Mamici din Canada (10)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

quote:
Originally posted by laurajr

Dragi mamici de Canada,
Pe 24 iunie aterizez la Toronto si deja am inceput procesul de evaluare al hainelor
Laura si shoricutzu' Otilia


Buna Laura.
As sugera pt. BB: incaltaminte din piele. Nu stiu inca cat de lunga e vara in toronto ( e prima la mine) dar iarna e al naibii de lunga. Deci as mai zice: pantaloni de schii (ceva gros matlasat) si o geaca pe masura. Le gasesti aici la 12-16/pantalon si 20-30 geaca (cele mai ieftine). Cizmulite de piele .....
Ai grija ca pernele sunt dreptunghiulare in Canada si pilotele patrate. Asa ca, pe mine nu m-a ajutat prea mult lenjeria adusa de acasa ...
Jucarii .... ce stii ca-i place ... dar daca intri la ToysRus oricum n-o sa rezisti sa nu-i cumperi ceva.

Bafta !
L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Laura, eu am aterizat aici in plina iarna si am avut pentru fetita salopeta de fas, cizmulite de piele, plovare. Cea mai buna investitie facuta aici a fost o cagula care ii lasa doar ochii liberi, astfel incat fata e ferita de vantul rece de iarna si putem petrece timp in aer liber fara problema. Ca haine de vara nu am cumparat nimic din Romania, ci am adus doar hainutele care ii erau putin marisoare si stiam ca o sa-i mai vina si dupa cateva luni: vreo doua perechi de pantaloni scurti, cateva rochite si tricouri.
Iarna asta i-am luat fetitei alte cizme, nu de piele, impermeabile, de care am fost foarte multumita, facute sa reziste la -25 grade. Se mai spune ca pielea care nu e tratata aici in mod special nu rezista prea bine, pentru ca se da cu foarte multa sare iarna. Personal nu mi s-a intamplat, ghetele mele de piele au facut fata la doua ierni aici si inca se tin bine.
Dar nu iti fa griji, ca poti gasi hainute destul de ieftine pentru copii. Intotdeauna la sfarsitul sezonului sunt reduceri foarte mari si eu de multe ori ii cumpar fetitei cate ceva pentru anul viitor. Un exemplu, anul trecut in iarna am gasit niste ghetute de piele intoarsa cu 5 dolari perechea. Sunt foarte frumoase si i se vor potrivi la toamna numai bine. Si o salopeta de iarna am gasit-o la 27 de dolari, tot la reduceri, si asta in plina iarna.
Tricouri de vara i-am cumparat acum vreo saptamana vreo 6 bucati, ca nu ma mai saturam de cat de frumoase erau, la 3 dolari bucata. La acelasi pret i-am gasit si pantalonii scurti. Am mai gasit la reduceri o pereche de adidasi cu 5 dolari. Toate astea la Walmart. E drept ca i-am mai luat si o pereche de piele cu 27 ( tot la reduceri, dar asta e alta poveste).
Eu te-as sfatui sa nu ii cumperi fetitei prea multe, ca intr-o luna de stat aici o sa-ti dai seama care e sistemul cu reducerile. Doar sa ai stricul necesar pentru primele doua-trei luni, sa nu dai iama in magazine de la inceput.
Si jucarii gasesti aici pentru toate buzunarele. Poate ai auzit de magazinele Dollarstore sau Dollarama, unde cumperi orice la 1 dolar. O sa gasesti acolo destule jucarii sa o ocupi pentru inceput, apoi te poti orienta iar dupa reduceri. Doar daca are vreo jucarie preferata sau o papusa, maimutoi, pe astea e bine sa le iei, dar nu te incarca prea tare. Mai cauta vreo doua-trei jucarii noi (sau preferate dintre cele vechi, dupa cum e cazul) pentru avion, ca dureaza mult calatoria. Eventual poti sa-i iei si vreo carte noua de colorat, creioane, jucarii care sa ii atraga atentia. Roxana mea a dormit aproape tot drumul (s-a trezit doar pentru mancare) si doar vreo ora, pusa cap la cap, a avut chef sa se joace.
Scria ochinegri de lenjerie de pat. Eu am adus doua, iar una a intrat la apa atat de tare, s-a si deformat, ca nu mai am ce face cu ea. Cealalta (cea mai mare gasita in Romania) se potriveste la o saltea si pilota double (a treia ca dimensiune dupa king si queen).

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Laura, fetele cred ca ti-au spus cam tot ce era de zis cu referire la imbracaminte. Intr-adevar gecile si incaltamintea sunt cele mai scumpe, dar gasesti si la reduceri aici cred ca la acelasi pret cu care le-ai lua din Romania.
In legatura cu lenjeria de pat...eu m-am interesat de masurile de aici si mi-am facut inainte de a pleca 2 lenjerii care mi-au prins tare bine aici.
In legatura cu hainele tale de imbracat: sa nu-ti iei prea multe ca stilul de aici difera foarte mult cu cel din Romania si nu o sa le porti. Cel putin asta a fost experienta mea si a celor pe care ii cunosc.
Daca ai nevoie de ajutor cand vii poti sa ma contactez si sa vorbim.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alona spune:

Buna fetelor! Am o intrebare, poate ma puteti ajuta careva.O sa merg in Ro cu copiii, fetita cea mica are pasaport canadian dar nu are cetatenie romana( adica nu i-am facut certificatul de nastere romanesc inca).Intrebarea mea e: am nevoie de viza pentru ea ca sa poata intra in Ro, avind in vedere ca nu e cetatean roman? Nu vreau sa am surprize neplacute, in Ro e posibil orice.
Va multumesc de raspunsuri.
O zi buna!

Anca, mamica de Thea si Vlad


"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Alona, si Tudor a fost in aceeasi situatie nu am avut viza pentru el si nu a fost nici o problema.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alona spune:

Codruta, mersi mult!

Anca, mamica de Thea si Vlad


"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Alona nu o sa ai probleme daca stai mai putin de 3 luni


Dana si Joshua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Dragi mamici, multumesc mult pt raspunsuri, m-am mai linistit daca la reduceri se gasesc hainute la astfel de preturi, e bine !
Si cum sunt un adevarat vanator de reduceri, sper sa ma descurc in Canada cu preturile .
M-am gandit sa-mi vacumez cu aspiratorul 4 perne + 2 pilote + 4 pături si astfel iau cu mine si lenjeriile de calitate din zestrea mea ( mama sa traiasca !).
Dar de perdele ce ziceti, sa le iau ? Dau un aer de camin intr-o camera, nu sunt impersonale ca jaluzele verticale !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim76 spune:

Buna fetele !
Sa-mi fac o scurta introducere,in curand viitoare mamica de iunie in germania,si viitoare mamica de toronto speram noi in septembrie cel tarziu, in functie de cat de repede putem sa ii atasam hartogaraia micutei noastre la dosarul nostru de canada.
vreau sa va pisez cu niste intrebari, apropos de vaccinuri, cat de repede gasesc acolo pediatru, si cam ce vaccinuri tre sa ii facem acolo sau ar trebui sa le avem deja facute de aici ?
multumesc !


Simona-DPN 22 iunie 2005
http://photos.yahoo.com/sim_smiled

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna Simona,

Pediatri se gasesc relativ usor, cu specialistii e mai greu. Bebelusii sunt mai usor acceptati decat cei mai marisori, teoria e ca din cauza faptului ca mergi de atatea ori cu ei la controale cand sunt mici si sunt o buna sursa de venit pentru medic. Oricum vaccinurile ti le poate face si un medic de familie, mai ales ca multi dintre ei au si copii ca pacienti. Eu nu cred ca trebuie sa ai vaccinurile gata facute, banuiesc ca o sa-i faci copilului vaccinele din schema de vaccinare din Germania, iar aici o sa-ti zica medicul ce sa faci ca sa fii conform cu schema de vaccinare de aici. Primul vaccin se face aici la 2 luni, apoi la 4 luni, 6 luni si 1 an.

Corina

Mergi la inceput