Pareri despre OB-uri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Cred ca sunt unicul exemplar de pe fata Pamantului care nu a folosit niciodata OB-uri . Pur si simplu ideea ma sperie, plus ca am incercat o data si mi s-au parut ingrozitor de incomode... le simteam tot timpul. Probabil chestie de obisnuinta...

Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary13 spune:

Am fost foarte nefericita cind au disparut Tampax-urile de pe piata.Aveau aplicator,erau super. Din nefericire nu mai exista importator ptr Romania. Imi amintesc chiar ca gasisem la un moment dat la o farmacie unele cu aroma, erau o minune. La OB e problema cu introducerea, dar in lipsa de tampax le folosesc exclusiv. Cind mai plec din tara cumpar de pe afara tampax, acolo(Belgia, Germania etc) OB -urile au si aplicator si sunt de dimensiunea Tampaxului. Probabil ca au copiat. Dar cartonul aplicatorului tot nu are calitatea Tampaxului. In fine, in lipsa de Tampax OB e linga mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

eu sunt fan ob-uri...mai ales vara.

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

si eu le folosesc de ani de zile si sunt f multumita de ele. e adevarat ca in primele zile folosesc si un absorbant pentru ca e necesar kehleyr, nu cred ca esti singura din lume dar sunt aproape convinsa ca disconfortul a fost din cauza introducerii incorecte ca sa zic asa, daca le pui cum trebuie, adica f adaaanc e imposibil sa le simti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

Cred ca sunt unicul exemplar de pe fata Pamantului care nu a folosit niciodata OB-uri . Pur si simplu ideea ma sperie, plus ca am incercat o data si mi s-au parut ingrozitor de incomode... le simteam tot timpul. Probabil chestie de obisnuinta...

Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan

Aceeasi senzatie am avut-o si eu cand am incercat prima data. Motivul era ca nu l-am introdus destul de adanc-pe OB. Au trecut apoi cativa ani pana cand sora mea care era deja fan OB mi-a explicat care e situatia. Asa ca mi-am luat inima in dinti si am incercat iar. BINGO! Acum nu mai pot fara ele. Sunt dependenta .
Si eu folosesc protege-slip pentru ca exista situatii cand nu pot merge la momentul oportun la baie. In rest, no problem!

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu nu folosesc, nici OB-uri, nici Tampax (by the way, Tampaxul imi placea mai mult, pt ca aplicatorul mi se parea mai igienic decit sa-mi bag eu destele pina-n ...).

Am folosit un timp, nu le simteam, dar nici sigura nu eram ca nu ma patez; de citeva ori am facut testul cu un absorbant extern si s-a patat, asa ca n-am avut niciodata curajul sa renunt complet la el.

De cind am avut insa o rana pe col si am fost la doctor sa mi-o cauterizeze si de cind am avut niste infectii care tot nu treceau, dupa n tratamente cu antibiotice, tot dadeam dintr-una in alta ... am renuntat. Nu de capul meu, ci la sfatul doctoritei, care era total impotriva OB-urilor si tampoanelor zilnice (si sa stiti ca nu era vreo babuta inapoiata). Zona colului e foarte sensibila, mai ales daca ai avut probleme.

Cit despre igiena ... sa ma iertati, dar numai ideea de a intra intr-o toaleta publica (la scoala, la servici, la restaurant etc.), de a rage de ata aia si dupa aia de a-ti baga noul tampon ... degeaba te speli pe miini cind intri la WC, ca tot pui mina pe clanta pe care au pus mina atitia inaintea ta! Daca nici aplicator nu ai, te minjesti pina la cot! Asa ca numai igienic nu mi se pare.

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Eu sunt fan OB,inainte foloseam Tampax dar de cand au aparut ob-urile am folosit doar din acestea.Consider ca daca iti ei masuri de igiena nu ai de ce sa te temi,eu in atatia ani de folosintza nu am avut nici probleme cu infectiile si nici nu mi s-a intamplat sa ma patez,marturisesc ca inainte de a le descoperi ma simteam tare stanjenita in aceea perioada a lunii si nu o data mi s-a intamplat sa ma patez sau sa ma irit intre picioare de la absorbantele normale asa ca dupa parerea mea OB e cel mai bun dar alegerea apartine fiecareia.

Andra ,mamica lui Robert si a Mariei album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Mama, daca nu folosesc OB simt ca sunt mereu uda, iar absorbantele obisnuite nu le suport deloc. Folosesc Ob de ceva ani, de cand eram virgina chiar si niciodata nu m-am patat, desi am un ciclu destul de "curgator". Jena simt cand folosesc absorbante...ceea ce ma face sa le cam las...In plus nici nu-mi place ce miros rezulta din ele...

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 1Sanziana spune:

[
Cit despre igiena ... sa ma iertati, dar numai ideea de a intra intr-o toaleta publica (la scoala, la servici, la restaurant etc.), de a rage de ata aia si dupa aia de a-ti baga noul tampon ... degeaba te speli pe miini cind intri la WC, ca tot pui mina pe clanta pe care au pus mina atitia inaintea ta! Daca nici aplicator nu ai, te minjesti pina la cot! Asa ca numai igienic nu mi se pare.

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai
[/quote]

Daca tie ti se intampla sa te manjesti pana la cot,nu inseamna ca este o regula.Eu n-am vazut pe nimeni iesind din toaleta cu bratele murdare pana la cot de sange.Iar pe viitor,ca sa nu te mai stresezi cu manerul de la usa toaletei iti propun urmatoarea metoda:deschizi cu mana stanga usa si introduci tamponul cu mana dreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Din pacate, SST nu este deloc un mit, cum spunea cineva, dar este intr-adevar o complicatie f rara, dar potential mortala (au existat cazuri de deces, asa s-a si descoperit acest risc al tampoanelor). Nu este o alergie, adica daca nu ai facut niciodata aceasta complicatie nu inseamna ca nu poti, la un moment dat s- faci, Doamne fereste! Apare datorita infectiei la nivel vaginal cu o anumita tulpina de stafilococ care produce o toxina care, odata patrunsa in organism, produce o stare de soc toxic (oarecum asemanatoare socului anafilactic, e adevarat, dar nu identica). Infectia este favorizata de mentinerea timp mai indelungat a tamponului intravaginal; asttfel, sangele musteste in vagin ore indelungate (scuzati expresia, dar alta mai delicata n-am gasit), ceea ce nu se intampla daca se folosesc absorbantele obinuite. Iar sangele este mediul ideal de cultura pt stafilococ, de aici si infectia. Cea mai buna metoda de preventie este schimbarea frecventa a tampoanelor (la 4-5 ore in zilele de varf, asa cum spunea cineva). Igiena mainilor este necesara, dar nu si suficienta, toti avem tegumentele (inclusiv cele perigenitale) colonizate cu diverse tipuri de stafilococ, unele total inofensive, altele care pot deveni periculoase in anumite conditii (cum sunt cele date de purtarea tampoanelor). Nu ma intelegeti gresit, NU sunt impotriva tampoanelor, din contra, de cand le-am desccoperit, acum multi ani, altceva nu mai folosesc, ma simt grozav cu ele. Sunt insa pt folosirea lor cu atentie; atentie care nu trebuie sa fie exagerata, dar nici sa nu fie purtate chiar oricum.

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput