Lamuriti-ma,pls, cu ruperea membranelor...

Lamuriti-ma,pls, cu ruperea membranelor... | Autor: Tamara

Link direct la acest mesaj

Fetelor care ati trecut prin asta ajutati-ma, va rog...
Ma obsedeaza acum chestia asta cu "ruptul apei"...una-doua ma controlez sa vad daca s-a intamplat....Desi nu stiu ce....Scurgeri/leucoree de sarcina prezint de la inceput. Dar acum mi se pare accentuata, oarecum apoasa...Cum e cu ruperea/fisurarea membranelor? Simti imediat...ca asa umezeala aceea pe lenjerie/tampon zilnic e permanenta...
Va rog dati-mi mai multe detalii, ca-i "Interzis barbatilor" si sper sa nu se "ofuscheze" nici un mascul feroce :-)
Multumesc Tamara si bebeii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

simtzi ca si cum ai fi facut pishi pe tine. E o cantitate mare de lochid..nu numai " umezeala" ...cam 500-1000 ml..nujtu aproximativ...Daca tu crezi ca pierzi lichid amniotic..te poti duce la doctor sa iti analizeze scurgerea.
pupi! pa pa!

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Eu am schimbat un prosop pana am ajuns la doctor , dar eram trecuta de 41 saptamani....si am nascut in ziua aia..
Mergi la doctor cum zice luiza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

MIe doar mi s-au fisurat membranele si am simtit cum se scurgea lichidul. Asa umezeala am cu cateva zile inainte si medicul mi-a explicat ca incepuse sa iasa "dopul". Deci, repede la medic, mai bine sa te duci degeaba mai devreme decat mai tarziu!

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Nu ai nimic.Spre sfirsitul sarcinii iti scurge mai multa secretie vaginala.Atita tot.Si eu m-am ingrozit la prima sarcina ,ca nu stiam ce ,dar am citit intr-o carte sau pe net de asta si nu ma ingrijorez.Chestia e ,ca daca curge in cantitati mari ar trebui sa consulti un doctor.DAr eu nu am auzit de asa ceva.MAi intereseaza-te si pe net poate ei scriu de asa ceva mai mult si mai explicit.NAstere usoara!

Lidia si DAvid D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Ruperea memebranelor inseamna pierderea lichidului amniotic - o cantitate mare asa cum au spus fetele.Acest lucru se intampla insa la 30 % din femei si necesita spitalizare imediata pentru a preveni o ulterioara infectie.
Fisurarea memebranelor inseamna pierderea unei cantitati mici de lichid si atunci consultat medicul de urgenta!
In ultimele saptamani de sarcina poti avea o secretie mai abundenta.
Dopul gelatinos insa este o secretie albicioasa cu usoare urme de sange sau rosie propriu zisa si nu inseamna ca nasterea este foarte aproape - poate trece si 48 de ore pana nasti (la mine au fost 24 de ore).
Multa sanatate si stai linistita ca toate temerile iau o amploare deosebita in acesta perioada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Mie nu mi s-au rupt membranele (si eu eram ingrijorata ca nu voi recunoaste fenomenul). Dopul mi-a cazut cu vreo 10 zile inainte sa nasc. Abia la spital, cind au vazut ca am dilatatie de 3 pe 4 cm (mama, ce fericita am fost!!!) mi-au rupt ei membranele (si sa stii ca a fost destul de dureros). Nu se mai oprea din curs in tavita, am simtit un fel de usurare, dar as fi preferat sa se rupa singure, macar nu-mi mai baga croseta aia sa le rupa.
Succes si iti tinem pumnii!

Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Eu ma temeam ca nu voi recunoaste fenomenul dar nu a fost asa. Mie mi s-a rupt apa in somn si m-am trezit uda iar cand am mers la baie imi curgea un lichid incolor ca ... apa si nu-l puteam controla. Am plecat imediat la spital si am nascut dupa 4 ore.

eu zic sa te duci la doctor daca tu crezi ca e ceva in neregula. Oricum cum s-a mai zis in aceasta perioada ai tendinta sa dramatizezi totul.

Multa sanatate si NASTERE USOARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

Dragele mele, multumesc pentru raspunsuri.

Cred ca numai frica de necunoscut m-a determinat sa-mi fac (si!) grija asta ... Mi s-au accentuat intr-adevar secretiile, dar doctorul m-a asigurat (e adevarat ca telefonic) ca e ceva normal, mai ales ca am si avut o sccccccccurgere abundenta (infectie vaginala) si inainte de aramane insarcinata. Chiar in primele luni, inainte de cerclaj mi-a recomandat un tratament cu ovule mixte, preparate la Giulesti...Asa ca... se pare ca e doar o furtuna intr-un pahar cu apa...multumesc Domnului.... Nimicutza din ce povestiti voi despre ruperea apei/membranelor nu se potriveste cu ce se intampla cu mine acum.... :-) Oricum aar fi mult prea devreme si sper sa se intample atunci cand va fi termenul potrivit pentru bebelasii mei.. Asa sa ajute Dumnezeu tuturor mamicilor care asteapta bebelusi....

In rest suntem bine, crestem, avem 26 sapt+1 zi si vrem sa ne facem cat mai maricuti si sanatosi

Va pupam si va multumim mult Tamara si bebeii

Mergi la inceput