Decalogul lui Paler
Raspunsuri - Pagina 2
qsar spune:
Subiect: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46937" target="_blank">Tot din scrierile domnului Octavian Paler
Autor: www.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=187" target="_blank">florina
Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin
cenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident
oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile,
sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta, murim.
conchita spune:
da' rele mai suntem, negre in cerul gurii, nu alta. bietul ermetism paleristic, a incaput pe mana femeilor, pazea.
conchita spune:
quote:
Originally posted by qsar
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta, murim.
pai mai sus parca zicea ca sa asteptam orice si oricat, ca oricum nu conteaza. iar acu are pretentii la tandrete, plus regrete ca viata e scurta si, oricat ai astepta, Godot nu vine neam.
Cleomax spune:
meeeeey nu va mai ascundeti dupe deget. sa inteleg ca voo, astora negre-n ceru' gurii de rele ce 'steti, nu va place paler?
Sabina spune:
paler din citatele astea no way ( gresesc iubitele, gandaca si conchitoasa)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
conchita spune:
quote:
Originally posted by Cleomax
meeeeey nu va mai ascundeti dupe deget. sa inteleg ca voo, astora negre-n ceru' gurii de rele ce 'steti, nu va place paler?
huo, insinuare nefondata. n-as putea pentru ca sa zic ca num place in general, avand in vedere ca am citit doar doua carti scrise de domnia sa, si asta inainte sa-l cunosc personal. dupa aia, pauza.
dar zi tu, ce intelegi din fragmentele prezentate? ca inca ma framanta problema. :))
Sabina, aia cu gresitul era intrebare? da' nu conteaza, ca daca ma incluzi in cardasie cu Gandaca, poa' sa fie orice.
Sabina spune:
dap, intrebare.da mai mult retorica vaz
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by conchita
huo, insinuare nefondata.
dovada, vreau dovada ca-i insinuare nefondata!
quote:
n-as putea pentru ca sa zic ca num place in general, avand in vedere ca am citit doar doua carti scrise de domnia sa, si asta inainte sa-l cunosc personal. dupa aia, pauza.
dupa aia, pauza ce? n-ai mai citit nic de el sau nu ti-a mai placut? oricum ai citit mai mult decat am citit eu, acolo niste fragmente din don quijote-n est, aventuri solitare si rugati-va sa nu va creasca aripi - desi saraca soacra-mea mi-a procurat cam tot ce-a scris el.
quote:
dar zi tu, ce intelegi din fragmentele prezentate? ca inca ma framanta problema. :))
poi, in afara ca nu pricep cum sa fac sa separ rugaciunea de biserica, inteleg ca nici voi nu intelegeti mare branza si nu ma deranjeaza deloc sa fiu si io in cardasie cu tine si cu gandacioaica.
quote:
da' nu conteaza, ca daca ma incluzi in cardasie cu Gandaca, poa' sa fie orice.
no, vezi?
gandacelu spune:
mie imi placea paler acu vreo 10 ani, nu mai stiu ce-am citit, si apoi l-am vazut la un targ de carte, a fost o faza oarecum dulce, nu mai stiu ce carte cautam, si deodata am vazut o carte de paler si, in culmea incantarii, am strigat, in multimea aia de oameni, cu entuziasmul meu cel "obisnuit": uite, mai, paler! (eram cu o colega)
cand, la 2 cm mai incolo era chiar paler in persoana care dadea autografe si m-a auzit si a fost atat de incantat de incantarea mea incat... nu stiu... pana la urma m-a enervat cumplit
mi-am dat apoi seama ca face parte din categoria celor cu o parere excelenta despre sine insisi... cei care ei vorbesc, ei asculta, ei aplauda...
si mie imi plac oamenii cu indoieli, fragilii, nu autosuficentii
de gustibus!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Sabina spune:
quote:
Originally posted by Cleomaxquote:
Originally posted by conchita
poi, in afara ca nu pricep cum sa fac sa separ rugaciunea de biserica, inteleg ca nici voi nu intelegeti mare branza si nu ma deranjeaza deloc sa fiu si io in cardasie cu tine si cu gandacioaica.
[quote] da' nu conteaza, ca daca ma incluzi in cardasie cu Gandaca, poa' sa fie orice.
no, vezi?
mey,da pe mine nu ma luati in cardasie? ca io va ubesc