Sa-l dau la scoala germana sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

am uitat un amanunt.

Copiii de clasele real, uman si Unesco(un fel de limbi straine mai cultural asa, care e cea mai buna optiune dupa clasele speciale pt ca Realul nu mai e ce era acu 10 ani cand cei buni mergeau acolo, acuma la Real sunt cei cu mediile cele mai mici....)au dat bac normal, ca toti copiii.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Sabina, daaaaaaaaaa sigur ca o cunosc pe Cristina, am fost in 1-4 colege.Ea recita cel mai frumos din clasa.
Eu am cunoscut o elava in clasa a 11 care spunea ca doar cativamerg in germania, de aia ziceam eu.
Si acum chiar m-ai facut curioasa,cu bacu,mai baga niste amanunte, la ce materii dau bac, ce materie, ceea ce au invatat ei sau sa faca fro lucrare de capu lor?
Ca profii nemti nu ma impresioneaza in continuare.

http://community.webshots.com/user/mamaruta105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Sabina , multumim frumos de informatii.

Si o intrebare: din cate am inteles eu si Sofia este la o gradinita germana si probabil va merge la scoala germana. (poate va fi colega cu Matei ).

Voi vorbiti cu ea acasa in germana? Si daca da, cat timp? Eu ma straduiesc si pana acum reusesc in proportie de 50%. As vrea sa ajung spre 90%.

Lui Matei ii place tare mult sa-i citesc povesti. Si as vrea sa-i citesc in germana. Problema este ca ale mele carti in limba germana sunt pentru copii mai marisori, nu asa mai simplutze si cu poze.

A doua a intrebarea ar fi: se gasesc pe la noi carti cu povesti gen Rotkäppchen, Schneewitchen,....?? Eu nu prea am vazut. Dar mai prospectez.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Ruxandra, iti raspund si eu, ca sa vezi mai multi parinti vorbitori de germana.
Deci eu am zis ca pana la 2 ani nu vorbesc cu ea germana ca sa nu ametesc copilu( gresittttttttt) si am inceput pe la 3 ani sa vorbesc. Acum vorbeste foarte bine, dar cel mai ades o apuca vorbitu unde e multa lume.
Cu Daria am inceput cate putin sa vorbesc, dar eu consider ca pe germana nu o pot dragali asa cum imi vine mie.
Si toate povestile eu nu le-am gasit,dar le-am avut de pe vremea mea (he he taica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Sabina , multumim frumos de informatii.

Si o intrebare: din cate am inteles eu si Sofia este la o gradinita germana si probabil va merge la scoala germana. (poate va fi colega cu Matei ).

Voi vorbiti cu ea acasa in germana? Si daca da, cat timp? Eu ma straduiesc si pana acum reusesc in proportie de 50%. As vrea sa ajung spre 90%.

Lui Matei ii place tare mult sa-i citesc povesti. Si as vrea sa-i citesc in germana. Problema este ca ale mele carti in limba germana sunt pentru copii mai marisori, nu asa mai simplutze si cu poze.

A doua a intrebarea ar fi: se gasesc pe la noi carti cu povesti gen Rotkäppchen, Schneewitchen,....?? Eu nu prea am vazut. Dar mai prospectez.

De ce nu mergeti la o biblioteca germana? Puteti alege cartile impreuna. Sunt si CD-uri cu filme, desene animate.

Mergi la inceput

Ruxandra...nu stiu daca sofia va merge la scoala germana.Ea nu e decat la o grupa de germana la o gradi particulara(are 3 ani si n-am vrut s-o dau deperte, in Iorga sau Dorobanti.

Eu nu vorbesc decat o foarte precara germana!!!!Doar fratele Sofiei, si nu vorbeste cu ea acasa.Ca n-are chef....

subscriu la ideea cu biblioteca.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Sabina,dar de ce nu o dai pe Sofia la liceul german? Daca fratele ei este deja acolo ar putea sa o ajute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:

Ruxandra, pot sa-ti trimit eu 2-3 carticele cu povesti d-astea ! daca te intereseaza, da-mi un PM cu adresa ta. Mai pot trimite la una-doua persoane la fel, daca e cineva interesat.

Helbi, vezi ca este un subiect pe paginile anterioare despre testul de admitere; a raspuns cineva care a fost profesoara la liceul german si spunea ca le da niste planshe si trebuie sa descrie aceste planse sau sa spuna o poveste, etc.
Si pe mine mai intereseaza subiectul ca si noi s-ar putea sa ne intoarcem la anu´....fetita mea vorbeste fluent germana (are insa probleme cu die, der, das, in sensul ca ea foloseste numai femininu´:)), de exemplu zice :die papa), inventeaza ea singura povesti cand se joaca, dar mi-e mie teama este ca acolo la examen sa nu se intimideze si astfel sa nu fie in stare sa spuna mare lucru, sau pur si simplu sa n-aiba chef sa povesteasca, ca e cam fitzoasa .....

EDIT: am gasit subiectul, uite-l aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60112
_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

pai fratele ei e deja la facultate:))

Nu stim...are abia 3 ani, cine stie cate se mai intampla in 4 ani.Poate o sa vrea la pian etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Uite aici un link dragut:
http://www.bayswaterps.vic.edu.au/lote/maerchen/index.htm
(ilustratiile sunt reproduceri din prima editie a cartii cu povesti de Grimm)

Mergi la inceput