Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Roxee, fosta mea colega de DPN!!! Ma bucur ca esti mai optimista acum. Da,da,da, sa vii sa ne mai spui ce mai faci, OK?

Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxee spune:

Alexandrina, esti o scumpa.
Mi te imaginez o fiinta blanduta, intotdeauna gata sa spui o vorba buna atunci cand cineva are nevoie .
Sa-ti dea Dumnezeu un bb care sa semene cu tine , sa fie bun si cuminte.

N-am scris mai devreme pentru ca saptamana trecuta luni si marti am stat acasa dupa interventia de duminica, miercuri am venit la serviciu iar joi si vineri am fost intr-o delegatie la Bucuresti.
Sefa m-a sunat marti si mi-a spus ca ar trebui sa fac un drum de Bucuresti, iar in legatura cu asta dorea sa stie daca fizic ma simt in stare sa fac drumul asta. Din fericire, din punct de vedere fizic n-am avut nici o problema, asa ca am acceptat sa merg, in primul rand pentru ca era nevoie si in al doilea rand pentru ca trebuie sa merg mai departe si sa fiu optimista. Nu cred ca m-ar fi ajutat sa stau acasa si sa ma tot gandesc cum "ar fi fost...".
Nu vreau nici sa minimalizez trauma psihica prin care am trecut, am considerat doar ca e mai bine sa fiu "puternica" in masura in care pot sa-mi impun lucrul asta .
Cam atat.

Va pupa pe toate inca o data ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxee spune:

,

Coralia, Lavi ......

, si-acu' chiar plec, pe curand ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

roxee, sheba, imi pare rau pt ce s-a intamplat. stiu cum e, si stiu ca vorbele nu prea ajuta, doar timpul. eu va doresc sa va vad pe listuta de ian-febr 2006!!!!

eu iau lapte de la o tanti. vine si mi-l aduce la usa, de doua ori pe saptamana. pe mine m-a rugat sa strang sticlele de plastic, cele de apap minerala de preferat, sau suc, ca oricum le spala ea sa nu prinda laptele gust. a zis pe cele pe care mi le aduce ea cu lapte sa le arunc, ca nu le refoloseste. branza tot ea imi aduce.
si recunosc ca nu cumpar de pe trotuar sau de la sticla si galeata. mi-e frica. si din piata sunt atenta la cum arata vanzatoarea... asta la carne/lactate.
la verdeata...acolo e altceva. cum toti au cam la acelasi pret, caut cea mai simpatica mamaita sau tatait, oameni care stiu ca muncesc ei pt ce au pe taraba. iarasi recunosc ca nu cumpar de la tigani. stiu cum umbla la noi in sat si cumpara la preturi derizorii ce ai in curte (si nu te duci tu la piata!), apoi fac specula in capitala. poate e o idee fixa de-a mea... dar daca tot dau 5.000 pe 5 fire de ceapa, macar sa ajut o mamaita.
si apropo de mentalitatea taranilor. sunt foarte atenti cu marfa lor. aceia care o muncesc singuri. pt ca stiu cat de greu se obtine si nu isi bat joc de munca lor! matusa mea are vaca. si cam de doua ori pe saptamana vine la bucuresti cu lapte, branza, oua, flori. uneori vinde pe trotuar, ca nu are loc in piata, din cauza celor care inchiriaza permanent tarabe, sau nu ajunge destul de devreme sa prinda loc. e grea viata, cand ai o pensie vai de ea, si te chinui cum poti sa mai faci rost de ceva. am stat cu ea intr-o zi... si era cu o alta batranica... a vandut un brat de lalele ca sa ia doua sticle de ulei! credeti ca e usor?? nu stiu daca are idee ce inseamna UE, dar pt batranicile astea care la 70 de ani vand trei zambile nu va fi deloc usor!

si am fost si eu la piata cu marfa, cu sotul meu... eram la tara, a ploua, curtea plina de legume... rosii, vinete, ardei, fasole, niscai oua, de toate... ca vara. la piata... locuri ioc pe taraba. si ne-a dat cantar si loc pe alee. io eram prima data cu marfa, dar sotul avea experienta. nu vreau sa va descriu zambetul unui inginer chimist care vindea rosii cu un succes de ii sarisera babele in cap. ca vaz doamne de ce da el rosiile sub pretul pietei. pur si simplu pt ca nu voiam sa stam peste pranz cu marfa pe trotuar. bilant nu prea incurajator pt trei zile de munca si o dimineata la piata, pentru noi care eram obisnuiti cu salariu... dar ma gandesc ce insemna acum un an si jumatate 800.000 pentru o batranica, daca reusea sa vanda cum am vandut noi!

nu le fac reclama, dar ii inteleg foarte bine!
sper ca nu v-am plictisit cu povestile... dar am avut o pauza la greturi si am zis sa scriu un pic

Cristina 7+ si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheba spune:

Roxee esti curajoasa sefa!!! Imi pare rau ca sintem patite insa vom reusi data viitoare. Singura solutie buna in astfel de momente este optimismul,nici nu incape vorba de altceva.
Iar pentru voi burticoase cucuiete mii de !

Mergi la inceput

Cristina si eu prefer sa cumpar din piata fructele si legumele, vara si toamna sunt tot la 2 zile prin piata in drum spre casa. La fel si eu iau de la cei care imi fac impresia ca sunt producatori si nu intermediari. Morcovi iau din cei romanesti, chiar daca mai au si buba, castraveti de sera caut tot romanesti, etc, etc. Dar lactate de la coltul strazii, nu. Am mai luat telemea din piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Wow fetelor, o tona am avut de citit dupa 1 zi de lipsa.

Acuma am revenit de la ginecolog, am facut al-2-lea eco, de 10 spre 11 sapt si a vazut si sotul meu minunea. Are un nume, pana una alta Speedy Gonzales :)) e intreg, perfect ancorat in lichid, si innoata la greu... in 1 min s-a intors de 1.5 ori in uter de nu-l putea masura dr. Sunt foarte emotionata si fericita, sotul meu a intrat pe o str mare si cirulata pe sens interzis de emotie :)

Ma simt altfel decat pana cuma, mai mamica, parca cuplez mai bine la starea asta.

In continuare ma simt perfect, cu exceptia unor senzatii provocate de intinderi de prin burtica specifice maririi locului pt speedy, nu ma mai dor sanii, greturi am avut 1 data in 10 sapt, e clar ca sunt printre cele norocoase.

Am vazut discutia contradictorie privind alimentele din piata versus cele din billa/metro etc.

Adevarul din punctul meu de vedere e la mijloc:
Producatorii (taranii) care fac comert cu lactate, bors, legume de ani de zile, au certificate, marfa lor este verificata, animalele la fel, nu-i poti baga in oala cu cei care cauta in gunoaie dupa sticle.
Dar, in alta ordine de idei, si mie mi-este putin teama de toxoplasmoza sau alte boli, asa ca de ex cumpar bors, ca il iferb in ciorba, dar branza cumpar numai de la o femeie de la care iau de ani de zile si o stiu, de la altii mi-ar fi teama.

Ripley 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

Maine voi avea 10 sapt si 1 zi si mergem sa ne vedem minunea la ecografie.
Ripley, aveam eu emotii mari, dar dupa ce ai povestit tu, mai am putin si plang... deabia astept sa imi vad samburelul.
Noi la bebic i-am zis Zigy (de la zigot) dinainte de a sti ca exista, doar speram sa fie Zigy unde trebuie
Am inceput sa am un piculet de burtica si simt o presiune constanta in zona de deasupra parului pubian... ieri aveam niste intepaturi difuze, cred ca tot din cauza piticului
Deabia astept sa vin maine cu vesti bune!!!

IrinucaR 10fix

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Buna fetelor.Coralia ma bucur pt. tine si bebelul tau. Si eu am fost ieri la cu sotul meu si l-am vazut pe impreuna - am vazut cum ii bate inimioara - mai mult sotul meu pt. ca eu eram foarte emotionata si aveam lacrimi de bucurie in ochi. Dr. a spus ca totul e bine, ca bebe s-a dezvoltat frumos are 1.59 cm la 8 saptamani, desi dupa dimensiuni ar avea cam 8 sapt. si 4 zile. Eu iau vitamine Prenatal si in 3 saptamani am luat in greutate 3 kg. In rest ma simt obosita, dorm mai toata ziua, mananc mult, greturi mai rar si sunt un pic racita. Voi fetelor ce mai faceti? Va doresc o sarcina usoara si cat mai putine greturi.
la toate si aveti grija de voi.

Mergi la inceput

Irinuca, m-am uitat la pozele tale. Nu pot sa zic decat uau! 1. Ce frumoasa esti si 2. Ca ai castigat cursa carierelor de succes la Cosmopolitan! La ce sectiune? Ne povestesti?

Mergi la inceput