Histeroscopie
Buna dimineata!!
Cred ca o sa fie cam liniste p-aici azi si maine dar sper ca saptamana viitoare sa veniti cu forte proaspete si poate va dati si voi cu parerea la ce am sa spun eu acum.
Deci, in urma laparoscopiei mi s-a spus ca ar fi trompa infundata dinspre uter si ca sa fac histeroscopie, dar ca s-ar putea sa fi fost un spasm in timpul operatiei si sa nu se fi intors lichidul de contrast inapoi.
Intrebari:
1) Daca eu am facut o HSG in luna octombrie si s-a vazut cum a intrat lichidul din uter spre trompa, numai ca la un moment dat pe trompa se vedea o obturatie si s-a scurs dupa aia mai greu, nu este posibil ca trompa la intrarea in uter sa fie buna acum?Pentru ca atunci intrase lichidul in trompa doar sa nu se fi astupat din octombrie si pana acum.
2)Daca stiti cumva daca se poate rezolva in totalitate prin histeroscopie sa desfunde trompa la intrarea in uter , asta in cazul in care intr-adevar este infundata?
Cine a facut histeroscopie poate sa spuna pentru ce a facut-o si cum s-au rezolvate problemele pe care le avea in urma ei.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.

Dana
http://community.webshots.com/user/danavas
Raspunsuri
musete spune:
Buna, Dana! Eu am facut histeroscopie in mai, anul tercut. N-as vrea sa-ti spun de la inceput, cat de traumatizanta a fost pentru mine aceasta experienta...
Mie, mi-a fost recomandata aceasta interventie, intrucat, la vremea aceea, totalizam cinci ani de investigatii legate de infertilitate, toate aproape perfecte, iar DRAGA de mine refuza cu obstinatie sa ramana gravida! Asadar, eram suspectata de existenta unor polipi cervicali care, in urma HSG-ului nu au reiesit deloc. Si chiar si asa a fost! In urma histeroscopiei, mi-au fost extirpati acesti polipi care ar fi putut fi una dintre cauzele sterilitatii mele. Cu mare amaraciune in suflet iti spun, ca nici macar de atunci MINUNEA nu s-a produs. Scuza-mi tonul usor pesimist!!!! Pleeease!!!
Din cate stiu, aceasta interventie nu permite desfundarea trompelor, singura interventie care poate rezolva aceasta problema, fiind laparoscopia, pe care, abia am facut-o cu deosebitul, nemapoimenitul doktor T. Te astept cu intrebari, nelamuriri, neclaritati.
Pupici, Musete
romaniaau spune:
Am patit si eu aproape ca Musete. Dupa 2 ani de incercari si teste bune, in septembrie 2004 imi da trimitere la HSG unde se observa trompele permeabile, dar si un polip in cavitatea uterina. Am facut la citeva zile Histeroscopie cu polipectomie (cu anestezie generala), m-am simtit foarte bine, la 2 ore dupa operatie imi faceam cumparaturile in oras, dar bebe tot nu a aparut.
Nu am idee daca prin histeroscopie se pot desfunda trompele.
mirelaishappy spune:
Draga Dana, eu am facut histeroscopie anul trecut.Inaintea acestei interventii am facut o HSG in urma careia se parea ca am probleme.
Asadar m-am internat si am facut histeroscopia pentru a confirma sau infirma rezultatul HSG.Eu sunt din provincie si medicul meu m-a trimis la Bucuresti.Sub anestezie generala totul a decurs bine si verdictul a fost ostii tubare libere.A mai urmat inca o HSG a doua zi si aceasta proba Cotte cum spun medicii a iesit pozitiva adica a aratat faptul ca trompele sunt libere.Acum catva timp in urma celor discutate pe Dc despre doctorul T i-am pus o intrebare referitoare la acest fapt si anume daca am facut ce am facut si mi-a spus medicul ce mi-a spus pot avea certitudinea ca trompele mele sunt ok?Si stii ce mi-a raspuns: ca daca trompele sunt libere nu e neaparat sigur ca sunt si functionale, si singura in stare sa afle adevarul curat e laparascopia.Am uitat sa-i spun ca in urma cu doi ani am pierdut o sarcina .Poate daca ii spuneam altul ar fii fost raspunsul.Eu nu cred ca se poate intampla,ca intr-un timp atat de scurt ,timp in care nu am suferit de nimic care mi-ar fi putut afecta trompele,sa apara asa dintr-o data trompe nefunctionale.
Nu stiu ce sa mai cred...
Nu stiu daca ti-am rapuns la ceea ce vroiai dar asta e povestea mea cu histeroscopia.Iti doresc din tot sufletul sa fie bine !
dana p. spune:
Eu am facut laparoscopia miercuri 6 aprilie tot cu dr. T si el mi-a spus sa fac si histeroscopia pentru ca trompa este curata de aderente si este libera pe traseul ei doar ca problema ar fi la intrarea in uter.
Vroiam sa stiu daca au mai fost fete in situatia mea, ca eu sunt tare nelemurita de ce nu s-a putut curata si intrarea in uter prin laparoscopie??? De ce mi-a spus ca prin histeroscopie s-ar rezlova problema?
Voi ce probleme v-ati mai rezolvat cu histeroscopia?
Mai astept raspunsuri si de la alte fete care au facut-o, pentru ca nu cred ca am mai fost dezbatut subiectul asta si cred ca este util sa se stie ce se poate rezolva prin investigatia asta, asa cum se dezbate subiectul cu laparoscopia,HSG.
Multumesc celor care au raspuns pana acum.

Dana
mirelaishappy spune:
Draga Dana si eu sunt tare nelamurita in aceasta problema.Poate mai sunt fete care cat de cat pot aduce putina lumina in problema asta.Pana atunci uite ce am mai gasit:
Hysteroscopy
this is a procedures which involves the introduction of a telescope-like instrument through the cervix into the uterine cavity. It allows the physician to directly view the inner lining of the uterus. It is very helpful in the diagnosis of polyps and fibroids and other uterine abnormalities such as a uterine septum
http://www.fertilitext.org/p2_doctor/therapies.html
Asa cum a spus si romaniaau nici pentru mine nu a fost traumatizanta aceasta interventie,in tot cazul anestezia a pp o revenire mai lenta ,dar oricum a doua zi eram fresh.
laurabyby spune:
BUNA FETELOR.ANUL TRECUT AM FACUT SI EU HISTEROSCOPIE SI INTRADEVAR SE POT DESFUNDA TROMPELED,DACA PROBLEMA ESTE LA INTRATAREA IN UTER ASA AM AVUT EU SI SA REZOLVAT.AM FACUT CU ANESTEZIE LOCALA SI AM VAZUT TOT PE CALCULATOR,TROMPELE SE POT INFUNDA SI IN 2 SAPTAMANI ASTA NU ARE O REGULA.EU STIU TOTUL DE LA MEDICUL MEU,NU TREBUIE SA FITI SPERIATE CA SE REZOLVA,IAR DACA NU E PROBLEMA DE LA INTRAREA IN UTER ATUNCI SE OPEREAZA LA PAROSCOP SI NU SIMTI NIMIC.DACA VA POATE FI DE FOLOS RASP.MEU MA BUCUR.VA PUP
Karina spune:
Eu am facut 3 histeroscopii pina sa obtin o sarcina. Am avut niste aderente pe uter, care abia dupa a 3-a histeroscopie au reusit sa fie curatate. La fiecare histeroscopie au curatat cite un pic
.
De trompe nu stiu ce sa spun, ca ale mele au fost mereu OK.
Karina
+ Bogdanel 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
Karina spune:
Da click si mai jos, poate te ajuta:
Histeroscopie pentru hidrosalpinx?!
Anestezie totala-histeroscopie
rezultate histeroscopie bune
histeroscopie
Sarcina dupa ce am facut Histeroscopie
ajutor !!!! trebuie sa fac histeroscopie
SINGERARE...DUPA HISTEROSCOPIE????
HISTEROSCOPIE SI BROCRIPTIN
menstruatie dupa histeroscopie
Histeroscopie
Karina
+ Bogdanel 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
dana p. spune:
Mai mi-a venit inima la loc cand am citit ca Laurabyby a reusit sa obtina un rezultat bun dupa histeroscopie in aceeasi problema ca a mea.
Daca mai stiti vreun rezultat pozitiv in urma histeroscopiei nu ezitati sa-l scrieti pentru ca poate sunt fete care nu stiu ce se poate rezolva cu aceasta operatie si in felul acesta pot afla.
Multumesc
Dana
Relya spune:
danap, nu stiu daca i se poate spune operatie sau interventie. Vorba lui Ardit, nu se taie nik !
Eu am facut histero dupa ectopica pt. sinechie uterina. Anestezie usoara , nu am fost adormita si nu am simtit nimic . Intr-adevar se vede trompa ( intrarea ei in uter ) pentru ca retin cand medicul a precizat ca aceasta se vede frumos si nu e obturata. Interventia a durat cam jumatate de ora dupa care am mai stat 2-3 ore in pat, in salon , sa ma dezmeticesc. Apoi gata. Fara dureri si doar sangerare usoara o zi, doua !
Peretii uterului au fost desprinsi , lucru confirmat la HSG 3 ani mai tarziu.
danap, bafta maxima !
Relya