Mamici din Canada (10)
Raspunsuri - Pagina 3
CataD spune:
Fetelor, nu stiu daca ati aflat deja dar vor astia sa scurteze timpul de asteptat pentru imigrare: http://www.cbc.ca/story/canada/national/2005/04/18/immigration-changes050418.html
Catalina si Laura (12 ian 2004)
Donia spune:
Laura, eu stiu doua romance care au fost in Romania sa-si cumpere perdele, ca nu le-au placut cele de aici. Eu n-am studiat problema prea bine, m-am uitat putin prin magazine si mi s-au parut preturile destul de mari, asa ca mai stau pana investesc in perdele, mai precis pana ne cumparam casa, probabil. Asa ca daca ai loc in bagaje si tii la perdelele tale, ia-le, poate o sa te simti "acasa" mai repede. Nu e sigur ca se vor potrivi dimensiunile, dar poate le adaptezi tu cumva.
Dar paturi... crezi ca iti vor trebui patru? Eu am adus una, am cumparat de aici pilote si patura nu o prea folosesc, de aia ma gandesc daca nu iti ocupi spatiul din bagaj cu patru paturi. Am lasat si eu paturi frumoase si bune acasa, mi-a parut rau de ele, dar chiar nu as fi avut la ce sa le folosesc.
Simona, nu iti fa griji cu vaccinurile. In Germania le veti face pe cele din schema, iar aici veti continua cu schema canadiana, eventual veti completa daca ati ratat vreun vaccin care in Canada se face, dar in Germania nu. Trebuie sa ai insa la tine o lista cu vaccinurile facute pana in momentul plecarii.
Noi avem medic de familie pentru fetita, la pediatru ajungem doar cand doctorita noastra crede ca situatia este mai complexa (asta s-a intamplat o data intr-un an si chiar nu a fost nevoie de mai mult).
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
sim76 spune:
multumesc donia si corina de raspunsuri !
aici nu prea ai treaba cu medicul de familie, de aia intrebam de pediatri,in fine,nu vreau sa ma stresez ft tare, dar stand acasa acum in asteptarea micutei, am zis macar sa culeg cat mai multe informatii, si mai bine nu faceam treaba asta, ca ieri m-a pocnit o chestie la care nu ma asteptam, si care probabil o sa ne intarzie venirea in canada cu multe luni, si imi da toate planurile peste cap...
cum ar fii scoaterea de pasaport individual pt cea mica,noi ne gandeam ca e suficient sa o punem pe pasapoartele noastre,dar nu mai este cazul, si mai interesant este ca pasaportul va trebui sa il scoatem numai din romania,beah....ce aiureala...si de abia dupa un drum in romania, si nervi tociti pe acolo,o sa putem sa ii trimitem dosarul micutei la canadieni,(eu fiind insarcinata) in timpul aplicatiei..si la medicale am refuzat sa fac plamanii..si au zis ca sa vin dupa ce nasc, cu cea mica si cu plamanii mei la raze...
in fine ...nu vroiam sa vin in toronto in plina iarna,asta era buba mea...!
vorba sotului, hai sa ne conservam energiile pt atunci !
va pup si zile frumoase si insorite ! (la frankfurt ploua si e urat)
Simona-DPN 22 iunie 2005
http://photos.yahoo.com/sim_smiled
Donia spune:
Simona, si eu a trebuit sa-i fac pasaport individual fetitei, cam acum doi ani, ca asa era regula pe atunci. Dar auzisem ca intre timp s-a schimbat, si ca acum poti sa treci copilul direct pe pasaportul tau. Dar chiar si asta inseamna, probabil, un drum in Romania. Dar la ambasada/consulat nu puteti rezolva?
Oricum, e multa alergatura cu emigrarea, eu stiu ca de abia asteptam sa ma vad cu valizele in aeroport, sa ma simt, in fine, libera sa ma bucur de aventura...
sim76 spune:
nu donia,nu s-a schimbat, deci e nevoie de pasaport individual, si asta numai in romania se poate elibera, consulatul de aici (respectiv din bonn) ne da numai certificatul de nastere, care macar are codul numeric personal, asta ne-au anuntat azi, ca macar atata lucru pot face acum, ca inainte nici mancar asta nu puteau sa iti dea...si era cu cantec,pana sa iti eliberezi si codul numeric de la bucuresti..
om vedea, incercam sa le luam pas cu pas, atunci, ca o luam razna altfel, sa fiu sincera imi e necaz ca nu am fost pusi la punct cu toata aiureala asta, ca daca stiam plecam inainte de a naste, dar noi am amanat plecarea, ca sa nasc aici in germania, negandindu-ma ca o sa fie asa complicat totul ...
Simona-DPN 22 iunie 2005
http://photos.yahoo.com/sim_smiled
Donia spune:
Simona, eu am ajuns sa cred ca nimic nu e intamplator, toate se intampla cu un motiv. La fel si intarzierea vostra, sigur are un sens pe care poate il veti vedea la un moment dat. Si poate e mai bine sa nasti in Germania, intr-un mediu mai familiar, poate le va fi mai usor celor dragi sa va vada bebelusul.
Canada e tot aici, va asteapta. Hai ca timpul trece repede, doar ca inteleg, nerabdarea e mare. Si piedicile par la fel, dar o sa ne conversam in curand si din aceeasi tara.
Donia spune:
Adevarat a inviat!
Cum ati petrecut? A venit iepurasul pe la voi?
ochinegri spune:
quote:
Originally posted by Daisy
Christos a inviat!
Cea care spera
Adevarat a inviat !
Visezi la iepuras, grasuta !!!
Sarbatori fericite tuturor !
Lili
iselin spune:
Hristos a inviat!
Cum ati petrecut fetelor?
Eu inca simt reci perioadele acestea de sarbatori, departe de familie.
Va pup