GELOZIA - sarea si piperul unei casnicii?
![](images/user_woman.png)
De cand ma stiu am crezut ca sunt geloasa.Apoi cu varsta,mi-am dat seama ca nu erau iubiri si ca imi manifestam doar posesivitatea.Am ajuns insa acum,casatorita fiind,sa cred ca orice semn de raceala din partea sotului poate fi o dovada ca ma inseala.Recunosc,ca am depasit limita.Dar ce sa-i fac,cand emisiuni ca "tradati in dragoste" imi alimenteaza suspiciunea?Am momente si de luciditate,cand imi dau seama ca gandesc prostii,fiecare are momente mai bun si mai rele in viata,nu putem fi tot timpul ca doi indragostiti.Dar ce ma fac cand o iau rar razna?Cum sa fac sa-mi recapat increderea in mine?Treceti si voi prin asa ceva sau doar eu am starile acestea contradictorii?
Ema
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
kawaichan spune:
Eu nu cred sa fie sarea si piperul si chiar dimpotriva...mie intotdeauna mi-a lasat un gust amar gelozia cu conflictele specifice care-i urmau.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
emma27 spune:
nu te gandi,ca-i fac capul calendar tot timpul,as fi absurda.sunt doar framantarile mele interioare.un om care-mi spune ca nu-i gelos,inseamna ca nu iubeste.cei care isi manifesta urat gelozia sunt de condamnat,nu sentimentul in sine, caruia oricum nu-i poti face fata.
Ema
devylla spune:
Mai gelozia e boala grea....imposibil sa nu fi gelos dar important este sa nu o manifesti des,pt ca la un moment dat o sa ii ajunga!
Sabina
emma27 spune:
iti dai seama,devylla ca ma abtin cum pot.vreau insa sa stiu cum sa atenuez sentimentul asta si cum sa-mi capat increderea in mine.poate iubesc prea mult sau .........?
Ema
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
kawaichan spune:
Parerea mea e ca gelozia nu are nimik de-a face cu iubirea...atata timp cat ai tendinta sa fii posesiv cu celalalt inseamna ca nu-l iubesti suficient cat sa-i dai o deplina libertate.Iar iubirea inseamna libertate si daruire si bucuria de a-l face pe celalat fericit, nu de a-l ingradi. Gandeste-te mai bine, tie ti-ar place ca barbatul iubit sa fie suspicios cu tine? si sa se gandeasca la tot felul...Tatal meu este tipul masculului care-si manifesta gelozia ca semn al `` masculinitatii` sale si al ``iubirii`` si nu vreau sa imi aduc aminte cat am suferit cu totii din cauza lui.Ajunsese sa aiba manifestari foarte violente pt ca in mintea lui ``asa era bine`` sa fii gelos , ca altfel inseamna ca nu iubesti!
Gelozia duce la grave dezechilibre intr-o relatie si ulterior la deteriorarea ei care este ireversibila...Eu atata stiu, ca daca iubesti pe cineva ii acorzi incredere totala si din tot sufletul si stii ca ce dai aia primesti.
Ai vazut filmul `Propunere indecenta ` cu Demi Moore? Chiar trateaza problema geloziei pe indelete si chiar ea spune la un moment dat ca :`Atunci cand iubesti pe cineva trebuie sa-i dai libertate totala si, daca se va intoarce la tine va fi al tau pe vecie...`
emma27 spune:
nu cred in ideea libertatii totale.cand ai un lucru drag,nu vrei sa imparti cu altii.asa e si in iubire.omul prin natura sa e egoist.nu cred ca poti sa iubesti si in acelasi timp sa spui nu ma intereseaza ce face iubitul meu.din contra,vrei sa stii ce face in momentul acela,daca se gandeste la tine.......bine,eu ma trecut de faza asta.dar nu-i cred pe cei care spun:cand nu suntem impreuna poate face orice.nu exista om care sa nu se fi intrebat vreodata dc cel pe care il iubeste (mai)simte cu aceeasi intensitate.suntem facuti pentru a gasi certitudini.recunosc ca gelozii maladive vin din dezamagiri anterioare.ii multumesc lui D-zeu ca nu m ajuns in faza asta.dar cand il vezi pe cel de langa tine un pic distant,incepi sa vezi care e cauza:probleme profesionale,lipsa de iubire sau pur si simplu toane.......
Ema
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Daca esti geloasa, tu pui sarea si piperul in relatia voastra, si s-ar putea s-o faci prea condimentata ca sa mai fie pe placul partenerului. Se mai intampla sa compromiti o mancare la bucatarie, sa n-o mai poti salva si s-o arunci la gunoi. Gelozia, odata aparuta, poate lua proportii necontrolabile, asa ca mai bine-ar fi sa-ti recastigi increderea in tine si sa nu-ti mai suspectezi sotul. Daca te iubeste cu adevarat, n-o sa te insele pentru nimic in lume, fii sigura de asta.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nane/Nane.jpg)
Nane spune:
Aualeu emma draga, eu nu te-nteleg, zau! Ti-a dat omul vreun motiv clar de gelozie? Daca sunt doar presupunerile tale si inchipuirea ta, io zic sa te duci la un psiholog, zau! Nu-ti faci nici un bine "chinuidu-te" asa.
Io-s de parere ca:
1. Omul daca nu vrea sa stea cu tine, nu-l poti forta, si daca sta cu tine, ar tb sa insemne ca te iubeste.
2. Daca vrea sa te-nsele, te-nsala si cu tine de mana (din proprie experienta spun, ca mi se dau mie la ocazii zilnic... chiar nu duc lipsa, ca refuz eu tot e partea a doua)
3. Gelozia este asa cum zici si tu reflectarea pierderii increderii in tine - si dc ti-ai pierdut-o, ma rog??? Plussss o doza mare de posesivitate, iar celuilalt TREBUIE sa-i lasi libertate, pt ca o data ce se simte ingradit fuge cat il tin picoarele si incotro vede cu ochii.
4. Ar trebui sa-ti pui problema cum ca te-nsala abia dupa ce ai dovada concreta, pana atunci nu vad de ce ti-ai face ganduri aiurea... Gandeste-te ca ar proceda toata lumea la fel - am lua-o cu totii razna si ne-am taia intre noi de gelosi fara motiv.
5. Gelozia nu are nimic de a face cu iubirea, cel putin din punctul meu de vedere. Eu una o consider lipsa de incredere, si daca cel de langa mine e gelos, imi iau catrafusele si plec, pt ca nu-mi place sa traiesc dand explicatii sau sa stau langa un om care n-are incredere in mine. Daca tot n-are, sa fie sanatos. Stiu si eu cum e sa iubesti la disperare pe cineva dar sunt anti-gelozii, chiar nu mi s-a intamplat.
Sa auzim ca te-ai lecuit.
Nane
emma27 spune:
si daca nu,inseamna ca nu merita.sunt de acord.problema e cand imi dau seama ca o iubire este pe sfarsite,ca sa nu mai lupt pentru ea?
Ema
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
da, trebuie sare si piper, dar in cantitati moderate. nu e bine sa se abuzeze de ele.
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)