Histeroscopie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

dana pui, in general prin histeroscopie se investigheaza cum arata uterul pe dinauntru, dar exista posibilitatea sa se intervina cu un mic instrument asemanator instrumentelor din laparoscopie. De exemplu desi mi-au facut o anestezie usoara, au fost nevoiti sa taie o brida la intrarea in uter, sau cum sa-i zic: o mica aderenta interioara, a durut dar, mai mult cand au taiat aceasta aderenta, la care banuiesc ca ar fi trebuit sa se opreasca inainte si sa-mi faca o anestezie mai puternica, dar de: marinescu se grabea! so, in mod normal pe tine nu are de ce sa te doara, si chiar daca doare un pic, este de scurta durata pentru ca interventia dureaza cam 10 min max. Dupa ce introduce camera video in interior(de fapt manunchiul de instrumente cu camera atasata), ce sa-ti spun... e foooarte frumos, se vede interiorul uterului rozuliu deschis ca gingia, nici nu stiam ca e asa neteda si frumoasa casuta temporara a lui bb! dupa ce se face o inspectie stanga dreapta sus jos se vizualizeaza si iesirea spre trompitze, acum eu imi aduc clar aminte ca au bagat un gaz inert, sau un lichid cu gaz, spre trompe, ideea e daca se duce gazul, inseamna ca trompitza respectiva e lebera (la mine nu s-a dus ) si, ca o ultima verificare, cand te ridici in fund dupa interventie, te intreaba daca te doare umarul (!) explicatia ar fi ca daca da, e semn bun, ca gazul/lichidul care a trecut prin trompa preseaza undeva neste nervisori din cavitatea abdominala si difuzeaza durerea spre umar. Am intrebat-o pe dr.denisa p. despre fenomen, si ea mi-a zis ca este o prostie (!), ...dar eu am vazut/am auzit discutandu-se clar despre gaz, si stiu foarte clar ca marinescu m-a intrebat daca ma doare umarul (cel din dreptul singurei trompitze) si cand i-am spus uimita ca nu, a zis: "banuiam eu" fara sa dea explicatii insa. Astea sunt faptele, parerea mea este ca este o investigatie necesara mai ales pentru vizualizarea uterului, a endometrului, verificarea (neconcludenta neaparat) a trompelor, si cea mai putin traumatizanta pentru fizic/psihic si aparat reproducator.

Mergi la inceput