Alerta Menogon!!!
Raspunsuri - Pagina 4
Catalina spune:
Dragele mele, va multumesc tuturor pentru ajutor, am reusit sa cumpar chiar 30 de fiole de Menogon cu 11700000 de la farmacia de pe Mosilor.
Imi cer scuze Murei ca nu am vazut la timp de rezervarea ei, nu am avut deloc timp sa intru azi pe net dupa ce am postat mesajul si cand am intrat am scanat subiectul acesta fara sa observ mesajul cu rezervarea. Se intampla. Daca doreste cineva deci sa ia cele 20 de fiole pe numele Moisa, este ok, eu am luat altele. Inca o data, scuze.
Cred ca mai aveau pentru ca mie la telefon mi-a zis ca au o cantitate mare. Si, apropos de cine zicea ca nu se mai fabrica, pe cutii scrie ca e fabricat in 2005.
O singura problema am, de fapt doua:
1. prospectul e numai in maghiara si nu inteleg o boaba (intelege cineva? - il pot scana si trimite pe mail, macar pentru spicuiri)
2. la ce imi trebuie 30 de fiole cand doctora mea mi-a zis ca sa incep cu o fiola pe zi din ziua 5 in ziua 9 si sa merg la echo. Cam cum se face tratamentul, stiti?
Multumesc,
Catalina
Kariris spune:
Catalina, scumpa eu sunt cea care a spus ca nu se mai fabrica; nu are nici o relevanta ca scrie ca sunt facute in 2005, pentru ca eu nu am afirmat ca nu se mai fabrica de la 1 ian. 2005. Si nu se mai fabrica, informatia este verificata chiar la ei la fabrica din Germania.
Acum sa-ti spun si de ce cutiile si prospectul sunt in limba maghiara: pentru ca in Ungaria mai au in stoc si depozitul care le aduce in Romania respectiv Fildas-ul le ia acum din stocul din Ungaria....care sa speram ca-i mare sa mai poata lua si alte romance.
Pai nu ne-ai spus pentru ce iti trebuie (inseminare artificiala, FIV) asa ca nu stim nici cum va decurge tratamentul si nici de ce iti trebuie 30 de fiole. Mie una mi se par multe pentru inseminare artificiala si foarte putine pentru FIV.
Catalina spune:
Lachione, pentru inseminare mi-a zis sa le iau. Da, si mie mi se par multe dar doctora mi-a zis ca va fi foarte greu sa raman si probabil ca nu e asa optimista ca raman de la prima.
Dar m-am gandit ca mai bine sa cumpar 30, daca raman din prima, mai dau din ele ca e asa multa lume care are nevoie si zic eu ca le-am luat la un pret bun.
Mai vedem, deocamdata astept sa imi vina.
Catalina
Catalina spune:
Fetele, dupa ce m-am dat cu dosu' de pamant sa fac rost de bani si sa iau Menogon, acum cred ca nu imi vor trebui toate. Nu fac in vitro iar pentru inseminare sunt prea multe cred. Abia am facut 5 fiole si cica imi face inseminarea. Eu mai am 25 de fiole.
Mai are cineva nevoie?
Daca da, sa imi dea un mail la catalina@aisb.ro
Va pup,
Cata
Catalina
MURA spune:
Catalina iti doresc din tot sufletul sa iti reuseasca din prima inseminarea, dar pentru orice eventualitate nu vinde inca restul de fiole pentru ca s-ar putea sa mai ai nevoie de ele.
Eu acum fac a 3-a inseminare si eu am cumparat putine fiole la inceput dar acum mi-am facut un stoc mai mare si o sa le pastrez pana cand o sa imi iasa testul de sarcina pozitiv.
Nu vreau sa te demoralizez, Doamne fereste dar.... si inseminarile ca si FIV-urile au sanse de reusita 20%.
Iti doresc sa te afli in cele 20 de peocente de reusita si asta chiar din prima.
Cum merge stimularea cu menogon? Cati foliculi ai obtinut?
Si eu am inceput tot cu 1 fiola pe zi 5 zile dar nu au fost rezultate spectaculoase asa ca am facut 7 la prima inseminare , 9 fiole la a doua iar acum la a treia fac cate 2 fiole pe zi 5 zile dupa care fac eco sa vedem cum merge.
Tu cand faci inseminare?
Pupik
Catalina spune:
Mura, tu ai dreptate ca nu ar trebui sa le vand ca poate imi mai trebuie. Nu e chestia ca ma demoralizezi- tre sa fiu realista (desi ma rog la Dumnezeu sa iasa din prima). Ideea e ca nu prea mai am bani pentru altele pe care tre sa le fac. M-a pus sa imi iau un test de ovulatie pe zi (cate 110 mii pe zi), nu stiu cat o sa ma coste pregnylul pe care zice ca mi-l face ea, ii mai dau si doctorei de la parhon, 3 mil e inseminarea pe care zice ca 99% as face-o sambata.
De aia ziceam sa mai vand.
Eu acum am facut una pe zi si rezultatul a fost urmatorul (in ziua 9):
O.D. chist de 17/15 mm
O.S. doua chisturi, unul de 17/13 mm si unul 27/23mm
Endometru de 6 mm (cica pe asta vrea sa il mai lucreze).
Doctora e de parere ca doua dintre chisturi (alea de 17 sunt e fapt foliculi - eu nu inteleg prea bine cum vine asta ... sa nu stie clar, dar ma rog, nu sunt eu doctor).
Cum o vrea Dumnezeu!
Iti multumesc de sfaturi.
Catalina
MURA spune:
Chiar ca nu inteleg cum poate sa spuna ca ai chisturi, nu ti-a facut ecografie transvaginala????
Stiu ca inainte de ovulatie se numesc foliculi si dupa ovulatie daca nu se sparg nici in urma pregnylului atunci poate spune ca sunt chisturi. Dar.... noi nu suntem doctore ai tu dreptate numai ca de atatia ani am ajuns si noi sa cunoastem anumite chestii.
Am observat ca daca dr vede ca nu prea sti cu ce se mananca ce spune el iti indruga o gramada de prostioare. Daca insa vede ca sti ceva , ceva iti explica altfel si nu isi permite sa te abureasca.
Pentru ce ti-a zis sa cumperi teste de ovulatie? Pe asta nu am mai auzit-o, e chiar aiurea. Daca iti face pregnyl clar testele or sa iasa pozitive, crede-ma ca le faci degeaba. Daca nu faceai stimulare si Pregnyl mai intelegeam sa te puna sa le faci dar asa???
Arunci cu banii aiurea.
Eu am avut in casa 3 teste de ovulatie pe care le aveam dinainte de a face stimulare (pe vremea aceea toate erau negative si eu credeam ca nu sunt bune) si de curiozitate le-am facut dupa Pregnyl si normal ca au iesit pozitive.
Stai linistita cu chisturile , sigur sunt foliculi si sunt destul de mari pentru ziua 9 numai endometrul este cam micut. Poate iti da Oestrogel sa te dai o zi doua pentru ca face minuni cu endometrul. La mine a crescut in 2 zile 4mm . Pregnylul este 250.000 lei fiola de 5.000 unitati. Eu am facut 2 fiole odata ca sa fim sigure ca se sparge foliculul.
Foliculul tau, cel de 27/23 este destul de mare, chiar prea mare pentru ziua 9, cam la dimensiunile astea se face pregnylul pentru inseminare.
Pregnylul se face cu 36 de ore inainte de inseminare.
Mai faci ecografii pana sambata?
Sa ma tii la curent.
Iti tin pumnii pentru sambata sa fie cu noroc.
La ce doctor esti tu??
Te pup si multa bafta, oricum stai linistita ca ai reactionat tare bine la tratamentul cu Menogon si ai facut o alegere buna sa faci stimulare cu Menogon. Este cel mai bun si stiu de la multe fete si inclusiv de la mine ca de la el nu faci chisturi.
Catalina spune:
Draga mea,
iti multumesc pentru indignarea din mesajul tau care imi arata ca iti pasa de soarta mea. Multumesc.
Dra mea se numeste Corina Neamtu si merg la Parhon.
Tu ai dreptate, da, mi-a facut transvaginala si ar fi trebuit sa stie sigur dar eu asa am inteles de la ea. Iti spun, vorbea asa de repede, spunea atat de multe si se astepta ca eu sa inteleg tot. Dar, desi pe gura a dat cuvantul foliculi in timp ce imi facea ecografie, pe diagnostic a scris chisturi, de sus pana jos. Nu stiu ce sa mai inteleg ... Deocamdata merg inainte cu ce mi-a zis ea.
Nu numai ca mi-a zis ca sa imi iau teste de ovulatie dar m-a certat ca de ce nu mi-am luat pana acum. Si asta dupa ce luna trecuta cand i-am zis ca imi iau temperatura mi-a zis "aaa, e prea devreme pentru asta!". Sa stii ca mi-am facut ieri test de ovulatie si e negativ. Sunt sigura ca sunt chisturi.
Azi merg la echo din nou la pranz, sa imi zica daca facem inseminare in weekend. Cica "daca e, chiar maine iti fac si pregnylul."
Oricum pana atunci mai bag un menogon si un test de ovulatie ca sa ii fac pe plac, sa nu zica ca nu i-am respectat indicatiile pretioase.
Te pup mult si te tin la curent.
Sa te rogi pentru mine.
In orice caz ... chiar si ea a zis ca ala de 27 este foarte mare si ca e sigur chist nu folicul.
Catalina
MURA spune:
Iti tin pumnii si ma rog pentru tine .
Sper sa se insele si sa nu fie chisturi, sa fie doar niste foliculi supraponderali
.
Daca tu ai incredere in ea.... mergi inainte, numai ca mie mi se pare putin cam.... incepatoare. Sper sa nu te superi dar am umblat pe la atatia doctori incat acum am pretentia de la mine ca imi pot da seama de doctor dupa diagnosticele pe care le pune.
Inainte de ati prescrie Menogonul ti-a facut eco transvaginala???
Parerea mea e ca asa trebuia sa faca pentru ca nu vreau sa te sperii dar stiu de la fetele care s-au pricopsit cu chisturi ca doctorii lor nu au mai putut face inseminarile pentru ca am inteles ca daca ai chisturi nu se fac inseminari.
Pregnylul se face cu 36 de ore inainte de inseminare. Nu se face chiar atunci pentru ca asta presupune ca tu o sa ovulezi peste 36 de ore deci inseminarea o faci mult prea devreme. Spermatozoizii traiesc ei cateva ore bune pe acolo dar iti dai seama de dupa 36 de ore or sa fie mult prea obositi
pentru a mai fi in stare sa-si faca treaba.
Si ar mai fi ceva ce eu nu inteleg. Cum spune ca foliculii sau chisturile cum le spune ea au dimensiuni 17/13; 27/23 pai nu sunt si ei rotunzi???? La mine pe hartiuta de la eco scrie foliculi de 15 mm sau 13mm pentru ca acesta este diametrul, ei fiind rotunzi.
Doamne ce complicat mai e .
Sper sa fie totul bine numai ca imi pare rau, ti-am spus dar pare putin cam ...... incepatoare sau nu stiu ce sa mai zic.
De ce sa iti faca Pregnyl maine???? Inainte de inseminare?? Imi pare rau ca nu am prospectul la mine sa ti-l trimit dar sigur sigur ovulezi la 36 de ore dupa injectie.
Ai mare grija de tine si eu iti tin pumnii sa fie totul ok.
BAFTAAAAAAAAAAAAAAAAA MULTAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Pupik
P.S. sa ma tii si pe mine la curent.
Eu maine ma duc la eco si posibil sambata viitoare sa fac si eu inseminare.
Eu sunt la dr. Mihalache Florina la CFR2. Tipa se ocupa numai cu asa ceva, specialitatea ei este tocmai sterilitatea. Si imi pare normal sa te perfectionezi in asa ceva cand (din pacate) chiar tu ca doctor esti in situatia pacientelor tale, adica nu poti avea copii.
Pup