cauterizare

cauterizare | Autor: anda

Link direct la acest mesaj

ma asteapta saptamana viitoare cauterizarea unei rani pe col. ii destul de mica dar am hotarit sa scap de ea. stiti cumva care-i procedura? doare? cit dureaza? ca io deja ...zing zing zing.

anda & bb edi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudiap spune:

s-ar putea sa-ti faca o mica anestezie locala, procedura nu e complicata. o sa fie cam ca la control , doar ca o sa te "parleasca" un pic si o sa simti eventual mici piscaturi.

Nu e moarte de om, stai linistita. Cred ca tre sa fii relaxata (stiu ca nu vei fi, ca nici io n-am fost) si sa te gandesti ca nu dureaza mult (maxim 10 minute).

Bafta si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

curaj si sa nu-ti fie frica .si eu mi-am cauterizat o rana pe col acum 3 ani(mi-a iesit Papanicolau 3) si fara anestezie.e putin neplacut dar nu dureros si trebuie sa te duci relaxata.mie mi-a fost ff frica si mi-a fost rau dupa aceea de stress dar nu era cazul.
e mai bine sa scapi de rana.
iti tin pumnii

cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Si eu am facut o chestie din asta, cred ca a durat ceva intre 2 si 5 minute. Mi-au facut o injectie in fund pentru anestezie si mi-au pus o tabla sub fund, asta nu prea stiu pentru ce era.
Sa nu te sperii daca simti ca miroase un pic a ars, asa miroase aparatul ala. Principalul e sa stai cuminte, cuminte. Dupa, cred ca te vor chema la pansamente. Adica iti dau cu o alifie ca sa se vindece mai repede locul si cred ca nu o sa ai voie sa ai contact vre 3 saptamani. Cel putin asa era cand am facut eu.
Acum (dupa aproape 5 ani) nu se mai cunoaste nimic, la nici un control nu mi-au zis nimic doctorii.
Mult succes!

Catalina, o viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Eu si o colega de birou am mers la acelasi medic ginecolog de la clinica ROMAR,la amandoua ni s-a recomandat pentru rana de pe col,tratament.Eu am urmat timp de 3 luni un tratament cu ovule intravaginale si supozitoare cu Voltaren.Urmeaza sa merg la control .Colegei mele,dupa cele 3 luni de tratament,i s-au mai prescris inca 2 luni,pentru acoperirea completa a acelei rani.Mentionez ca eu nu am avut nici un simptom,nici o durere,nimic.Mi s-a spus ca rana este superficiala,dar am inteles(din ce am citit despre asta)ca definitiv ,problema unei rani pe col nu s-ar rezolva decat prin cauterizare.Colega mea a optat pentru cauterizare de la inceput,dar medicul i-a spus ca este foarte usor sa arzi,asa ca daca acum sunt medicamente eficiente pentru rezolvarea acestei probleme,sa le folosim.Voi ce spuneti?Se poate rezolva fara cauterizare,tinand cont ca problema nu este veche si s-a descoperit repede si a fost si tratata corespunzator?

Mergi la inceput