Alaptarea gemenilor

Alaptarea gemenilor | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor !
Incerc sa-mi imaginez cum va fi sa-i alaptez pe voinicii mei si nu-mi dau seama. Voi cum ati reusit ? Exista anumite tehnici si reguli pt. a-i alapta simultan ?

Maria sapt.33+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Maria,sa ai gemeni nu inseamna sa le dai sa suga simultan!!!
Dar te inteleg si eu aveam atatea intrebari inainte sa am copiii si nu stiam de internet pe atunci,adica nu ma preocupa!!!
Copiii vor invata sa manance pe rand,eu asa am facut,intai unul,apoi celalalt si daca s-a intamplat cate o data sa patim crize de plans si sa trebuiasca cu orice pret sa la dau la amandoi,am pus cate o perna in parti(ale corpului!),am pus copilui cu piciorusele pe si corpul pe perna si cu capul sub sin sa suga...sper ca m-ai inteles.Dar asta s-a intamplat f rar!
Daca le faci un program,totul va fi mai usor decat crezi!!!
Te pup si sorry ca nu scriu mai mult dar sint pe fuga!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">CIND VISUL DEVINE REALITATE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Theodora, am crezut ca alaptarea simultana inseamna economie de timp, altfel ar dura totul intre 10 si 15 ore/zi.
Poate cand ai timp imi scrii in cateva randuri cum le-ai facut programul.
Multumesc,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gweno spune:

Buna Maria

Eu am alaptat simultan gemenii mei,iar inainte de a naste m-am documentat pe internet unde am gasit destule poze cu explicatii si pozitii de laptare.Pt mine cel mai comod era pe un fotoliu cu picioarele mai sus pe un taburet.Sotul ii aducea la mine si ii instalam pe brate fara perne.Dar mainile erau sprijinite de manerele fotoliului.Este destul de usor cind sint mici pentru ca poti sa ii tii pe antebrat si sint usori.Cam dupa 3 luni este mai dificil pentru ca sint lungi si greutatea lor a crescut.Oricum dupa 3 luni pot sa astepte sa manince asa ca nu mai este necesar sa ii alaptezi simultan.Primele 2 luni sint mai grele cu alaptatul dupa v-a fi mai usor.Succes si sarcina usoara in continuare!

Mergi la inceput

Gweno, multumesc. Ce grasutzi si frumosi sunt baietzii tai ! Ce greutate au avut la nastere si in ce saptamana i-ai nascut ?

Maria

Mergi la inceput

Maria eu am nascut la 37 de saptamani cu provocare caci aveam tensiunea foarte mare.Au avut la nastere 2,560 si 2,480 kg iar in prima luna mi-au luat in greutate 1,500 kg.Asta datorita laptelui meu!!!Fa tot posibilul sa ai lapte,caci pt gemeni este IDEAL.Ei au stomacelul mic si pentru ca sint prematuri de obicei stomacul lor digera mai greu laptele praf.
Ce mai fac gemenii tai din burtica?Pina la urma cum este cu sindromul "twin to twin transfusion"? incearca sa te odihnesti cit mai mult pe partea stanga si bea multa apa.cica daca nu bei destul la gemeni poti sa nasti prematur.Pupici!

Mergi la inceput

Gweno, au avut greutate buna la nastere gemenii tai, as vrea sa aiba si ai mei asa. Oricum 37 sapt. e un termen bun pt. ca gemenii de nasc cel mai tarziu la 38 de sapt.
Sindromul "twin to twin transfusion" m-a ocolit pana acum si am inteles ca riscul cel mare a trecut. Asta e o mare usurare pt. mine.

Cate zile au stat in spital Eric si Filip dupa nastere ?

Maria

Mergi la inceput

Noi am stat in spital o saptamana dar din cauza mea caci nu imi scadea tensiunea ba aveam 13cu7 ba 16cu9 deci o tensiune oscilanta.Citind despre nasterea gemenilor pe internet stiam ca este mai dificil pentru al doilea la nastere pentru ca preia toate contractiile de la primul.Asa ca am impins cit am putut de bine si s-au nascut extrem de usor la doar 5 minute interval.Am avut anestezie peridurala si nu am simtit nimic.Din experienta mea te sfatuiesc sa nasti normal caci dupa cezariana o sa iti fie greu cu gemenii.Eu vroiam cezariana nu de frica(eu am mai nascut natural de doua ori si fara anestezie) ci pentru ca citisem ca este greu pentru al doilea.Doctorita a insistat ca este mai bine natural si cita dreptate a avut!!!Daca as fi avut cezariana nu stiu cum as fi facut.Eu nu am nici un ajutor aici,sunt aici doar eu cu sotul si cei 4 copii.
Normal, daca nu sint probleme cu BBii in doua trei zile iti da drumul acasa.Ai mei nu au stat in incubator si nici nu au avut probleme de respiratie sau de alt fel.Doar primul a avut un pic de icter dar nu a necesitat tratament sub lampa.

Mergi la inceput

Am sperat ca voi naste natural, dar ieri la ecograf a reiesit ca unul s-a intors cu capul in sus. Daca ramane asa, cezariana scrie pe mine.
Voi opta tot pt. epidurala, chiar daca fac cezariana. Nici eu n-am ajutor in afara de sot, dar nu mai am alti copii de care sa am grija.

Ieri baietii aveau greutatea de 1910 g si, respectiv, 2251 g.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 17lory spune:

buna mamicilor!
Sunt si eu o mamica cu gemeni. Avem 26 saptamani. Imi plac discutiile voastre. Spuneti-mi (cele care inca mai asteptati gemeni) cat de mari sunteti? Eu am luat pana acum 20 kg. Nu ma deranjeaza dar vreau sa fie bine pentru bebici. Sunt norocoasa pt. ca o sa avem un baiat si o fata. Chiar gemenii se nasc la 38 de saptamani????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Lory,bun venit!
Eu am luat 25 kg pe durata sarcinii care a fost de 36 SAPTAMANI si gemenii mei au avut Alexandros 3030gr si Yannis 2405g.
Nu am timp mult de scris!
Poti citi povestea noastra la semnatura mea...revin!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">CIND VISUL DEVINE REALITATE!

Mergi la inceput