conjunctivita

Stie cineva care sunt simptomele conjunctivitei? Ieri puiului meu ii curgeau ochii, desi pleoapele nu pareau rosii (poate rozulii un pic, daca ma uit cu f mare atentie). El merge la cresa si in urma cu o saptamana s-a descoperit conjunctivita la un copil. Poate fi curgerea ochilor fara inflamarea pleoapelor un semn de conjunctivita? Noi am merge la doctor, dar maine plecam din oras si ne intoarcem abia luni. Va fi tarziu sa mergem atunci la doctor? (poate sa faca ceva complicatii?). Multumim pentru raspunsuri.
Raspunsuri

lz_cecilia spune:
Draga anp, vad ca pana acum nu ti-a raspuns nimeni, asa ca incerc eu: cred ca ar putea fi vorba de conjunctivita, mai ales ca merge la cresa si aceasta se poate transmite usor de la un copil la altul( imi imaginez ca la cresa de acolo conditiile nu seamana cu cele de aici). Pt. inceput sterge bb-ul cu ser fiziologic pe ochisori, dar ai grija nu cu aceeasi vata la ambii ochisori; ai putea sa incerci si cu ceai de musetel.
Cum ii arata acum ochisorii?
Va pupam, Cecilutza si Sara!

blue_suzi spune:
Am avut si eu conjuctivita cand eram mica.
Simtomele sunt ohii rosii si dimineata te trezesti cu ei lipiti.
Dar ca sa fii sigura ar fi mai bine sa consulti un doctor.
Stii cum am scapat eu de conjuctivita?
Doctorii mi au dat un unguient de ochi numit canamicina iar un an de zile mergeam in fiecare dimineta la doctor pt tratament dar nimic.Bunicii au taiat via in curte si au colectat apa care curge cand tai via(lemnul)dar nimic.Aveam ochii cat cepele.Mai tare s au agravat!
Dupaia m am spalat cu sapun la ochi in fiecare dimineta ,mi a zis o femeie batrana si de atunci nu am mai avut nimic.
Au trecut ani de zile.
NU i da voie la copil sa foloseasca prosopul de fata al nimanui.Fa i unul personal.
Mult noroc si bafta!Sper sa nu fie nimic!!!!!!!

danielac spune:
da se poate si fara sa se inroseasca pleoapele...
Diana a patit-o asa.
solutie cu oxacilina preparata la farmacie.Fetita mea este Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

lidiadanaila spune:
Daca, doar curge ochisorul , fara nici o secretie, atunci sters cu comprese sterile si ser fiziologic. Daca, insa s-a adaugat si o secretie galbuie , atunci poate fi un stafilococ, si trebuie sa folosesti antibiotic gen Cloramfenicol. Contraindicat ceaiul de musetel - faci mai rau !...si cel mai bine-ar fi sa-l vada un oftalmolog.

lidiadanaila spune:
Daca, doar curge ochisorul , fara nici o secretie, atunci sters cu comprese sterile si ser fiziologic. Daca, insa s-a adaugat si o secretie galbuie , atunci poate fi un stafilococ, si trebuie sa folosesti antibiotic gen Cloramfenicol. Contraindicat ceaiul de musetel - faci mai rau !...si cel mai bine-ar fi sa-l vada un oftalmolog.

annelise spune:
nu pune ceai de musetel! conjuctivita poate fi si fara secretii, doar cu inflamrea ochisorilor. de obicei un siptom destul de frecvent este senzatia de nisip in ochi. da... poti sa-l speli cu ser fiz dar daca e conj poti folosi cloramfenicol 0,5% de 5 ori pe zi, ung. kanamicina sulfat fara hidrocortizon de 2 ori(dim si seara)-se pune in intriorul ochisorului nu pe pleoapa. eu iti scru fiindca sunt in domeniu, dar cel mai bine sa te vada un medic ca sa nu-i faci tratament degeaba. picaturile de cloramfenicol si kanamicina unguent sunt cele mai ieftine.sunt si altele mult mai scumpe. daca vrei inform. spune-mi.

annelise spune:
crinuta, este kanamicina sulfat . cea cu cortizon se numeste kanamicina sullfat H(hidrocortizon). noi o utilizam la spitalul de ofta si la sugari. dar tu pt ce doresti sa o folosesti? pt conjunctivita la sugari e de preferat picaturi tobrex. uneori insa nu sunt rezultate cu acesta si se pot prescrie altele. cloramfenicolul nu e de preferat a se administra sugarilor.

crinuta spune:
Annelise, multumesc mult pentru raspuns.
Deci, Rayan are 3 luni jumatate, iar din maternitate s-a pricopsit cu stafilococ.
OK, ni s-a dat Genticol, a raspuns foarte bine la tratament, insa, dupa vreo 3 saptamani iar a inceput.
Intre timp am fost la Oftapro, ni s-a spus sa punem Tobrex sau Nettacin.
Tobrex nu a avut nici cel mai mic efect, iar Nettacin a ajutat cat de cat, insa nu total, si acum iar avem probleme.
Am mers iar la oftalmolog, este suspect de canal nazo-lacrimar infundat, deci facem masaj.
Ma mira ca nu m-a pus sa repet antibiograma. Daca totusi e doar stafilococul ala nenorocit? Cum imi dau seama ca sigur cauza este canalul?
Sotul meu mi-a spus sa fac rost de niste picaturi speciale pentru stafilococ, mai precis FUCITHALMIC. Culmea e, ca desi sunt fabricate in Europa, aici nu se gasesc, ba mai mult, nici nu auzisera de el.
De aceea te-am intrebat daca pot folosi Kanamicina.Cloramfenicol stiu si eu de la oftalmolog ca nu este potrivit pentru varsta lui.
Crinuta si Rayan

bebitzu spune:
buna anp,
bebul meu (acum 1 an si 7 luni) a avut si el conjuctivita.trebuie sa stii ca sunt doua tipuri de conjuctivita : virala si bacteriana.la cea virala nu se indica tratament sau picaturi (cel putin dupa informatiile medicilior de aici), insa la cea bacteriana exista antibiotic si trece in max 3 zile.Mihnea al meu a facut virala si a trecut definitiv cam in max 10 zile.la inceput avea ochisorii rosii, apoi facea o mazga galbuie la ochisori (a durat cam 4 zile ) , insa in timp a trecut.si el merge la gradi si sigur de acolo a luat-o.un alt bebeul de la el din grupa a avut in acelasi timp, insa bacteriana.
ideea este ca ar fi bine sa mergeti la doctor pentru control.daca insa nu a avut ochisorii unflati, lacrimi si sa se frece rau de tot, este posibil sa fie virala, deci nu aveti ce face decat sa-l spalati bine pe manute si pe fata .
bafta multa.