sansele fivului fara o trompa uterina??????

sansele fivului fara o trompa uterina?????? | Autor: rapo

Link direct la acest mesaj

buna seara fetelor.nu prea miam gasit prietene pe forum dasper ca-mi puteti da si mie niste sfaturi,daca cineva este in situatia mea.Povestea este ca am o endometrioza cronica.deloc ameliorata..si 2 fivuri fara succes..si acum la al 3.fiv.doctori au ajuns la cloncuzia sami scoata o trompa uterina...super..dupa atitea operatii si esecuri,iata cam ajuns sami scoata si trompa,si sami spuna ca poate a 3 oara am noroc..oare asa o fi??? Eu nu prea mai am sperante,am deja 37 ani..deja mam gindit in final la-o mama purtatoare,pentru mine fiind ultima solutie...NU STIU CE SA FAC!!!ma tot gindesc...VA ROG DATIMI SI MIE UN SFAT? Sa-ma operez,si samai incerc? Oare fara o trompa voi putea ramine eu gravida? Ma gindesc cu groaza iara,la al 3.fiv...AVETI VREO IDEE de situatia mea...Sint la capatul puterilor...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

rapo esti sigura ca ai inteles bine? de ce sa-ti scoata o trompa?! ai facut sarcina extrauterina pe ea? cred ca numai in cazul asta este bine sa se opereze o trompa, si am auzit cazuri cand ea este salvata! in ceea ce priveste reusita unui FIV, nu are legatura cu existenta sau inexistenta trompei(trompelor), ba mai mult, FIV in marea parte din cazuri se recomanda celor cu trompe nefunctionale (infundate) sau sectionate. Cred ca reusita fiv-ului este mai mult legata de endometrioza, care din cate stiu eu se trateaza, o sa-ti spuna celelalte fete mai multe despre endometru
iti doresc succes la urmatorul fivulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Draga Rapo si eu cred ca sansele Fiv-ului depind mai mult de endometrioza decat de trompa... Zic asta pentru ca si eu am doar o trompa si mi s-a recomandat Fiv tocmai pentru ca nu e in buna stare . Mi-au explicat ca implantand embrionul direct in uter "sunteaza" trompa defecta,adica ii suplinesc functia!De ce au decis sa-ti scoata trompa? Poate s-a extins boala pana la ea si a fost afectata,ca altfel nu vad de ce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

FIV-ul nu are nici o legatura cu existenta trompelor. FIV-ul se recomanda celor cu trompe impermeabile deci ne functionale. Ti se scoate trompa poate ptr ca ai acel lichid care are o denumire pe care nu stiu daca o sciru corect salpino....ceva si in momentul FIV-ului acel lichid de pe trompa poate sa coboare si sa nu lase embrionul sa se prinda. Daca uterul este OK si endometru atunci spor la treaba. Trompele oricum nu folosesc la FIV.

Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Trompa, nu are nici o legatura cu fiv-ul, e indicat chiar sa fie infundate sau sa nu le ai; daca sunt permeabile sau functionale, exista un foarte mic procent de risc, ca embrionul in loc sa se fixeze in uter, sa migreze in sus si sa se fixeze pe trompa.
Cu endometrioza insa, cred ca e o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Draga Rapo ,

este foarte bine daca s-au hotarit sa-ti scoata trompa. Banuiesc ca-n urma ecografiei au vazut ca pe trompa s-a format lichid , hydrosalping se numeste , acest lichid se formeaza in a doua jumatate a ciclului , ca urmare a unei dereglari hormonale, iar in timpul stimularii pt recoltarea ovocitelor se formeaza mult mai abundent. Acest lichid este otravitor pt. embrioni. De altfel daca cauti pe internet pe cuvint 'hydrosalping'te vei lamuri.
Aceasta opetratie o voi face si eu in curind in Gent. Iar dupa aceea o sa mai fac o incercare.
Se spune ca sansa de reusita la FIV este mult mai mare , dupa o astfel de operatie. De fapt chiar cunosc cazuri care dupa 3 esecuri ( cu hydrosalping) , dupa operatie a reusit imediat , -a patra oara.
Eu m-am operat si anul trecut , dar atunci nu am vrut sa-mi scoata trompa , am vrut doar s-o mi-o deschida si sa-mi scoata lichidul , eu pe vremea aiai tot credeam in minuni , ei bine acestea nu exista si cruda realitate s-a adeverit , dupa citeva luni trompa s-a inchis la loc si s-a format din nou lichidul.
Ieri de dimineata ti-am mai trimis un mesaj , dar din pacate nu a ajuns observ eu...
Daca mai ai intrebari....

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapo spune:

multumesc din suflet,acum am inteles bine cum e cu aceste trompe uterine bolnave.VA MULTUMESC,sinteti o adevarata echipa de mamici super,si vad ca sintem multe in aceasi situatie,eu deja imi pierdusem speranta de a avea un copil,dar datorita voua,eu acum nu abandonez si mai incerc o data,si ultima,zic ultima ptr.ca deja e mult,3 incercari fara reusita,sigur ca ceva nui in regula cu mine,si numai zic de bani.Eu am vorbit clar cu doctori,am 2 doct.unul in romania si unu in elvetia,amindoi au spus samai incerc,fara trompa,trompe,mie egal..daca asa spun ei,asa osa fac,oricum alta solutie nu am..maiam 3 ani pina la 40 ani,mai incerc 3 ani,asta e..PS.GIANI nam primit mesajul,oricum tu ai dreptate,asa mia spus si doct.bucur.dela giulesti,ASA O SA FAC..peste 2 saptam.plec in rom.si fac operatia,ceo mai fi oi mai vedea...VA TIN LA CURENT cu vesti bune..merci mult

Mergi la inceput