stimulare ovariana

stimulare ovariana | Autor: blondiemonyk

Link direct la acest mesaj

As vrea sa stiu si eu daca sunt unele efecte secundare sau unele probleme in cazul folosirii stimularii ovariene(pe mine doctorul m-a pus pe Clomifen - 1 cps x 5zile ). E posibil ca bebelusul sa nu "iasa" normal ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Nu..stai linistita. Asupra unei eventuale sarcine..nu are nici o influentza.
Din pacate efectele pot fi altele: noduli la sani, hiperstimulare, chisturi, ingrasare, stari de voma, caderea parului.

De aceea e indicat ca pe toata perioada tratamentului sa fii monitorizata ecografic iar stimularea sa nu fie facuta mai mult de 2 luni consecutiv.

Bafta multa si te asteptam la "aspirante optimiste"

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Readuc in discutie subiectul cu o noua intrebare: o stimulare cu clomifen (2 tablete/zi) timp de 10 zile poate avea efecte secundare? Care anume?

Monica
Aspiranta in stand-by

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Anca, citind ce ai scris....imi dau si eu seama acum de unde am kg astea in plus. Eu am facut 4 luni consecutiv clomifen, dar nu mai stiu cate zile luam, cand o sa gasesc hartiile o sa scriu.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Cris, mie mi-a dat un tampit Clostylbegit timp de 8 luni consecutiv. Nici nu ma mir ca acum am pb cu sanii.

Si ca sa mai raspund.
Monica, fa minitorizare a ovulatiei toata perioada. Altfel il iei de pomana. Si e bine ca dr. sa verifice pe loc eventualele probleme.

Atentie....orice fel de stimulare, mai usoara sau mai putin usoara nu se ia mai mult de 3 luni consecutiv!!!!!!

Va tin pumnii si sanatate maxima!

anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Si eu am luat clostylbegit, dar doar o luna si am facut un pic hiperstimulare, dar in rest nimic. Mi-e mi-a spus dr de la inceput asa, facem o inseminare, daca nu reusete vedem daca ovarele mai suporta o stimulare consecutiva, daca nu pauza o luna si apoi o alta stimulare, pt ca ovarele sa nu fie afectate si nici organismul. Mi-a explicat ca nu exista riscuri majore daca stimularea se face cu cap si foarte bine monitorizata.

Nu-mi vine sa cred Anca cat de tampit trebuie sa fi fost dr ala sa-ti dea 8 luni consecutive clostylbegit pt stimulare.

Eu de exemplu nu m-am ingrasat, ci chiar am slabit 2 kg in luna de stimulare. Cred ca depinde de fiecare organism. Oricum eu cand l-am intrebat pe dr daca o sa ma ingras de la medicamente mi-a spus ca medicamentele nu ingrasa, ci manuta mea care duce mancarea la gura, mi-a spus ca eventual produce o pofta mai mare de mancare, dar sa nu mananc mai mult decat mancam pana atunci.

Din anumite motive nu am mai mers la o noua inseminare dupa o luna de pauza, acum astept operatia sotului si apoi daca dupa 3 luni nu se imbunatateste spermograma atunci ajung din nou la stimulare si inseminare.

pozici

Mergi la inceput

Flavia, eu m-am ingrasat. Nu stiu daca de la Clostylbegit sau de la progesteronul luat dupa.
Oricum, tine de fiecare organism in parte. Nu e musai sa le ai pe toate. Slava Domnului!!!
Te-a monitorizat pe parcursul stimularii?

anca...poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Anca, m-a monitorizat pe parcursul stimularii, am fost La Szeged din 3 in trei zile, asta pana nu m-am imbolnavit si am renuntat la inseminare, dar ne-a spus sa incercam totusi pe cale natirala avand in vedere ca sunt si stimulata si apoi am luat si eu progesteron pana mi-a venit ciclul. Am evoluat f bine in tratament, am avut foliculi predominanti pe ambele ovare, la ultima masurare de 12 mm ambii, endometrul ok, deci totul era bine daca nu ma imbolnaveam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Si eu am facut monitorizare din 2 in 2 zile pe parcursul celor 10 zile de tratament. Cind a ajuns cu chiu cu vai un folicul la 20mm am facut Pregnyl si, din pacate, nu am mai facut o echo de control si dupa, sa vad ce s-a intimplat. Data viitoare o sa-i cer doctorei sa-mi faca si dupa Pregnyl, ca sa stiu daca s-a spart sau nu foliculul. Acum am 2 luni de la stimulare, nu mai am menstruatie in schimb am niste chestii de 22mm in ovare, despre care doctora nu poate sa spuna ce sint: foliculi sau chisturi.

Monica
Aspiranta in stand-by

Mergi la inceput