Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

Salut
Am mai scris acum citva timp, ca am fost la control si nu au mai aparut chistii, dupa tratamentul cu diphereline.
Ei, am fost aseara iar la control si am ovarele curate si frumusele(asa s-a exprimat dr. ), si au aparut si doi foliculi, ca eu nu mai aveam nimic, ca am fost la menopauza din martie, de fapt mai sint, pina imi vine ciclu.
Cica, dupa tratament cu diphereline intri ca intr-un fel de menopauza de scurta durata, cum a fost la mine.
Si ma mai duc la control in 21 septembrie, sa vada daca a mai aparut ceva, daca mi-a venit ciclul, si dupa aia a zis ca imi da tratament sa fac un bebe.
Sint bucuroasa, bucuroasa, abia astept sa se intimple toate astea.
Va pup
pe curind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Pusichet, ma bucur pt tine, sper sa ti se indeplineasca dorinta curand!

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Pusichet, ce bine imi pare pentru tine!
De-abia astept sa aud ca ai ramas insarcinata!!!
Eu de-abia anul viitor ma gandesc la posibilitataea unei sarcini pentru ca am de urmat tratament tot 3 luni si dupa aceea sa vad cum imi revin.
Observ ca tu iti revii f. repede, eu ma gandeam ca dureaza inca 3 luni si refacerea.
Iti tin pumnii!

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

Salut
Silvana, ce tratament urmezi?
Eu astept sa apara ciclul, ca il astept mai mult ca oricind.
In rest, sint doar simptome, dureri de spate, burta, balonare, etc.
va pup

Mergi la inceput

M-am inscris dupa laparo (iulie) pentru programul acela cu Cetrorelix al dr T. Ieri am si dat un telefon de bagare in seama si mi s-a spus sa stau linistita ca ma suna ei.
Acuma, am inteles de la dr T ca cetrorelix e mai bun decat diphereline, in ce fel nu as sti sa-ti explic dar ma gandesc ca daca tie de exemplu ti-a fost bine cu diphereline, ar trebui sa se aplice si la asta nou.

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Fetele
VA urmaresc din "umbra" eu sunt activa la "fibrom uterin"
DAca nu stiti, tratamentul pt endometrioza si fibrom este acelasi, Diphereline sau Cetrolix. Sunt la dr T si eu, nu m-am hotarat inca pt laparoscopie (si fibromul tot laparo se scoate, cel putin in forma in care am eu).Urmaresc de mult tot ce se scrie atat pe forumul acesta cat si in general pe Internet despre diphereline, pt ca in momentul in care ma voi hotara pt laparo va trebui sa fac pre-operatoriu acest trat (sau poate nu, urmez si un trat homeopat de 6 luni, care pare a da rezultate)
iata ce am gasit despre CETROLIX

http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=123572

Pt cele care nu citesc in franceza, Silvanase pare ca dr T avea dreptate, trat e doar pe 4 sapt si nu are efecte adverse asa importante ca Diphereline.Evident, fiind un articol asupra unui studiu, nu spun nimic de pret

Mergi la inceput

MadaS, dupa ce iti scriu ma apuc sa citesc articolul.
Nu stiu ce m-a retinut si nu am intrat niciodata la "fibrom" desi alte subiecte care nu ma interesau in mod direct, le-am citit.
Mie una imi prinde f. bine informatia postata de tine aici, intrucat la laparo mi s-a descoperit si un mic fibrom subseros fundic (dr T mi-a zis ca e fara importanta, ma rog, asa o fi si de-aia am zis sa ma "concentrez" pe endometrioza mai intai).
Totusi, aveam o vaga idee ca se rezolva si fibromul mic cu tratamentul pt endometrioza. De-aia nu l-o fi bagat in seama T...
Acuma, sa mai zic ca nu pricep o chestie: mie mi-au iesit analizele hormonale f. bune si le-am facut de doua ori, in ani diferiti, ultima data prin mai a.c. la Medsana. Atat endometrioza cat si fibromul am inteles ca sunt date de prea mult estrogen. Logic, nu ar fi trebuit sa-mi reiasa asta si din analize??!! (estrogenul meu e undeva pe la mijlocul intervalului de limite normale)
Te rog, poti sa imi spui si in ce consta tratamentul tau naturist?
Zici ca doar 4 sapt dureaza tratamentul cu cetrorelix sau cetrolix, cum ii zice? Pai asta e o veste neasteptat de buna! Sa speram ca si "reveneala" e pe masura! Te intreb de tratmentul naturist pt ca am inteles ca dr T ne trimite dupa aia la homeopat sa iesim "natural" din menopauza.

Numai bine la fetele!
Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

prin urmare, cetrorelixul este din toate punctele de vedere mai bun: dureaza mai putin tratamentul, da rezultate mai bune...dar se gaseste mai usor sau e mai ieftin decat diphereline

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Silvana,
Si mie mi-au iesit analizele hormonale foarte bune (estrogeni, progesteron ziua 21), si totusi am facut fibrom (si nu oricare, ci cu probleme, necrozat, cu dureri groaznice, si diagnostice gresite luni, pana am ajuns la cine trebuia). Ce-i drept, analizele mele au iesit bune dupa 5 luni de tratament homeopat si naturist. Eu nu pot spune cum aveam analizele estrogeni-progesteron acum aprox 2 ani, cand s-a format fibromul (faceam si atunci analize, dar in special LH, FSH, prolactina, deci nerelevante). Nu este o regula sa-ti iasa estrogenii mari (sau progesteronul prea mic) pt a face fibrom, desi toate studiile medicale recunosc ca si cauza a aparitiei acestuia excesul de estrogeni, pe fondul unei cantitati reduse de progesteron. Daca citesti fibrom 1,2,3 ..8, fetele de acolo au scris multe si au postat multe link-uri spre articole de specialitate.
Tratamentul este acelasi cu al endometriozei cu o remarca – pt fibrom nu se poate vorbi decat de tratament pre-operatoriu, adica se face cu 1-3 luni inainte de data oparatiei, pt a reduce volumul acestuia (scad pana la jumatate in general) si a-i scadea vascularizatia, deci riscul de hemoragie in timpul operatiei. Nu pentru toate operatiile se face acest tratament, si nu pentru toate tipurile de fibroame (din cate am inteles, mai mult pt operatiile pe cale laparoscopica, cele clasice nu necesita tratament, sper sa nu gresesc)
In cazul fibromelor, din cate am citit, o data intrerupt tratamentul, fibromul revine la dimensiunea initiala.
Nu stiu exact varsta ta, daca mai te gandesti sau nu la bebe, dar daca fibromul e mic, si amplasat subseros( ca si al meu) nu pune mari probleme.
Intr-adevar, ca si pt endometrioza, responsabilii sunt estrogenii. Sper sa auzim de mai bine cu CETROLIX-ul si vindecari in timp mai scurt, fara efecte adverse asa importante.
VA IMPLORAM pe cele din programul dr T cu Cetrolix sa ne tineti la curent cu evolutia, imediat ce incepeti (poate aflati si vreun pręt de comercializare, pt noi cele din afara programului…)
Eu acum fac tratamet homeopat la dr la care m-a trimis dr T, dupa cum stii tratamentul homeopat este strict individualizat. Cel naturist pe care l-am urmat era bazat pe detoxifiante pt organism (elixir fructe soc) , ulei de catina, mugur de zmeur, si ceai de napraznic (contine se pare progesteron). Nimic elaborat, luat de pe Internet, din auzite, etc.
Martha
Fuga la farmacii, sau direct la firma producatoare si vom afla si cat costa, daca a aparut pe piata romaneasca, etc

Mergi la inceput

Buna dimineata, fetele!

MadaS, am inteles, sa traiti! Adica:
1. sigur o sa scriu despre experienta cu cetrorelix-ul (oricum am inteles ca ni se va da un caietel in care o sa scriem in fiecare zi daca ne mananca dupa ceafa sau ne doare in cot...) asa ca nu o sa-mi fie greu sa scriu si aici. Cred ca o sa facem un subiect separat cu "programul" unde o sa impartasim experiente.
2. aha, am priceput cum e cu tratamentul homeopat (eu nu am fost niciodata la un homeopat, dar acum mi-am adus aminte ca mai zicea cineva pe aici ca a stat 1 ora la prima sedinta ca sa o intrebe de toate bolile din copilarie inclusiv de cele ale rudelor si sa-i dea tratament in consecinta)
3. mersi pentru rezumatul despre fibrom.

Si acum, sa va impartasesc o curiozitate: eu sunt dupa tratament la Sovata; pana acum m-am vaitat ca nu mi-a facut bine dar ieri, in ziua 11, se pare ca am ovulat. Eu am ciclu regulat de 32 de zile, nici-odata nu mi s-a intamplat sa ovulez atat de devreme..De-abia astept sa extermin, fie si temporar, endometrioza asta nenorocita ca sa ajung la faza de monitorizare a ovulatiei!

Silvana

Mergi la inceput