Bebelusi de iulie-august 2004 (57)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Multumim de complimente...
Olivia,e vorba de parcul Tineretului,m-a scos azi din casa sora mea ca stia ca m-au apucat pandaliile.Ma bucur ca ti-au placut florile,e chiar superb in parc acum. Ne-am si bronzat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

seara buna si de la noi

mai rarut cu scrisul , dar de nu-mi scapa nimic

Nicole - sanatate multa , pupici de la Alex - 'son-in-law'

Ref agitatie inainte de culcare vin si eu si sustin cele spuse, incercati sa nu-i lasati sa doarma dupa ora 4pm, sa se joace, cititi ceva si la 7-7.30 baita/papa si nani-nani. La noi functioneaza, drept dovada ca de luni de zile se trezeste doar 1 sau max 2 ori/noapte dar singur adoarme ( numai cind a fost racit atunci am fost la el si l-am luat in brate ca nu putea respira ff bine )
De trezit pina acum 3 zile s-a trezit la 7-7.30 dim, dar se pare ca dupa ce a implinit 9 luni...gata...10h sunt de ajuns si se scoala mai devreme si noi cu el.

si...azi a zis mama de 2 ori fff clar . Prima data mi s-a parut , eu si nasa lui ne-am uitat una la alta si din priviri ne-am intrebat 'am auzit bine?' dar in 2 min a spus inca o data ...Doamne ce fericire.
Sincer....eram geloasa pe voi, dar nu in sensul rau...doar ca vroiam si eu sa aud !

Asa ca ...zile astea am sarbatorit cele 9 luni, 2 ani de casnicie si la numai citeva ziele primul cuvint si asta sa fie 'mama'. Ca nu v-am spus dar pina acum nu zice absolut nimic - ga-ga,da-da...- stateam asa putin cu inima strinsa ,dar acum mi-a trecut.

Si stie de NU ...pe care deocamdata il aplic numai la prize , chiar daca avem capace. Si sa vedeti ce copil sensibil am. Ca atunci cind ii spun NU il spun pe un alt ton - pe care numai taica-su il mai aude cind ma supara - si sa vedeti ce buza lasa. Si el tot incearca dupa 20sec sa puna mina, eu ii spun din nou si se lasa cu plins. Dar din ala smecher...fara lacrimi. Se vede ca stie ca sunt suparata pe el si nu-i place. Dar mai bine acum,mai devreme sa invete ca NU inseamna NU. Si incerc la restul care nu sunt pentru el sa-i spun ca alea sunt jucariile lui tati/mami si-i ofer o jucarie de-a lui . Si vad ca funcioneaza - incl la tel mobil !

Gata...m-am intins cam mult , dar profit ca o am pe nasa lui la mine si el doarme !

O seara buna si o primavara cu multe flori !

Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doamna Bibi spune:

Felicitari pentru "mama", Bogdan al meu nu zice decat "ma",oricum e un inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna!
Kim, l-am vazut pe Luka in pozici, e prima data cand reusesc sa vad toate pozele facute in primele zile de dupa nastere. M-a impresionat foarte mult cea in care ii scosesera din burta la tine doar capul. Si comparand cu pozele d ela 7 luni, parca nici nu-mi vine a crede ca ai avut bebe asa mic. Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii! Mai folositi swing-ul? Si eu am cautat sa cumpar, atat prin magazine cat si online, dar nu am gasit in Jap si cei din State nu faceau livrari aici.
Am citit ca aveti 3 mese doar de lapte. Cate mese de solide aveti?
Noi suntem inca la 2 mese de solide (legume, piure sau supa, la pranz si seara fructe, uneori ii mai bag si cate un pic de cereale). Dupa mesele solide incerc, macar o ora sa nu mai ii dau lapte. Eu inca il mai alaptez, doar seara pt ca nu mai am lapte suficient ii dau 100 ml de formula. Noaptea tot se trezeste de 2 ori, plange si nu se opreste pana ce nu ii dau sa suga. Eu zic ca mananca destul lapte, ma gandesc sa ii introduc si a 3-a masa de solide, dar inca nu stiu ce: branza/iaurt sau oua sau carne.

Andries si Nicole, multa sanatate!

Inger alb, bine ai venit!

De luni i-am introdus si avocado. I-am dat avocado+mar+banana, avocado+mar+banana+cartof dulce, avocado+mar+prune uscate, avocado+banana, de fiecare data crescand cantitatea de avocado. Lui i-a placut in orice combinatie, mie nu imi place deloc avocado, ce mai ramanea de la el in blender amestecam cu alte fructe (multe ca sa nu ii simt gustul) si faceam suc.

Al 2-lea dinte a spart si el gingia, avem acum dantura in trepte. A si testat dintisorii pe degetele mele. Voi cum si cu ce le curatati dintisorii?

Am citit intr-o carte si m-am gandit sa zic si voua, poate sunt lucruri stiute (si daca da imi cer scuze ca le repet) sau nu:
-40-50% din calorii trebuie luate din grasimi. pe langa lapte, cele mai bune grasimi pt bebei se gasesc in: seafood (in special somomn), ulei de in, avocado, ulei vegetal, unt de alune. in 1-ul an de viata bebei trebuie sa primeasca si grasimi saturate (carne , branzeturi, oua, unt), dar pe masura ce copilu creste, nu mai trebuie sa fie hranit des cu aceste grasimi.
-cei mai bun carbohidrati se gasesc in : paste, legume, cartofi, cereale, seminte si unt de alune. pe locul 2 sunt fructele.
-pt proteine- seafood (somon), branzeturi (cottage cheese, iaurt, branza), lapte; boabe de soia, tofu, mazare uscata, fasole uscata, naut, linte ; carne; oua; unt de alune; cereale integrale (grau, orez, secara, porumb, mei, orz)

-oferiti-le bebeilor fibra pt ca actionaeza ca un laxativ, pt ca absorb apa, dau senzatia de satietate pe o perioada mai mare de timp, previn probl digestive. Pt ca fibrele sa actioneze bine, bebeii trebuie sa consume multe lichide. Fibra contin: legume cu coaja, doveleacul, vinetele, painea integrala, brown rice, faina de ovaz, merele, caisele, prunele, perele, leguminoasele

-cizealti gusturile bebelusului si acesta nu va exagera cu mancaruri dulci, sarate, grase nici cand va fi mai mare : evitati mancarurilor ce contin indulcitori artificiali sau zahar ; oferti de mai multa mancare proaspata si mai putina mancare conservata ; dati-le cereale integrale ; evitati mancarurile care conti uleiuri hidrogenate sau coloranti si aditivi.

Daca vreti, mai continui cand am timp cu vitaminele, mineralele (accent pe fier).

Somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

D-na Bibi, superbe pozele! Pupam fotomodelii!

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gongutza spune:

Buna seara!
Hihihi Bunny felicitari pt mama!Sa vezi ce drag o sa-ti fie cand o sa-l auzi urland in gura mare pe strada(parc) sau chiar in casa cand vrea sa faca ceva si nu poate(asa face Alex).
Olivia bravo pt somnicul luuung si sa o tineti tot asa!
Eu cred ca o iau in ordine inversa,sau ma rog o sa scriu ce-mi aduc aminte ca ati intrebat(e tarziu,mi-e somn si am avut si o zi cam naspa,musafiri neasteptati,adica asteptati dar s-au anuntat tarziu).Branza nu-i mai fac de mult,i cumpar si o tin la frigider maxim 2 zile,ce ramane halesc eu,de obicei cumpar de la Oke branza slaba de vaci sau dietetica.I-am mai luat si Fagaras de la Napolact si i-a placut.
Iaurt mananca maxim 1 pe zi,adica la masa de la ora 10.30-11 sau masa de la ora 17.30.De saturat nu se prea satura cu unul si ar mai vrea,dar daca i dau mai mult nu mai mananca seara bine laptele(mananca dar nu tot)
Laptele...si noi tot 2 mese de lapte avem pe zi in total nu depasim 550-600 ml,asa e normal la varsta lor,scrie in toate cartile pe care le-am citit eu,asa mi-a recomandat si pediatra....asa ca Simona stai linistita ca nu doar Luca mananca atat si Alex la fel si sunt grasi si frumoasi amandoi.Am incercat si eu sa-i dau mai mult lapte,adica sa-i mai dau intre mese lapte dar nu vrea si pace....intr-un fel ar fi fost mai bine sa bea mai mult lapte ca mancare o sa aiba timp sa manance toata viata,dar eu ma bucur ca papa si atat...v-am mai zis eu ca o saptamana a mancat iaurt in bibe ca nu a vrut lapte de nici un fel!
Rosie si eu i pun in piureul de legume...azi i-am facut o fiertura acolo doamne ca n-as fi mancat!Conopida,morcovi,pastarnac,patrunjel,gulie,telina,ceapa,varza alba(putina),ardei capia,rosie,dovlecel si niste ciupercute!Vreau sa va zic ca s-a lins pe bot
Imi pare rau pt fetele bolnavioare/picior in ghips...sanatate!Si eu sunt cam racita dar trece...
La intarcat nu ma bag ca nu-mi mai aduc aminte,de fapt Alex a acceptat f usor biberonul....ce mai era?
Oricum m-am intins muuult....poate mai revin
Pupe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Ma laud si eu cu ficior mare mey...se ridica in picioare singurel (nu ca ar fi o idee buna pt ca hop te trezesti cu el in picioare agatat de nu stiu ce si leganandu-se ca frunza in vant!
De zis zice tata, ca deh cupii mey sunt crescuti de tata prin corespondenta, macar cu numele sa fie acasa

Pup pe toata lumea si daca va intalniti pe undeva plizzz bagati PM ca am o perioada cumplita si citesc da mai pe diagonala
Ce ati hotarat cu baby expo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Si noi am fost afara si uite ca io am buzele crapate ..
Nu ca nu este bun laptele, ziceam ca e apa de ploaie in sensul ca nu-i mai tine de foame, insa io cu Ilinca am probleme la modul ca ar vrea numai tita si-mi refuza biberonul, ca urmare este la limita cu greutatea, de aia medicul mi-a si zis s-o intarc. Eu am ales solutia de mijloc, ii dau tita numai noaptea si se pare ca functioneaza ... Si eu sunt de principiu ca laptele de mama e cel mai sanatos, dar acu`, vezi si tu cum e cu stiintele astea, de multe ori se bat cap in cap. Noapte buna la mamici si pitici!

quote:
Originally posted by amironeanu
Carmen, de ce spui ca lapte nu mai este bun? Acum se recomanda alaptarea pana la 2 ani. Este adevarat ca daca nu mananca altceva poate fi o problema, dar peste tot am citit ca pana la 1 an laptele este baza. Ce faci daca renunti la alaptat si tot nu mananca? Ai vazut ca si alte mame au probleme cu mancarea si nu mai alapteaza.
Cam atit mi-am adus aminte. Sa aveti o seara placuta!

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefania - printesa mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei

Toti pentru unul!...Iata-ma-s !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Le-am vazut si noi sunteti frumosi! La noi parca nu e atita verdeata ... sau e?

quote:
Originally posted by Doamna Bibi

nu pot sa stau prea mult dar azi am fost in parc si avem niste poze superbe!!!!!!!

Monica si minunea mea Bogdan zis si Bobo
http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei

Toti pentru unul!...Iata-ma-s !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Eli si mie imi sint tare dragi pozele alea din primele ore...tati a fost tare pe faza...si a si filmat ....pe Luca in primele secunde...
Noi avem 3 mese de lapte si un snck la 10 de fructe plus ceva laptic (cit vrea el sa bea) si la prinz piure +carnita/ou. Cam atit....
Swing-ul il mai folosesc cind este miriit...are o masuata atasata si se mai joaca acolo...In curind o sa-l defintez....
Monica in Tineretului eu nu am mai fost de vreo 10 ani...:)
Mani ,tocmai azi am vrut sa intreb de tine.....felicitari pentru MAMA...si pt 2 ani de la casatorie!!!!La mai multi!

Mergi la inceput