nu ma lasa sa-i iau temperatura!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
mamica dulce spune:
olivetti ,cea mai sigura temperatura e in fundulet.Si eu am o obraznicatura de copil care face cam aceleasi scheme ca Aylin DAR i-am gasit ac de cojoc![]()
In pozitia clasica(adica intins pe spate si cu picioarele ridicate nu se poate pentru ca se zbate incat mi-e frica sa nu se infinga in termometru,Doamne-fereste.
Dintr-o parte iar nu pot,aluneca,mai ales ca pun si multa crema.
asa ca metoda optima se efectueaza asa:
iei una bucata copil isteric,dai pantalonii jos pana la genunchi si ii strangi bine(ca sa eviti in picior intre oki) te asezi pe marginea patului si pui copilul de-a curmezisul in poala,cu fata in jos ,cu poponetul sub nasul propriu..asa sa stea cu mainile in aer si cu fata la podea.
apoi..operezi
timp in care soptesti soapte de iubire si explicatiile aferente.
si la sfarsit pupatura zgomotoasa de impacaciune pe popou![]()
incearca asa si ai sa vezi ca iese din prima (scapi de repetatul actiunii pe motive de alunecare) si nici nu are cum sa atenteze la integritatea ta corporala.De regula nu urla decat la inceput,si oricum,nu dureaza mult.
succes!![]()
mamitzichi spune:
Nici eu nu sunt de acord cu luarea temperaturii in funduletz atunci cand e clara treaba ca copilului nu-i place. Nu cred ca ar trebui fortati atata vreme cat exista alte solutii.
A folosit cineva vreun termometru pentru tampla? Am vazut pe site unul de la Scala. Are cineva asa ceva? http://www.buburuza.com/magazindc/Scripts/prodView.asp?idproduct=2031 Este chiar asa de bun cum este prezentat?
Multa sanatate la piticii vostri!
gangurici_licurici spune:
Si mie mi se pare traumatizanta luarea temperaturii in fundic. Eu ii iau temperatura axilar, cu term. Farlin cu varf flexibil. Si mie mi se pare o idee buna term. de ureche sau de tampla, dar ce am vazut la noi erau f. scumpe (peste 3 mil.), si in plus pe forum a fost recent un subiect referitor la termometre, unde multe mamici spuneau ca sunt nemultumite de ele si ca nu masoara temp. corect.
axia spune:
Olivetti am trecut de foarte curand prin ceea ce treci tu. Fi-miu are 1 an si 3 luni si nu statea sa ii iau febra. Am ajuns in spital pentru ca nu inghitea nici anti-termice nici nimic. La spital mi-au spus : nu e dupa el ! Si sa stii ca au avut dreptate.
Uite cum m-am descurcat eu pana la urma (invatata de doctor)
Te asezi pe canapea(pat) si il pui cu burta in jos si cu fundul in sus la tine in poala. Cu o mana il tii si cu o mana manevrezi termometrul. Suna crud, dar decat sa faca febra si sa nu stii cat are si sa nu poti sa-l ajuti, eu una prefer sa planga 2 minute si sa-i treaca.
Succes.
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.
night_elm spune:
pro termometru de ureche. simplu si rapid si pe david chiar il distreaza cand piuie ca il pot citi. dr noastra ne-a spus ca arata cu 0.5 grade mai putin decat rectal
rodicaosoian spune:
si noi avem aceiasi problema cu temperatura,chiar azi -noapte avea febra si nu am putut sa-mi dau seama cat avea,dar am pus mana pe frunte si era firbinteeeeeeeeeee si el cand are febra mare geme in somn si stiu care este problema.Nu cred ca este vreo problema daca ii bagi doua supozitoare de navolcamin in 24 de ore
Si cu temeratura luat in fundulet eu nu vad ca este ceva foarte rau ,nu este nici placut dar sti ca asa poti sa o citesti bine,mamici dragii ,amintitiva cand era copilasi vosri mici (1 -2 luni )la doctor cum le lua temperatura??
EU aici fiind la Robert cand am mers la primul nostru control la o saptamana ii lua tempt.in fundulet,la doua luni la fel,imi amintesc exact cum facea pipi de fiecare data cand ii dadeam pampersul jos![]()
Dar acum santem marisorii si la doctor ne ia temp in urecge si atunci urla de numai,iar eu nu ami reusesc acasa sa i iau.
Mamica dulce,totusi nu am inteles pozitia cand ii iei temp,poate sa mai citesc o data?daca la tine merge ar trebui sa mearga si la mine find putin mai mic ca si al tau
alina costin spune:
Sunt o mamica fericita,eu ii iau temperatura rectal si nici macar nu trebuie s-o tin de picioruse.Sta asa cuminte.Asa a stat de cind era mica.
Alina
lizy spune:
temperatura luata rectal este cu 3 grade mai mare decat temperatura luata axial sau bucal.Intr-adevar termometrul pentru ureche mi s-a parut cel mai bun si comod pentru toti.Firma AMWAY comercializeaza asa ceva.Eu i-am dat baietelului meu din 6 in 6 ore Panadol si Marcofen sau Nurofen. Odata Panadol, peste 6 ore Marcofen, dupa 2 zile era bine mersi, temperatura nu a fost de natura infectioasa.
mamitzichi spune:
N-a folosit nimeni termometru de tampla de la Scala? Eu as opta totusi pentru unul de tampla, ca am inteles ca sunt mai putin pretentioase, insa nu stiu de care sa iau. N-as vrea sa dau chiar o avere pe el.