Pareri despre OB-uri
Raspunsuri - Pagina 3
josefine spune:
io nu pot fara tampoane. nu ob-uri, pentru ca mi se pare greoaie aplicarea lor, ci tampax cu aplicator de plastic. nu cred ca am folosit mai mult de 3-4 ori absorbante si asta pentru ca imi creeaza o stare de disconfort, mai ales ca stau cu grija ca sunt vizibile prin pantaloni sau fusta. nu am avut niciodata probleme cu utilizarea tampoanelor, le schimb des si nici nu m-am ingrijorat vreodata ca as putea suferi de SST. ca scrie pe prospect e normal, da' nu e musai sa fie asa si pentru mine. nu s-a dovedit ca tampoanele sunt cauza acestui sindrom, ci doar ca exista o legatura intre femeile ce folosesc tampoanele si cele nu. asta se intampla prin anii '80, cand 90% dintre femeile diagnosticate cu acest sindrom foloseau tampoane interne. ca urmare, s-a incercat schimbarea compozitiei si a structurii tamponului, ca sa se ajunga in zilele noastre la o medie de 100 de cazuri pe an. ceea ce e foarte putin:)
_
"I'll make him an offer he cannot refuse"
bobulet spune:
Si eu folosesc OB-urile de ani de zile, vreo...8-9 ani de cand am inceput. Pot sa va spun ca nu am avut "probleme" de nici un fel. Desi se recomanda folosirea lor dupa marime, nu am tinut cont de asta si am folosit intotdeauna "Comfort". In zilele de "maxim" ma skimb la 3-4 ore, in rest la max. 6 ore.
Cu cativa ani in urma am auzit si eu de SST si am zis sa fiu precauta. De aceea atunci cand stau acasa folosesc si tampoane externe, noaptea la fel. Si e foarte bine pentru mine!
Eu consider ca pentru fetele care respecta normele de igiena, pentru asta e suficient sa citesti cele spuse in prospect, si pentru acelea dintre noi care nu au predispozitie la alergii sau SST tampoanele OB sunt OK!
Ca fapt divers am folosit o singura data Tampax, asta pentru ca nu gasisem OB, dar va spun ca a fost cea mai ingrozitoare zi din viata mea la capitolul asta! Incidentul a fost acela ca m-am "pishcat" cu "super aplicatorul lor", mi s-a taiat de Tampax!
bobulet,
Stefana spune:
quote:
Originally posted by Mary13
Imi amintesc chiar ca gasisem la un moment dat la o farmacie unele cu aroma, erau o minune.
Dar la ce, Doamne, iarta-ma, folosea aroma?
Nu e vorba de SST, insa sunt nocive pentru ca pot rani colul si pentru ca "usuca" vaginul. Mucoasa vaginala este foarte importanta pentru sanatatea locala. Flora microbiana din vagin "lupta" impotriva aparitiei candidei.
De asta nu sunt recomandate tampoanele.
danyelana spune:
Si eu folosesc ob-uri de ani de zile si nu am avut nici o problema. Din cand in cand mai folosesc si absorbante dar tot cu ob este mai bine. Mai ales daca mai folosesti si un protej-slip nu ai nici o problema si nu poti sa te patezi.
Dumnezeu sa ne ajute la toti
ancalorelei spune:
Eu le consider super bune in situatii extreme, cum ar fi mersul la mare vara. AM folosit si eu insa pe termen scurt deoarece la doua luni dupa ce incepusem utilizarea lor nu prea mai aveam stop cum aveam inainte. ERa aproape inexistent. Nu stiu de ce s-a intamplat asta. STiu ca dupa ce am stopat foosirea lor lucrurile au revenit la normal.
http://community.webshots.com/user/lbordea
MirelaV spune:
io nush ce m-as face fara ele, cu toate ca recunosc ca m-as lipsi de ele vreo 9 luni macar...![]()
MirelaV
pupicei pe burticei
adjadyn spune:
le folosesc mereu, ce pot spune ca sunt foarte utile pt mine, si sunt mai in siguranta decat cu celelalte.cateodata ma deranjeaza , nu stiu de ce, atunic apelez la altceva, dar in principiu sunt PRO
adjadyn
ilinkutza spune:
Nu pot suporta ob-urile,nu ma simt bine cu ele,cat de bine le-as aplica.Mi se par incomode,nu-mi plac
In rest sunt de acord cu Kittycat.
adrienne12 spune:
M-ati facut sa rid caci nu stiam ce sint acelea OB-uri. Apoi citind mi-am dat seama ce sint. Dar OB este un brand (cu alte cuvinte o marca) nu un un produs. Voi aici folositi ob ca substantiv. Ca si xerox care e o macra de copiator, nu copiatirul in sine. In fine, asta m-a indus in eroare. Nu vad ce probleme ar fi cu ele. Cind aveti sex, credeti ca organul genital masculin e lipsit de microbi?
val77 spune:
si eu folosesc ob de multi ani si ma simt foarte bine....aproape ca nici nu imi dau seama ca sunt in perioada urata![]()
A sti, a putea sã te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in viata