Mamici de iulie-august 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 5
Katink spune:
quote:
Originally posted by Monicutz
Katink, am citit descrierea controlului tau. Pai la mine nu s-a uitat la col niciodata la controalele de la fiecare 4 saptamni. Poate s-or fi uitat la eco de la 20 de saptamni, dar n-au zis nimic. Sunt tare curioasa cand incepe sa se uite la col.
De hemoglobina nici nu mai zic, pentru ca mi-au facut atunci la inceput si gata. Cred ca aici iti face numai daca te plangi de ceva ameteli, stiu eu?
Acum m-au trimis in sapt 27 sa-mi fac testul de diabet.
Moni, 26s
Monicutz,
si la mine e prima oara cand se uita la col si il masoara, in schimb sange din deget mi-a luat la doua luni si daca e sub 11.0 atunci trebuie luat supliment de fier. Eu am avut asa: 12.9, 13.1 si acuma 12.8.
Si mie tot atunci o sa-mi faca nivelul zaharului din sange, adica peste 4 saptamani cand voi avea 26 sapt. + 6zile.
Stai relaxata ca se nasc multi copii si acolo, sistemul este altul si aici si in Romania si peste tot, important este noi si puii nostri sa fim sanatosi.
Pupici,
Katink cu dulcineea mea 22+
Monicutz spune:
Sorina, nu fi necajita si nu lua masuri drastice :), aica sa nu mai scrii aici. Cu toti se intampla asa la inceput pe toate forumurile. Vor sa evite eventualele probleme. Nu au de unde sa-i cunoasca pe toti care scriu :).
Hai capul sus si mai trimite cateva mesaje si scapi de moderare!
, 26s
Giana spune:
Va multumesc mult de tot!Ca o fi joi sau vineri...important e ca am intrat in 20 de saptamani si nici nu stiam...!Ce mari suntem...
Giana20s
http://photos.yahoo.com/gianadedu
Monica-Elena spune:
Glanda hipofiză secretă un hormon numit prolactină, responsabil de producerea laptelui. Prolactina se secretă după supt. În timpul suptului, bebelușul stimulează mamelonul, receptorii aflați la nivelul sânului transmit informația referitoare la necesarul de lapte la creier care, astfel stimulat, eliberează prolactina. Mai departe, prolactina stimulează producția de lapte. Și astfel se fabrică hrană pentru masa următoare.
Dacă prolactina muncește la producția laptelui, un alt hormon important, numit oxitocină, se ocupă de distribuție.
Oxitocina acționează înainte și în timpul suptului pentru a face laptele să curgă. De fapt, în primele zile se observa că numai când te apropi de copil, sânul începea să picure și-i curgea pară mălăiață în gura ...bebeului. Explicația științifică? Oxitocina se secretă în capul mamei la vederea copilului.
In alta ordine de idei am venit de la control si suntem OK. Firul de cerclaj este la locul lui si tensiunea este 12 cu 8. Nu am facut ecografie de data asta peste trei saptamani la urmatorul control inainte de Pasti ca sa stam linistiti de sarbatori.
Monica si broschi din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
irinabungau spune:
Fetele mele!!!!!!
In sfarsit si eu pe la voi, astazi am fost chiar super ocupata, ca niciodata!!! Am fost de dimineatza la control, totul este OK cu bebe, a crescut corespunztor, este bine proportionat, numai ca arata la 21 de sapt. ca fiind dezvoltat pt. 20 de sapt... Nu-mi fac probleme, atata timp cat bebe se simte bine la mami in pantec. Placenta este usor laterala, sper din tot sufletul sa se ridice pana la termen. Asa ... si acum: ne-am uitat intre picioruse si ni i se vede nici o putulica, deci... avem o fetita!!!!!!
Asadar, Anis, caruciorul roz ramane!!! Katink, prognoza data de tine a fost si de data aceasta buna!!! Cum ai facut????
Am reusit sa citesc tot, m-am pus la punct cu ultimele noutati.
Felicitari Alinei care a primit un dar de la bebe al ei: colostrul... sa-l stapanesti sanatoasa, inseamna ca tu nu-ti mai faci probleme cu desfundarea canalelor...
Am vazut ca multe fete se plang de dureri de solduri... auuullleeeuuuu!!!! si eu!!!! Ma trezesc in toiul noptii ca nu stiu cum sa mai stau... si credeti-ma, am perne intre picioare indiferent pe ce parte stau!!! Cel mai bine ma simt cu burta-n sus...
Zina, iubito!!!! Lasa superstitiile si mergi tu la cumparaturi, este asa o mare satisfactie, crede-ma!!! Sa stii ca le ai pe toate cand ti se naste bebicul... Sa le alegi tu cu mana ta, dupa gustul tau!!!
Fetele mele, am inteles ca pregatirea sanilor se poate incepe de prin sapt. 36, deoarece masajul mamelonului poate duce la contractii... Asa ca... mai avem timp!!
Hai ca am scris mult... mi-era dor de voi toate!!
Apropos Sorina, nu te lasa batuta asa usor! Foarte curand vei scapa de mediatizarea mesajelor... asa-i in regulament!!!
Pup Burticile,
Irina si bebe 21 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
Nannina spune:
Mamicute burticute va multumesc de incurajari ! Am crezut ca este ceva in neregula , pentru ca printre straini am devenit un pic cam nesigura ! Bine ca nu santem prea departe si venim in tara cam la 4-5 luni ! Noi ne-am tot mutat ca niste pasarele calatoare : intai in Germania in Dusseldorf la niste rude ale lui Andrei , sotul meu . Apoi am stat 10 luni in Gothenburg ( Suedia ) unde Andrei a lucrat la o firma de IT ( este programator , ca si mine de altfel ) .Acum trei ani ne hotarasem sa venim in tara si la intoarcare ne-am oprit in Italia unde avem niste prieteni foarte buni . Andrei si-a gasit imediat de lucru si dupa cateva luni am inceput sa lucrez si eu la o editura . Asa ca ne-am adunat de pe drumuri si acum asteptam bebelinul ( inca nu am facut eco , ma tem de eco intravaginala , sa nu cumva sa pierd sarcina , cred ca ma aman vreo 2 saptamani ) .
Voi faceti gimnastica si exercitii de respiratie ? Aici e mare moda si este super misto . Pupici !
Sorina mamica-burtica si bambino 18 sapt.
irinabungau spune:
Katink si Monica ma bucur mult ca si la voi totul este in regula, sper ca de acum sa primim numai vesti bune!!!
Vad ca iar s-a asternut linistea pe-aici, iar am venit la spartul targului...
Pupici,
Irina si bebe 21 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
Monicutz spune:
Bravo Irina! Sa-ti triasca fetita si sa fie sanatoasa.
Daca nu ma insel, fetitza iti doreai nu?
Pupici!
corbioana spune:
[black]FELICITARI IRINA!!!!!!!!!!!!!!!!![/black]Sa-ti traiasca fetita!!!!!!!!!!!! Am zis eu aseara ca ne incuscrim, nu i-a zis bebe boy al meu degeaba sa aiba grija sa fie fetita
Sa fiti sanatoase! Ne incuscrim?
Pupici la burtici!
Ioana
sapt.25
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
Katink spune:
Felicitari IRINAAA ma bucur foarte mult pentru tine ca o sa ai fetita pe care ti-o doresti. Sa creasca mare, frumoasa si sanatoasa!!!
Sorina, nu te descuraja, asa e la inceput, deja ai 8 mesaje postate si in curand scapi de "perioada de proba" in care ti se modereaza mesajele inainte sa fie postate.
Numai bine la burticilor,
Katink cu dulcineea mea 22+