FIV 33

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Iliuta bine ai venit in primul rand. Injectiile de care se tot vorbeste sunt ptr stimularea ovarelor in timpul tratamentul de fertilizare in vitro, dar la tine nu mai este cazul neavand ovare vei face FIV cu ovocite de la donatoare. Incearca sa citesti si celalalte capitole despre FIV(1.....33) si te vei lamuri in multe privinte. In principiu tu trebuie sa faci analizele care sunt destul de multe si un tratament ptr ca endometrul tau sa fie OK ptr implantare. Un FIV normal dureaza cam o luna si jumatate cu analize cu tot. Vorbesc de FIV normal ptr ca eu asta am facut dar nu stiu cum este cu ovocitele de la donator. Vei gasi in captolele de la 1 la 33 si lista cu analizele ce trebuie facute.
Multa bafta!

Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabyby spune:

miha,tu trebuie sa mergi la un medic si sa vorbesti cu el problema ta pt fiv,tu nu trebuie sa faci injectii cum facem noi tu o sa urmezi alt tratament iar cu ovocitele donate poti gasi oricand depinde de clinica daca au sau daca doneaza cineva curand dr iti va spune mai exact,nu te doare cand baga embrionul stai linistita.cand vii in tara dute la medic si vei stii exact ce o sa urmezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Mersi mult Moni si Laura.Dar laparoscopia ce e?Cred ca nici de asta nu am nevoie nu?O sa incep sa citesc mai mult.si asa ca stau toata ziua pe site-ul asta.l-am innebunit pe sotul meu.monica tu ai reusit din prima nu? ce fain!!!!!!!!!!!!!!!!! o sa reusim si noi.TOATE.tre' sa reusim.
ce bine ca am descoperit site-ul.nu aveam cu cine sa vorbesc despre asta , iar sotul meu nu are rabdare.sper sa nu va innebunesc prea tare nici pe voi.
mai sunt 3 luni jumate pana in august.tai zilele din calendar.eu cred ca o sa reusesc.am incredere.
D-zeu sa ne ajute pe toate.

podariumihaela

Mergi la inceput

Ce e ET-ul?

podariumihaela

Mergi la inceput

A,si endometru=uter? Habar n-am. Daca e asa e in perfecta stare pt ca iau anticonceptionale si imi vine ciclu in fiecare luna.
mi-au aratat de multe ori uterul la ecograf si au zis ca e ff bun.nu s-a micsorat deloc.si trompele sunt bine.

podariumihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danama38 spune:

Buna dimineata tuturor!
Va citesc de mult timp dar pana acuma n-am indraznit sa intru in direct.Sper sa ma primiti in randul vostru chiar daca nu sunt o pacienta a dr. Moisa.
Maine sunt programata la un HSG si am niste nelamuriri. E necesara internarea in spital pana a 2-a zi? Se face cu anestezie? E dureroasa?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Buna fetelor
Nu am mai scris pana acum la acest subiect. Am scapat de laparoscopie de 4 zile. Ma gandesc si eu sa fac un FIV. As vrea sa va intreb pe cele care ati trecut prin aceasta, ce analize trebuie pentru FIV (mai nou) si cam cat timp dureaza analizele (stiu ca unele se fac in anumite zile ale lunii). Si cam cat costa analizele? Eu voi face FIV la Cluj, daca stie cineva ce analize trebuie acolo, va rog mult sa-mi scrieti (dar banuiesc ca sunt la fel, indiferent in ce centru se face FIV). Si mai am o intrebare: daca stiti cumva cam cat timp sunt valabile analizele? (in caz ca nu voi putea face FIV imediat dupa)
Iliuta: despre laparoscopie gasesti foarte multe detalii pe subiectul "laparoscopie". Pe mine m-au ajutat foarte mult inainte de operatie, fetele care mi-au raspuns pe acel subiect. A fost exact cum scrie acolo.
Crina

Mergi la inceput

Da Iliuta eu am reusit de la primul FIV dupa 11 ani de tratamente daca asta se poate numi noroc sa zicem ca am avut. Endometru eset mucoasa care captuseste uterul si in care se face implantarea embrionului. ET = embriotransfer. Citeste capitoleleld de la 1 la 33 si te vei lamuri cu tot. Laparoscopia o operatie sub anestezie generala unde se vede starea uterului, ovare si trompe si se pot face eventual mici reparatii. Dar oricum in cazul tau daca uterul este OK neavand ovare la FIV nu ai nevoie nici de trompe asa ca nu ai nevoie nici de laparoscopie. Bafta in continurae si citeste capitolele cu FIV si te vei lamuri.

Crinuta71 cand ajungi la FIV se presupune ca deja ai profilul hormonal facut adica analizele de anumite zile cum le zici tu 3,14 si 21, plus T3,T4 si TSH, HSG si laparoscopie si monitorizarea ovulatiei, cand se ia decizia de FIV toate acestea sunt facute. La FIV analizele sunt : chlamidia, toxoplasma, ureeaplasma, microplasma, HIV, RBW, toate hepatitele, CMV, listeria, rubeola, rujeola, varicela, probe respiratorii, EKG,hemoleucograma completa. Majoritatea se fac si la partener. Nu stiu daca mi-a scapat ceva. Asta se cere la Bucuresti si banuiesc ca peste tot protocolul FIV-ului este acelasi. Mai gaseti o liste cu toate analizele in unul din capitolele despre FIV.
Bafta!

Mergi la inceput

Danama38 aici este vorba despre fertilizare in vitro si nu neaparat la dr Moisa. Este un subiect separat cu pacientele dr Moisa poate acolo ai vrut sa intri. HSG nu este dureroasa. Acuma depinde de la pacient la pacient. Nu este nevoie de spitalizare. O faci si pleci acasa dupa interpretara filmelor. Nu este nevoie de anestezie. Poti lua inainte un piafen eventual.Eu una am doua HSG la activ si nu mau durut deloc. Este o durere ca in prima zi de ciclu de burta si de spate dar atat, este suportabila.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danama38 spune:

Monica, multumesc frumos pentru raspuns.
Adevarul e ca sunt cam speriata dar raspunsul tau m-a mai linistit.

Mergi la inceput