Ce mai papa copiii de 2 ani (intro meniu Paste)
Raspunsuri - Pagina 2
adrianangi spune:
O alta solutie pentru mamica dulce:
Stati impreuna la masa. La virsta asta, sunt niste maimutzele carora le place sa imite tot ce vad. Puterea exemplului e f. mare. Nu-i spune nimic. Pune-i farfuria in fata, aseaza-te la masa si, in timp ce maninci, dai cu laude "hm, ce bun e! Ce-mi place! Foarte bun! Ia si tu o gurita, sa vezi"..., fara sa insisti f.tare.
Daca te alerga prin casa si-ti da peste mina, e o noua joaca pentru el, nimic altceva.
Succes! La noi metoda descrisa de mine a mers!
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
Claudya spune:
Da,da si eu vreau budinca de dovlecei si salata de fasole verde!!!Plizzz!
Noi mai papam,spanac piure,cu peste sau pui facut la cuptor,mazare(o mananca si direct din conserva...e o placere sa "ciuguleasca" cu degetzelele boaba cu boaba),pilaf cu pui si salata de rosii cu castraveti(taiate mai marunt pt ea,chiar f. marunt),ciorbica cu pui si neaparat taitzei,pe care iar ii ia separat la pigulit,ciorba de salata,ciorba de vacuta,de legume,cremvursti,orez cu lapte,gris cu lapte,cereale cu lapte...
mai revin daca-mi amintesc
Mami si Emma cuculica
sinzi_ana spune:
Salata de fasole verde: sosul: calesti putina ceapa in unt, apoi amesteci cu smantana. Compozitia: fasole verde (pastai mici) fiarta, cu porumb fiert, dovlecei fierti si verdeturi dupa gust (sare sau cimbru mai merge, putin lamaie dupa gust)
budinca de dovlecei tre sa ma mai interesez la bunica ca nu mai stiu exact...revin cu reteta mai pe seara
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi
si David
David pe tractoras
sinzi_ana spune:
DAr pot sa va spun alt sufleu:
spanac si ciuperci:
ingrediente:spanac, unt, usturoi, ciuperci, lapte, faina, 6 oua, branzica
preparare:se fierbe spanacul si se stoarce foarte bine, se topeste untul si se calesc ciupercile si usturoiu pana se innmoaie, apoi se scurge zeama, cand se scurg bine se adauga spanacul si se pun intr-un castron. Se acopera si se tin caldute. apoi se pun 3 linguri de lapte intr-un castron si se fierb, se pune faina si galbenusurile in laptele ramas rece si se amesteca bine. apoi se varsa peste laptele fierbinte si se amesteca pe foc pana se ingroasa. apoi se adauga si mixtura de spanac (se pune sare, sau piper dupa gust). intr-un vas (de sufleu, sau vas de ena) se pune unt pe pereti si se rade putin parmezan peste unt, albusurile se bat spuma si se toarna restul de continut peste ele si se amesteca. se pune in vas pe nivele si se mai rade putina branza intre ele si apoi la cuptor pt 25 de minute..
E super buuna......desi putin complicat de facut...
si daca mai vreti mai am o reteta de rulada de cartofi
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi
si David
David pe tractoras
alina023 spune:
Mmmmmm ce de bunatati....
Aseara nu am mai facut ficatei (sotul meu a uitat sa ii scoata de la congelator) asa ca am improvizat ceva si a iesit f bun.
Am taiat julien piept de pui, ardei gras, ceapa si ciuperci si le-am calit pe toate in ulei de masline (puiul l-am rumenit putin inainte de a adauga si restul). Dupa ce s-au calit bine am adaugat rosii si suc de rosii. Separat am fiert orez (din cel prefiert care nu se lipeste) cu putina sare si la sfarsit am adugat unt. Am combinat puiul cu legume cu orezul si a iesit o mancarica excelenta.
Sper ca v-am dat si eu o idee buna.
PS Poate tinem acest subiect pentru diferite retete pentru copilasii mai maricei.
Alina si puiul Luca
maria2mami spune:
Dragele mele,
Am retete si meniuri pentru strumfi mai maricei, ca ai nostrii, din carticica "Papa pentru bebe :)"
Toate sunt adunate de pe diferite site-uri si subiecteDC, asa ca puteti fi chiar voi autoarele!
Va pup si sper sa mentinem subiectul cat mai mult timp...pentru binele copilasilor nostrii!!!
Sanatate multa si bebelusi pofticiosi si mancaciosi !!!
Meniu 1 an si 9 luni
1,9 ani (88cm si 14,9kg) are urm pg de masa:
- 8,30-9 - 200ml lapte
- 10,30-11 - nimic/banana/iaurtel/cereale (eu nu i-as mai da nimic, ca-i voinicuta, dar insista bona)
- 12,30 - 200ml suc fructe natural( morcov+mar+miere+apa+propolis)
- 15,30 pana pe la 17 -piure + carne pui(/vita)/ficat pasare/ou/peste
-250ml supa legume/carne(acrita uneori cu lamaie
- 19,30 - 200 ml lapte cu 3 masuri cereale
- 22,30 - 200 ml lapte
- peste noapte 200 ml ceai+miere+lamaie (eu insist pt ca nu bea apa deloc)
Cam multisor, nu-i asa, mai ales ca-i fetita!!Aaa... si mai pofteste si de la noi... si n-o refuzam,
da' numai putin. Si pe la bunici, care de fiecare data au cate ceva bun pt ea, mai ciuguleste.
-----------------------------------------------
MENIU 1 AN SI 10 LUNI (mic dejun)
1 an si 10 luni mananca dimineata rosie (nelipsita), branza (Almette cu iaurt), masline, unt cu miere, ou fiert/omleta, pateu facut in casa (rar, nu-i place ficatul),budinca cu branza (cu spaghete, ii place rece),cascaval, iaurt.
Le tot alternam. Cerealele nu-i plac..
Pe la 11 are masa de fructe..
---------------------------------------------------------
2 ani si un pic avea cam 14-15kg,sanatoasa tun si masa ei consta in
7:00 lapte 300ml
9:00 o banana ,o portocala si 5 biscuiti
12:30-13:00 supa ,gratar carnita(o data de vita,alta data pui,alta data ficat pui sau peste)
sau ou fiert cu branzica si mamaliguta
17:30 cereale sau un borcan de 400 cu iaurt(facut de casa)sau orez cu lapte,etc
21:00 lapte 300 ml si la somn
nu i-am dat prajeli pt colesterol.Nici noua nu ne face bine.Cel mai bine gratar.
orele de masa le respectam si acum la aproape 3 ani
-------------------------------------------------------
MENIU 2 ANI 1 LUNA
8.00 - 150 ml lapte + 2 cubulete de branza topita cu o felie de paine si un ou (sau in alte dimineti in loc de ou o felie de carnita)
12.00 - un castronel de ciorbica + 200 g iaurt sau inca jumate de castron de felul 2
17.00 - un castronel de cereale sau fructe
19.00 - o farfurie de ciorbica cu o felie de paine...
MENIU 2 ANI SI 3 LUNI (mic dejun)
- piine cu unt si miere;
- ou fiert - dar numai albusul, ca galbenusul nu-i place si atunci mama a facut inventii: rade cascaval sau telemea, amesteca cu unt si galbenus si intinde pe paine compozitia;
- piine prajita cu unt si telemea, cascaval sau brinza de vaci;
- omleta facuta cu f. putin ulei si cel mult o data pe saptamina;
- sunca de praga ffff rar (cam o data pe luna) - sunca ar minca non stop .
Pe linga astea, mama ii mai taie bucatele 1/2 sau 1/4 de mar si papa singur cu o furculita mica de plastic (gen cele pt aperitiv).
Conteaza f. mult si modul cum i se ofera. Mama ii amenajeaza o masuta dintr-un scaun de bucatarie, pune pe ea un plastic sub forma de elefant (din acelea la set pt masa) si el se aseaza pe scaunelul lui de plastic si e f. fericit
............................
Deci:programul nostru de vreo juma' de an
se trezeste la 8 si pe la 9-10 luam masa (ca inainte nu vrea)care consta in
-ochiuri cu branza
-snitele cu rosii
-clatite
(alternativ,evident si fara paine)
apoi il mai pacalesc cu ceva fructe si ceva de la patiserie si la 1,30-2 e in pat pana seara pe la 6
la 7-8 mananca ..ce se nimereste sa gatesc sau de multe ori refuza si ii dau o gustare (gen feta cu rosii)
Nu mananca niciodata paine.
si pe la 9-10 doua danonino.
Eu nu stiu cat de bun e programul asta,dar deocamdata e foarte bine copilul,are aproape 19 kile.
incerc sa.i dau cat mai multe legume si fructe.
in rest stam super bine la lichide,pe putin un litru jumate.
---------------------------------------------------------
2 ani si 8 luni si 14 kg, pe care, sincer, nu stiu din ce le-a facut ptr. ca nu mananca mai nimic1
Deci:
_ la 8 dimineata papa 300 ml de lapte
_ pe la 10- 11 mananca fie o banana, fie un corn cu susan, fie o tartina cu branza topita
_la pranz, jumatate de castronel de supa de carne cu legume si fidea(dar carnea si legumele trebuie ori pasate, ori alese, astfel incat el sa nu le vada ptr. ca altfel nu mai vrea sa manance), ori paste cu sos de rosii(in care ii mai "ascund"niste carnita tocata foarte fin), fie snitele din piept de pui sau peste
_ doarme de la 13 la 17, iar cand se trezeste mananca fie snitele, daca mai avem, fie 2 iaurturi Cremosso si 2 Danonino
_seara bea 300ml de lapte
La capitolul fructe stam foarte prost ptr. ca de pe la 8 luni nu mai vrea sa le manance! Cu chiu cu vai mai papa cate o banana dimineata, sau gusta un pic din mar,cand este afara. In schimb, ar manca pana ar crapa la prajituri cu ciocolata sau cioco simpla, desi noi nu prea mancam si nici nu-l incurajam.
----------------------------------------------
MENIU 2 ANI SI 10 LUNI (mic dejun)
2 ani si 10 luni si dimineata mananca:
-ousor fiert moale(cu cascaval ras si painica);
-cremvursti;cereale Nestle(Ciocapic, Nesquik, Cini Minis,etc...)
-crema de branza (Hochland, Almette, Philadelphia, BUKO)
-branza topita;
-rosie, ardei, castravete;
-sunca de Praga ;
-orez cu lapte, prajiturele;
-paine cu unt, dulceata, miere;
-iaurt de obicei simplu( ACTIVIA)
si intotdeauna lapte cu cacao.
----------------------------------------------------------- MENIU 3 ANI (mic dejun)
crenvursti de pui,almette,smintina, ou fiert, macaroane,unt pe piine cu dulceata de caise,
piersici, visine, gutui, cirese, capsuni, toate facute in casa, brinza dulce, cascaval,sunca presata,
sunca de Praga, iaurt dulce, rulada de pui. Ii plac foarte mult maslinele,iar vara mama ii face
chiftelute din dovlecel ras cu brinza si marara ( sunt delicioase).Robert adora salata de sfecla
rosie coapta , acrita cu suc de lamiie.Uneori sa stiti ca ii fac si omleta cu lapte si brinza ,
dar dimineata daca maninca mai consistent este absolut necesar sa am o salatica.Acum nu-i dau rosii
sau castraveti fiindca sunt tratati si cunosc niste cazuri de indigestie.....
MENIU DE SEARA BEBE 3 ANI
Eu am aun baietel de aproape 3 anisori care nu este mofturos la mincare,
dar seara nu ii dau niciodata mincare gatita sau mezeluri. Ii ofer orez cu lapte,
gris cu lapte, budinca de paste cu brinza si ou, compot de fructe cu biscuiti "Popular",
sau paste cu brinza, cu pesmet, cu nuca. Pe acestea le pregatesc seara inainte de a iesi
afara la joaca, si astfel le maninca reci
---------------------------------------
OK, acestea sunt cateva meniuri, de maine incepem cu supe si ciorbite, deserturi, mancaruri,bauturi racoritoare....si mai vedem noi ce mai gasim...
Salvati viata lui Mihaita!
www.site.neogen.ro/mihaita.hogas
www.mihaita.go.ro
Poze cu MIHAITA HOGAS si MARIA
http://community.webshots.com/album/297642359dunFTg
http://community.webshots.com/user/mihaela2maria
lz_cecilia spune:
Draga Sinzi ana, eu cred ca reteta ta este extrem de delicioasa, dar imi pare rau ca trebuie sa te contrazic: NU SE DA CIUPERCI COPIILOR SUB 5 ANI( profesorul meu de A.T.I spunea ca el recomanda sa nu se dea ciuperci sub varsta de 10 ani!!!). Sigur va intrebati DE CE?
Ideea este ca fiecare org. raspunde altfel la toxicitatea ciupercilor; spre ex. au fost atatea cazuri la T.V cand o familie a mancat ciuperci ( tata, mama + 2 copii), parintii nu au avut aproape nimic, iar copiii au fost dusi de urgenta la spital.
In cl.: Nu dati copiilor vostri prea devreme ciuperci!!!
Ramane la aprecierea voastra. Astept si alte pareri.
mamica dulce spune:
am facut reteta cu ficatei pane de pe prima pagina...o delicatesa!!!(mai ales cand s-a racit nici nu mai avea gust de ficat) dar evident fi-meu s-a strambat artistic si nici n-a vrut sa guste,chit ca numai de la miros trebuia sa-i lase gura apa.Sunt terminata.Azi a mancat doua felii de parizer pe la 11 si apoi 2 guri de omleta pe la 6 seara.Acum e la nani cu burta goala
Egal ce gatesc,degeaba.Nici fructe,nici legume,nici carne...nu stiu ce sa mai fac.
cat despre ciuperci...si eu stiam ca pana la 2 ani nu se dau deloc,apoi trebuiesc evitate pentru ca sunt tare grele pentru stomacelul copilasilor.
subiectul asta e super,poate il agata moderatorii in capul paginii,e extraordinar de util!![]()
lz_cecilia spune:
Draga Mami dulce am vazut ca bb-ului tau ii place parizerul si omleta, iti dau o reteta super pt. el si nu cred ca o va refuza:
- 2 oua le bati f. bine ca si pt. omleta, putina sare
-parizer, cateva felii pe care le tai cubulete
-o feliute de branza, cascaval orice
-1/2 de rosie, castravete daca ii place.
In tigaia incinsa pui oul, il lasi putin asa ,dupa care imparti ochiometric omleta in 2 si intr-o jumatate pui ingredientele de mai sus. Cu o paleta intorci oul pe ingrediente, de forma unui portofel( e mai greu de explicat, mai usor de aratat) si-l intorci pe ambele parti.Ai inteles?
Sara mananca ff bine asa ceva, dar nu prea des sa nu se scarbeasca.
Ma bucur ca ficateii au iesit buni.
Propune tu chestia cu ciupercile daca vrei. O.K?
Va pup, Cecilutza!