nu ma lasa sa-i iau temperatura!!!!

ce sa ma fac experimentate mamici?
sunte bolnave, avem febra - mare in principal - dar nu pot sa-i iau temperatura sub nici un chip.
Am 3 feluri de termometre
de bagat in fund nici nu se discuta
de pus pe frunte se arunca cu fata la pamant, urla, etc
de tinut la subtioara nici vorba
suzeta termometru o scuipa dupa 30 sec afara
mai exista vreo solutie pe care eu nu o stiu?
azinoapte i-am aplicat sosete cu otet de "n" ori + nurofen + novocalmin in fund si intr-un final i-a scazut febra - la o simpla atingere
dar nu stiu ce naiba sa ma fac
help me
acu posibil ca iar va face febra - s-o iau tot asa la "maina sau la buze?"
Raspunsuri

light spune:
Cica ar exista un termometru care costa cam 1 milion si care intr-o secunda masoara temperatura la nivelul urechii. Prietena mea imi povestea da nici prin cap nu-mi trece sa dau 1 milion pe un termometru.Eu zic sa incerci cu buzele pe frunte.Si Liviu a facut luni 38.3 si am aflat urmatoarele:ca la febra 37.8-38.2 se dea nurofen la 8 ore sau eferalgan la 6 ore, doza corespunzatoare copiluluila febra mai mare de 38.2 se da nurofen la 8 ore alternand cu panadol la 8 ore deci ii dai din 4 in 4 ore cand una cand alta. Eu asa am facut si am scapat. Acum e de la sine inteles ca daca nu scade febra fugi la doctor si mai ales daca va creste- iar la febra mai mare de 39 novcalmin 1 pe zi pentru copil de 13-15 kg si impachetari.Sanatate multa!mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

oana_mm spune:
Ai putea sa iti intregesti arsenalul de termometre cu unul de la Farlin, digital, care se pune in ureche si iti spune temperatura in 2 sau 3 secunde.
Cati ani are???
Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm
http://www.divertastore.com

olivetti spune:
are 1 an si 8 luni
nu a avut febra niciodata
si parca este apucata de streche
am unul digital de la chicco dar mi-am luat mie temp cu el la subrat si a durat aproape 1 min jumate
i-am dat nurofen cu panadol la 4 ore ca la cat frigea am presupus ca are peste 39
de novocalmin nu stiam ca doar 1 pe zi se pune
pateste ceva daca-i bag 2 supozitoare in 24 ore? nu i-am bagat caci le scoate afara instant dar am experienta supozitoarelor cu glicerina de care nu m-am putut folosi deloc
si mai stiu ca daca plange si se agita cand ii iau temperatura nu e ok ca ea creste mai mult datorita agitatiei

light spune:
Ma tem ca e prea mult 2 in 24 de ore, poate doar daca are 15 kg sau mai mult.Si daca incepe sa faca frisoane e clar ca e febra peste 39.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Carmen Simona spune:
Buna Olivetti
Pot sa-ti spun din proprie experenta ca termometru de luat temperatura in ureche nu este bun de nimic ,sunt bani aruncati .Am eu unul, dar nu arata corect si vreau sa zic ca am luat unul foatrte scump si de "firma buna" .Asa ca am ajuns tot la termometrul nostru clasic.
Incearca sa-i iei temperatura in funduletz. Pe masutza unde-i schimbi pampersul,sau pe masa (cu o paturica),pune fetita intoarsa ,sa stea pe partea ei stanga,si cu genunchii indoiti catre piept iar apoi introdu termometrul in funduletz.
O sa se revolte, dar va ceda .
Si fetita mea e destul de agresiva in situatii de genul acesta dar la mine functioneaza metoda asta.
Daca are febra foarte mare pune-o pe un prosop si maseaz-o pe tot corpul cu o carpa muiata in apa cu otet .
Sa o supraveghezi noaptea neaparat,daca face febra mare dute cu ea la urgenta.
Si neaparat da-i sa bea lichide sa nu se dezhidrateze,daca nu vrea sa bea baga-i cu forta cu ajutorul unei siringi.
Sanatate multa !
Carmen

roxanaz spune:
si eu sunt "pro" termometru de ureche, noi avem unul digital, braun. ia temperatura in 2 secunde, asa cum ziceau si fetele. dar atentie, intervalu l normal in ureche difera de cel rectal, la Patrick intervalul normal este de 35.8-36.3.
multa sanatate Aylin si rabdare infinita tie!
Roxana si Patrick (29.07.2004)

alimaxi spune:
Buna, olivetti
Asa cum am mai citit, termometrele de ureche, nu sunt bune de nimic, am si eu unul...
Cel mai precis se masoara temperatura in fundulet.
Cand Maximilian a facut febra 38.8 am fost disperata...dar pediatrul mi-a zis sa nu-i pun supozito decat noaptea si NUMAI daca face peste 39. Cica sub 39 nu se considera stare febrila...si eu eram innebunita, ca ardea saracutu' avea niste bujorei...si nu avea stare deloc!
Sa-i dai cat mai multe lichide. si s-o scoti cat de mult la aer...l-a noi a dat rezultate, a doaua zi a trecut!
Sanatate multa!si
Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

anya spune:
Chestia cu pusul termometrului in fundulet, sau chiar a supozitorului e o teorie buna, dar practica... ne omoara. Al meu pui se supara atat de tare cand incerc sa "ma iau" de funduletul lui incat efectiv varsa. Si asta e tot ce-mi mai lipseste cand are febra. Asa ca am ajuns la termometrul de ureche si Nurofen sirop.
anya

ocebine spune:
Eu am la copii termometru de pus in ureche (Braun Thermoscan) si nu am avut nici un fel de probleme. Temperatura este corecta de fiecare data. La toti doctorii in cabinet (adulti si copii) am vazut doar acest tip de termometre. Iau temperatura de 2 ori la rind si in fiecare ureche. Plus ca le pot lua temp. noaptea si nu trebuie sa-i trezesc deloc. Pentru mine au functionat perfect.
Eu una m-am jurat ca nu voi baga temometru in funduletul copilului niciodata. Am oroare de asa ceva de cind eram mica si nu suportam sa stau asa nemiscata, plus senzatia aceea super nasoala Sa ne gindim putin si cum se simt puiutii nostri.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.

ciuf spune:
Si noi tot Braun Thermoscan (pentru ureche) folosim. Este foarte bun, copilul chiar e incantat cand ii luam temperatura.
Simona, incearca si tu unul din asta si sunt convinsa ca vei fi multumita. Pe unde am fost cu copilul prin spitale numai din asta am vazut ca s-a folosit.
Nici mie nu mi-ar placea sa-i iau copilului temperatura din fundulet.
Cat am fost mica, numai asa faceam kk si nu pot sa spun ca senzatia era prea placuta.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa