Ce mai papa copiii de 2 ani (intro meniu Paste)
Ajutati-ma ca sunt in totala pana de inspiratie. Eu ii mai dau orez/gris cu lapte, mamaliguta cu branza, peste, soldatei.... Dar parca m-am saturat si eu de astea...
Voi ce le dati copilasilor vostri sa pape dupa amiaza sau seara???
Astept cu ffffff mult interes raspunsurile voastre.
Va pup
Alina si puiul Luca
Raspunsuri
irina_ina2000 spune:
Buna ,
la 2 ani Alexandru mai manca seara branza cu banana, chec facut in casa cu lapte, compot cu paine ca asa ii place lui, macaroane cu branza , cascaval cu paine cam orice pot improviza din ce am in frigider.
Dupa amiaza la plimbarea de afara cam mereu rontaie niste biscuti, fructe ( merele le prefera sau bananele ).
Cam cu asta te pot ajuta eu.Pofta buna!
sinzi_ana spune:
Paste cu rosii bucatele si avocado
Copane cu sos
Fructe cu cereale
Orez fiert cu piept de pui si rosii bucatele
Budinca de dovlecel
Salata de fasole verde
Salata cu branza si masline
Sa nu uitam pizza!!!!!!!![]()
Incerc sa ii diversific pe cat pot meniul...
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi
si David
David pe tractoras
lz_cecilia spune:
ficatei pane
carne de pui fiarta foarte bine cu cartofi piure moi
supa de pui cu taiatei de casa( nu stiu daca voi mancati asa ceva)
salata de vinete( fetita mea o adora)
prajituri facute de mine
niciodata sucuri carbogazoase, bomboane, ciocolata, etc.
Daca te intereseaza ceva anume iti spun cum o gatesc.
Sa cresteti mari si sanatosi!!
nastad spune:
iaurtzele
banane
biscuitzi
ficatzei
sunculitza de pui
cartofi prajitzi
mar+biscuitzi
checuletz
alina023 spune:
Ficatei pane??? Da, vreau si eu reteta....
Va multumesc mult de idei... Sper sa si reusesc sa-l fac sa manance mai multe legume (e carnivor, nene)...
In plus, fructe si biscuiti... nu-i ajung...ma trezesc dupa jumatate de ora de la masa ca-mi spune "Me foameeeee!" si-mi arata burtica...
Alina si puiul Luca
mamica dulce spune:
ce mamici fericite sunteti!!!
Copilul meu (2 ani 5 luni)e in greva,nu mai mananca mai nimic, si ma termina efectiv.Orice ii bag pe gat e cu forta (cateva linguri,nu mai mult) altfel e in stare sa stea nemancat cu zilele.Doar la 2-3 zile mananca ochiuri cu branza. Si mai ia cate o felie de salam.Atat.Nici supa,nici mancarici,nici fripturi,orez,paste,snitele,fructe,legume..NIMIC!!Nici dulciuri nu-i dau(ca de astea ar manca,evident-mai ales ciocolata)Si n-a slabit nici foarte mult(desi ar avea de unde)
nici nu vrea sa guste macar ca sigur i-ar placea si ar manca.Nu merge pacalit,sub nici o forma.Si are deja vreo luna,deci nu se mai pune problema ca o face la ambitie ca stie cat de tare ma afecteaza.Am si plans rugandu-l sa ia ceva in gura,l-am certat cateodata mai am putin si-l pocnesc cand vad cum imi da peste mana,intoarce capul,fuge.Am zis ca-l las nemancat,pana i s-.o face lui foame dar sincer,dupa 24 de ore nu mai rezist.
sunt disperata
vreau si eu reteta de ficatei,poate o sa manance.
lz_cecilia spune:
Pentru Alina si puiutul ei LUCA 
Poti sa cumperi ficatei de pui de la Metro; eu cumpar pungulite de 1/2 de kg. Dupa decongelare pune ficatelul pe o laveta sau servetele de bucatarie,etc. pt. a se scurge sangele. Il dai prima data prin faina, apoi prin ou batut(idem snitele), dupa care il pui intr-o tigaie cu ulei incins si pui capacul deasupra( e obligatoriu) pt.ca ficatul va fi mai mult fiert decat prajit.Il intorci sa se prajeasca pe ambele parti. Cand e gata il pui pe un servetel,etc.pt. a se absoarbe uleiul. E o delicatesa!!
Sara mananca de se rupe...si noi la fel.
Pofta buna 
alina023 spune:
Multumesc mult pentru reteta. O voi incerca chiar in seara asta.
Mami dulce, cred ca tu te stresezi prea tare si tocmai de asta Marc nu vrea sa pape. Incearca sa nu ii mai arati cat de mult te afecteaza faptul ca nu mananca, lasa-l si mai mult de 24 de ore (banuiesc ca macar laptic bea seara si dimineata) si vezi cat poate sa-l tina. Daca este bine hidratat nu are ce sa se intample daca nu mananca o zi doua... Stiu ca este usor sa dai sfaturi si stiu ca daca as fi in locul tau as fi si eu la fel de afectata...dar incearca, poate asta e solutia...
Pupici la puiutii rasfatati
Alina si puiul Luca
lz_cecilia spune:
Tot eu sunt am uitat de sare: o poti pune in ou sau dupa ce e gata sau deloc, depinde de fiecare.
Pusy.
nadina spune:
Mamica dulce,
te inteleg foarte bine ca si noi avem momente cand mofturim. De exemplu acum nu mai vroia supa. Am inceput sa ii fac ciorbite, ca tot a aparut loboda, iar mancarea i-o fac cu sos si vad ca ne-am domolit si papam iar cu pofta.
Nu fa o drama din refuzul lui de a manca pentru ca va specula situatia. Vezi daca nu ii pui prea multa mancare in castronel. Da-i portii mici, nimic dulce intre mese, nici macar sucuri.
Pediatra noastra ne-a zis sa-i dam in momente de astea Liv 52 ca activeaza ficatul si ii da pofta de mancare. Dar consulta un medic sa nu fie viermisori, giardia sau altceva.
Succes!
Nadina-mamik de Carina-balerina