GELOZIA - sarea si piperul unei casnicii?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
danyelana spune:
S-a saturat de crize si intr-o zi cand eram la lucru si-a luat lucrurile si a plecat.
Dumnezeu sa ne ajute la toti
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
cristiama spune:
Emma,
Cum ai vrea tu sa fie relatia ca sa nu mai fii geloasa? Sa stii tot timpul ce face, cu cine vorbeste la tel, unde se uita cand esti pe strada? Pai ar fi obositor pt tine. Cum ar fi sa te sune odata la 30 min sa-ti spuna: ma gandesc la tine, bla-bla cand tu esti la servici si nu stii ce sa faci mai intai.
Vroiam sa spun ca eu nu sunt geloasa, pana cand mi-am adus aminte ca sotul meu a fost la o partida de tenis cu o fosta prietena. Si mi s-a cam strans inima. Cand s-a intors mi-a zis sa ma apuc sa invat tenis. Ei, nu m-am apucat, da nici el n-a mai mers.
Da daca se ducea o data pe sapt cred ca ma apucam sa-i verific tel si emailul!
A, da mai e cineva atat de nebuna ca mine, ca nu-s de acord sa puna maseuza mana pe el! Zice: da ai auzit tu masaj fara sa te atinga? PAi nu prea. Mi se pare prea personal.
Ei si eu care ziceam ca nu-s geloasa!
emma27 spune:
cristiama,daca as fi trecut prin aceleasi situatii,probabil as fi ramas cu inima ranita.mi se pare jignitor numai faptul de a se gandi la alta femeie,nu sa mai aiba si de a face cu ea.bineinteles,sunt conjuncturi si conjuncturi,dar stie cum sunt de atatia ani,de ce sa nu evite astfel de situatii?intr-un fel cred ca s-a obisuit cu situatia asta.de altfel,cred ca si el a inceput sa fie la fel ca mine.
danyelana,nu am inteles.oricate crize de gelozie ai face,inseamna ca el iti da de banuit,ar trebui sa te ajute si dc te iubeste,sa te inteleaga.nu pot crede ca poti parasi pe cineva din cauza asta.de ex,dc pe mine ma deranjeaza sa-l vad prea amabil cu o femeie,evita situatiile de genul asta,sta la distanta.
sa nu credeti ca e o situatie incordata in familia mea pe tema asta.nu,chiar mai glumim pe seama nebuniei mele,dar as vrea sa atenuez cumva,caci in momente de "taiat frunze la caini" ma distruge.
Ema
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nane/Nane.jpg)
Nane spune:
quote:
Originally posted by danyelana
S-a saturat de crize si intr-o zi cand eram la lucru si-a luat lucrurile si a plecat.
Dumnezeu sa ne ajute la toti
Eh, io taman despre asta vorbeam... un om batut la cap sau ingradit pleaca... Si o spun si eu din proprie experienta. De data asta insa EU am plecat din cauza geloziilor insuportabile si ale controalelor neancetate. Si... am plecat!
![](bandit.gif)
E groaznic sa suporti asa ceva! Eu am suportat vreo 2 ani si mi-a fost de ajuns!!!
![](bang.gif)
![](dual.gif)
Nane spune:
Emma, crede-ma pe cuvant, ca poti parasi pe cineva din cauza asta. Atunci cand ti se interzice sa te vezi cu prieteni de-o viata pe motiv ca ai avut o simpatie pt ei cu multi ani in urma, dar nu se intamplase niciodata mai mult de atat; atunci cand iesi cu fetele si esti sunata din 10 in 10 minute ca sa vada daca intr-adevar esti cu fetele, unde si cat mai stai; atunci cand te suna la ora 7 jumate seara in pe timp de vara si tu nu ai ajuns inca acasa pt ca ai avut chef de shopping si se crizeaza ca cine stie cu cine te-ai intalnit; atunci cand se repede primul la tel mobil al tau ca sa-ti citeasca el primul mesajul sau sa vada cine te suna; atunci cand sta cu urechea langa receptor cand te suna vreun tip, ca sa se convinga ca nu te vrajeste.... etcetc
E PUR SI SIMPLU OBOSITORRRRRRRRR!!!!
Si daca nu ar fi stiut ca-l iubesc as mai fi zis, dar cand omul iti repeta ca esti tot ceea ce-i trebuie, dar acorda-i putina incredere pt ca se simte ingradit, tu tot nu pricepi... PLECI pur si simplu!!!
emma27 spune:
nane,vrei sa spui ca asa a facut de la inceputul relatiei?nu cumva,fara sa-ti dai seama,ai declansat prin ceva, aceasta tinere sub supraveghere?nu ai incercat sa te pui in pielea lui?poate te iubea mult mai mult decat tineai tu la el.
poate ma repet,dar nu am ajuns pana la nivelul asta.bineinteles,dc il suna o voce de femeie,sunt atenta la ce discuta,dar nu la modul sa-mi pun urechea langa tel.
am o matusa foarte geloasa(sper ca nu am luat-o de la ea),la modul cum era prietenul tau,dar sotul sau o iubeste asa cum este,incearca sa nu-i dea motive.tot nu cred ca dc iubesti cu toata inima,pleci de langa persoana iubita din cauza geloziei.exista si alte motive,acesta poate e pretextul.
e o vb totusi,care sper sa nu se adevereasca:de ce ti-e frica,nu scapi.
Ema
Nane spune:
Nu a fost de la inceputul relatiei asa. La inceput era cuminte si timid. Pe parcurs a inceput sa se gelozeasca, pe masura ce-mi cunostea prietenii.
Mey, iubesti omul dar cand te freaca intr-una la cap asa zi de zi nu cred ca rezisti prea mult timp. Eu una n-am rezistat. Imi inchipuiam cum ar fi sa ma marit cu el si sa am parte de asa ceva toata viata. Si am hotarat ca nu sunt pregatita sa suport asa teroare. Pur si simplu ajunsesem sa-mi fie frica sa-i zic ca ies cu fetele, pt ca incepea cearta care dura o ora - doo de-mi taia tot cheful. Si mereu aceleasi discutii - explica-i omului ca nu te duci la agatzat sau alte prostii, ci la o barfa cu pretenele... dar nu pricepea nici de fel... Si daca as fi fost vreo vampa mai ziceam...
Pe mine una m-a speriat rau de tot atitudinea asta, de aia am si dat bir cu fugitii. Si oricat am suferit la inceput, am sfarsit prin a ma bucura de o viata linistita si calma, fara a trebui sa-mi fie frica sa ies cu prietenii si fara a sta ca pe ghimpi atunci cand ies ca suna capcaunu si incepe sa urle ca n-am ajuns inca acasa... Ce sa zic?! N-as fi putut sa ma sacrific pt asa ceva.
Acum am o alta relatie si toate-s bune si frumoase - fara gelozii si fara interdictii, spionaje sau mai stiu eu ce alte prostii. Si e atat de bineeeee!
emma27 spune:
ma bucur pt tine,dar vezi,mai sunt si oameni bolnavi pe lumea asta.sa speram ca sunt pe calea de vindecare,dar tot ma intreb cum poti sa-i poruncesti tot timpul mintii bolnave,care face tot felul de scenarii?
sa speram ca am un sot rezistent sau mai bine zis sado-masochist.ti-am spus ca a inceput sa se obisnuiasca cu situatia.
Ema
cesrob spune:
In nici un caz gelozia nu reprezinta sarea si piperul unei casnicii. Sa nu ajungi de la dragoste la cealalta extrema si sa va despartiti. Ti-ar fi placut daca el s-ar fi comportat ca tine? Cum ai fi reactionat?
emma27 spune:
nu as fi avut de ce sa ma supar,cesrob,mai ales ca eu nu ma manifest ,nu-l urmaresc,nu-i dau telefoane....ma framant ca proasta.mai mult, iti dai seama ca inteleg o persoana geloasa,nu ai ce face.pana la urma asta simti.
Ema