copiilor.
Tot nu sunt 100% sigura ca am luat decizia corecta, dar, punand totul in balanta, asta a rezultat ca fiind mai bine de facut.

Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Miruna, da pana la clasa a 8-a e super, sa stii.

si mai e ceva.Cu liceul german, daca esti la clasa speciala faci ore cu profi nemti si cu bacul(nemtesc!!!) poti face facultate in germania, depinzand doar de medie.
Colegii fratelui Sofiei sunt in majoritate la Berlin si Heidelberg...

si in diverse alte orase.

deci...deschide multe cai.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by Sabina

si mai e ceva.Cu liceul german, daca esti la clasa speciala faci ore cu profi nemti si cu bacul(nemtesc!!!) poti face facultate in germania, depinzand doar de medie.

Sabina, tu stii mai multe despre admiterea la Liceul German? Eu am fost in vara cu Bianca sa ma interesez si mi-au zis ca se da un test de limba. Dar in ce consta concret, nu stiu.
Acum , Bianca e la gradi in Germania de 3 ani de zile, pina in vara face deja 4 ani- De la gradi, dar si de la scoala la care am inscris-o aici mi-au spus ca vorbeste f. bine germana, De luni va incepe la aceeasi scaoal un curs zilnic de 2 ore / 4 ori pe sapt. pina in vara, tot de germana. Eu as vrea sa o aduc sa de-a si testul la Liceul German, pt ca nu stiu sigur daca vom ramine aici, sau ne intoarcem in Bucuresti. Eu sper sa nu aibe pb la acest test, dar m-ar interesa totusi in ce consta concret!

Mergi la inceput

O sa dau niste telefoane si iti raspund:)

pupi.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Buna,
eu am facut liceul german si am facut toate materiile in germana, deci nu vad mare chestie ca vin profesorii din germania sa tina ei orele. Sincera sa fiu am mai multa incredere in profesorii din Romania decat in altii( poate is eu mai conservatoare).
Treptele amandoua se dadeau in lb germana, la bac nu am ajuns, ca m-au obligat parintii sa trec la un liceu unde sa fac si carte:)) deci nu inteleg ce nemtesc e bacu???
Cu clasa speciala, stii cumva cati copii ajung in Germania? Eu am inteles ceva de genu pana in 10 copii. Ori la cum st lucrurile in Romania nu imi imaginez ca pleaca primii 10 copii.

http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

mamaruta, de vreo 5, 6 ani s-a infiintat clasa speciala, adica clasele astea dau bac pe sistem nemtesc, scrisu in ianuarie si oralu in iunie.

Lucrarile se trimit la Berlin pt corectura.Apoi, acesti absolventi intra in baza de data pt orice Uni germana, la fel ca un neamt de la mama lui.(a nu se confunda cu sprachdiplom, asta e alta mancare de peste, acuma o dau doar cei de la celelalte clase, specialu nu mai are nevoie) Diploma de Bac o ridica de la Ambasada.

Din seria de anul asta au plecat cam 80%.(cred c-au fost vreo 65 la clase speciale)
profii nu mai sunt ce erau la German din pacate.
Si la nemti e cu dus si-ntors, pt ca de multe ori le dau note f mici, ca sa ii defaforizeze.

totusi, exista si copii cu media 10 general, si la bac nemtesc.
astia sunt la universitatea Humboldt la drept,la Freie Universitat la stiinte politice samd. sau la Heidelberg.Cei cu media 8.50 de pilda sunt la Frankfrut, Ausburg etc etc etc.

dar majoritatea au ales Berlin.
deci s-a schimbat nitel sistemul.

cu toate neajunsurile, eu cred ca e important sa invete limba asta de mici...pana la clasa a-8-a profii sunt f buni.

Mamaruta, acu m-am uitat in profilul tau...o cunosti cumva pe Cristina Popa?(fosta Curticeanu)
e acuma profa la German, de romana, e f buna si draguta, a fost profesoara fratelui Sofiei, el o adora.

Mergi la inceput