Amenajare apartament
Sunt noua pe forum si as avea si eu o intrebare. De curand am cumparat un apartament cu o camera care are 40 de metri patrati si problema e urmatoarea. In apartament se intra printr-un hol in fata e bucataria in dreapta baia iar in stanga camera . Bucataria e Ok patratoasa mare , baia la fel. camera in schimb este lunga tare(cat tot ap.) si mai ingusta . Avand in vedere ca avem in plan un copil am dori sa impartim camera intr-un living si o camera de dormit. Noi ne-am gandit la un perete din caramizi de sticla. Problema e ca geamurile sunt pe latura scurta deci automat o camera nu ar avea geamuri. De aceea nu imi dau seama cum ar fi mai bine. ca imi trebuie si o usa ca sa am acces in noul dormitor. A mai facut cineva asa ceva? sau puteti sa imi dati o idee.
Sper sa ma ajutati.
Multumesc mult de tot
Raspunsuri
Liliann spune:
mda.imi dau seama cum este, este ca garsoniera noastra. noi nu ne-am impartit-o, in schimb am vazut o garso impartita in dormitor si living.
numai ca nu avea usa, dormitorul era inspre geam, cam 1/3, sau chiar 1/4 din camera, dinspre perete era trss peretele din cacramizi de sticla, care nu era drept, ci scadea in scari, si lasata o intrare dinspre living spre dormitor cat o usa.
sper ca ai inteles
roana spune:
Multumesc de sugestie. Am inteles cum zici dar arata bine? Noi ne gandeam ca mai bine e livingul inspre geam ca acolo se sta mai mult si e nevoie de lumina mai multa ca in dormitor.ca asa cat e de lumimnat livingul?
Iti multumesc oricum tare tare.
Liliann spune:
da, arata bine, si stii de ce?pt ca de la intrare intrai direct in living, asa, daca puneau livingul la geam , cand intrai in casa dadeai direct in dormitor, si asta sigur nu e de preferat, nu?
tata lu Toma spune:
Daca se poate darama peretele dintre bucatarie si camera, puteti sa amenajati acolo zona de zi, cu intrare prin actuala bucatarie iar dormitorul il separati cu peretele din sticla in care trebuie sa lasati si o usa prin care sa puteti sa-l aerisiti.
Daca nu se poate darama, nu va ramane decat sa separati camera in zona de zi si zona de noapte printr-un "paravan".
"Paravanul" asta trebuie, doar, sa ascunda patul si poate sa fie realizat in mai multe feluri : perete mic din rigips sau din caramizi de sticla, o piesa de mobilier (o mica biblioteca, o combinatie rafturi spre "living"/sifonier spre "dormitor"), un paravan din rattan, etc.
Oricum, in varianta asta, patul trebuie sa fie spre fereastra pentru ca din hol sa se intre in "living".
Puneti-va imaginatia la lucru, delimitarea celor doua zone se poate face !
vlad
_
Sunt moderator dar ma tratez