Lamurire legata de vitamina C

Lamurire legata de vitamina C | Autor: lara_ro2004

Link direct la acest mesaj

Am racit zilele trecute, si am luat (baut) vitamina C fiole (de fapt Sicovit C de 500 mg), in prima zi 2 fiole- doza soc, cum ii zic eu, apoi cate o fiola pe zi. Ideea e ca o colega a citit azi in ziar ca vitamina C poate da dependenta, iar eu, neincrezatoare, am luat prospectul. Nu mi-e teama de dependenta, nu iau des vit.C in felul asta, insa am descoperit in prospect urmatoarea afirmatie: "Sicovit C accentueaza efectele adverse ale contraceptivelor orale si estrogenilor." Nu se precizeaza in ce cantitate se intampla asta. Am cautat si pe Internet, si am gasit, pentru VITAMINA C 10%, fiole 2 ml, 5 ml produsa de Sicomed, ca si Sicovitul luat de mine, ca "Acidul ascorbic accentueaza efectele adverse ale contraceptivelor orale si estrogenilor la doze de peste 1 g /zi."
Eu folosesc Logest ca modalitate contraceptiva, iar cele 2 fiole-soc le-am luat in ultima zi - a 21-a - de Logest a lunii. In ziua urmatoare, deci prima de pauza, am facut dragoste, fara prezervativ. Menstruatia o astept abia peste 3 zile...dar pana atunci, am intrat degeaba la idei cum ca e posibil sa am vreo surpriza?
Si, de fapt, la modul general, voi ce intelegeti prin "accentueaza efectele adverse"? Mie doctorita ginecolog mi-a zis, cand mi-a recomandat Logest, ca vit.C nu interactioneaza cu el.
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Cred ca poti sta linistita in privinta unei eventuale sarcini. Efectele adverse ale contraceptivelor difera de efectul dorit de prevenire a sarcinii. Acesta nu e inclus intre efectele adverse. Faptul ca cc creste efectele adverse arata ca printr-un mecanism oarecare creste concentratia hormonilor din ACO, mai probabil a estrogenilor din compozitia lor. Pierderea efectului contraceptiv se produce printr-o scadere a concentratiei hormonilor, si nu prin cresterea acestora.
Si apoi nu-i bai daca ai luat o zi vit C chiar si "doza soc" de un gram, cred ca se refera la tratamente indelungate de vitamina C in doze mari.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_ro2004 spune:

Multumesc mult pentru raspuns, asa ma gandeam (speram) si eu, dar ca sa fiu 100% sigura am zis sa cer si alte pareri.

Mergi la inceput