Pareri despre OB-uri

Pareri despre OB-uri | Autor: Kalid

Link direct la acest mesaj

As vrea sa stiu ce ziceti de OB-uri. Le folositi?
Eu le folosesc doar in zilele de varf si sunt foarte multumita. Dar am auzit pareri ca nu ar fi (prea) sanatoase.
Voi ce credeti

kalid si copiii : matei (9 luni) si lidia (5 ani si 11 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

ob sunt preferatele mele mai ales vara cand e foarte greu si stiti la ce ma refer!
Macar cu ele nu exista ataea riscuri!

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Eu zic ca sunt o inventie extraordinara, dar eu nu le pot folosi decat combinatie cu absorbant sau protej-slip ca altfel nu ma simt in siguranta. Mie imi plac cele mai micute. Si mi se par perfecte cand astepti sa vina menstra. Deci eu le folosesc inainte si la sfarsit, cand te saturi de absorbante.

Am citit si eu ca n-ar face bine, dar eu nu cred ca o gamalie de bumbac iti poate face rau. Nu le folosesc noaptea, ca mi se pare inutil, plus ca imi dau o senzatie mult mai rapida de pipi. Mai are cineva problema asta?

A si ca tot e subiectul pe tema asta, vroiam si eu sa comunic bucuria de a descoperi ca Libresse si-a imbunatatit produsele remarcabil. Eu am fost o asidua cumparatoare always multi ani, dar mi se pare ca merg din rau in mai rau. Asa ca am incercat libresse si mie mi-au placut. Forma e mai buna, fixarea e mai buna, totul mi s-a parut mai bun. Asa ca daca si voi v-ati plictisit de always puteti incerca. La protej-slipuri raman fan alldays, dar la absorbante mie mi se pare ca au luat-o razna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Dragele mele imi pare rau ca trebuie sa va contrazic, dar folosirea timp indelungat a O.B-urilor nu este un lucru chiar sanatos. De ce ? pai, in primul rand exista un risc crescut de a face un sindrom de soc toxic (febra, dureri abd. fff intense, stare generala alterata, scaderea tensiunii, etc.) mai exact atunci cand iti introduci tamponul iti poti introduce si altceva alaturi de el..., in al doilea rand esti tot timpul stresata: "Oare nu m-am patat?". Depinde de fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Kalid, exact asa ca tine, le folosesc in primele 2 zile tocmai din cauza ca am citit ca pot fi periculoase. Ele sunt foarte absorbante si se lipesc de tegument in interiorul vaginului si poate si pe col, si absorb orice secretie. Tegumentul acolo nu trebuie sa spun cat e de sensibil...am citit lucruri extrem de negative, dar nici nu pot sa renunt complet la ele de-asta e bine sa le folosim doar in situatiile de criza, oricat de confortabile ar fi, ca intr-adevar sunt confortabile si invizibile! Sa nu mai zic, si la piscina le folosesc cu incredere.

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by lz_cecilia

Dragele mele imi pare rau ca trebuie sa va contrazic, dar folosirea timp indelungat a O.B-urilor nu este un lucru chiar sanatos. De ce ? pai, in primul rand exista un risc crescut de a face un sindrom de soc toxic (febra, dureri abd. fff intense, stare generala alterata, scaderea tensiunii, etc.) mai exact atunci cand iti introduci tamponul iti poti introduce si altceva alaturi de el..., in al doilea rand esti tot timpul stresata: "Oare nu m-am patat?". Depinde de fiecare.

exista riscul SST nu stiu cat de crescut.mi se pare putin exagerata ideea RISC CRESCUT ..pe prospectul care insoteste OB E DAT SI UN PROCENT AL RISCULUI DIN CATE IMI AMINTESC .....
daca inainte de folosirea tamponului te speli pe maini ..ma intreb ce mai poti introduce <<ALATURI DE EL>>?
STRESSATA de ideea m am patat nu cred ca ai de ce sa fi atata timp cat din experientza mea de vo 3 ani cu OB pot sa garantez ca simti INAINTE DE A TE pata..ca e cazul sa schimbi tamponul.

EU nu pot fara OB ...si nu am avut nici o problema DIN CONTRA M AM SIMTIT OK..;) ORICUM DEPINDE SI DE PERSOANA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ad spune:

Folosesc OB de mai bine de 12 ani. Sint super-multzumita, de fapt nici nu-mi pot imagina cum ar fi fara ele, pur shi simplu nui pot altfel...pericolele amintite de voi sint mai degraba mituri, shi stresul ca "m-am patat" nu l-am avut niciodata. Dimpotriva, ma simt intotdeauna curata, sigura shi perfect sanatoasa, e ca shi cum nici n-ar fi acolo. Cred ca depinde de fiecare...mie nu mi-a fost teama shi le-am folosit chiar de la prima menstra. Le recomand cu caldura...dar alegerea e a fiecaruia.

Adina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Au fost cativa ani in care le-am folosit exclusiv si nu am avut nici o problema.Totusi,de cand am citit aici,pe DC,ca nu e chiar bine sa le folosesti mereu,am inceput sa le folosesc mai rarut(de regula atunci cand ies din casa folosesc OB,iar prin casa absorbante).Nu ma pot lipsi de ele definitiv si asa cum spunea si devylla vara sunt nemaipomenite.

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Si eu folosesc OB de ani de zile si nu-mi pot imagina perioada nasoala a lunii fara ele. Nici nu le simt si niciodata nu am avut vreun sentiment de nesiguranta, din contra. Se vorbea de igiena la folosirea OB-urilor. Exista si cele cu aplicator, dar mie mi se pare normal sa te speli pe maini inainte sa le folosesti. Tin minte ca am fost nevoita sa folosesc tampoane absorbante cand am fost in spital si cinci zile nu m-am putut ridica din pat. Cu greu puteam sa pasesc, asa de rau ma deranjau intre picioare. Eu care m-am obisnuit cu OB nu mai pot folosi altceva si cred ca si reversul e valabil.
Parerea mea este ca fiecare cum e obisnuit, dar am si eu o intrebare. Daca folositi tampoane care se lipesc pe slip, cand purtati tanga si folositi tampoanele speciale de tanga, va simtiti sigure?

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kalid spune:

Si eu folosesc si un absorbant pe langa si stau foarte linistita.
Le-am folosit si la piscina (este adevarat ca nu in zilele abundente) si m-am simtit taaare bine.
Cat despre tanga, sincer, eu nu ii port decat cand nu am problema.

Multumesc de raspunsuri.

kalid si copiii : matei (9 luni) si lidia (5 ani si 11 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Folosesc si eu exclusiv OB-uri si sunt extrem de multumita. Noaptea insa nu pun decat protej slip.
Cred ca am vreo 13 ani de cand folosesc numai OB-uri si nu am avut nicidata vreo problema.
Cu absorbantele normale aveam senzatia ca toata lumea stie in ce perioada a lunii sunt si pe deasupra mai era si disconfortul.
Nu trebuie tinute f. mult timp, recomand schmbarea la 4-5 ore, functie de fluxul sangvin al fiecareia.
Patata? Nici poveste! Si nici nu am fost deloc stressata din cauza asta.

Cea care spera

Mergi la inceput