aspirante (si nu numai) fumatoare

aspirante (si nu numai) fumatoare | Autor: Libra

Link direct la acest mesaj

Am incercat sa ma las de fumat prin 2 mijloace: vointa si rugaciunea. Nici o sansa. Ma intereseaza orice alt mijloc: medicament, ceai etc. (E primul factor de risc pe care vreau sa-l elimin... aici ma apasa cel mai tare constiinta!!!)
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

in "club".
Chiar saptamana trecuta am avut o tentativa(impreuna cu sotul) de a ma lasa de fumat...dar..se pare ca nu prea avem ambitie

Eu am spus mereu si o spun tuturor(mai ales mamei mele care mereu ma intreaba cand ma las de fumat) ca atunci cand voi stii ca sunt insarcinata,ma voi lasa.

Pana atunci....

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Libra spune:

Draga mea flori, este o mare mare pacaleala sa crezi ca vointa/ambitia te va ajuta in sarcina. Atunci ai un stres mult mai mare si-ti vine sa fumezi mereu. In plus, iti vei reduce mult activitatile si vei avea mai mult timp pt. fumat.... Ca sa nu mai vorbim de motivul pentru care si dr. mi-a dat voie la 5-7 pe zi: sevrajul.
Eu am fost insarcinata 2 luni si 2 zile, cu primul meu copil pe care l-am asteptat de multi ani si dupa multe chinuri. Au trecut 10 zile de cand l-am pierdut si durerea a ramas aceeasi. MAI MULT, se accentueaza pe masura ce gasesc posibile raspunsuri la "DE CE?" si pana acum singura vina pe care mi-o gasesc este FUMATUL!!!!! Acum in capul meu suna doar "mi-am omorat copilul fumand"!
MEREU am spus TUTUROR, ca si tine, ca ma voi lasa cand voi ramane insarcinata...

_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Libra as vrea sa-ti spun ceva care sa te consoleze,dar cuvintele sunt de prisos...imi pare nespus de rau pentru ceea ce ti s-a intamplat

Stiu,ar trebui sa ma las de fumat,insa,recunosc,imi este destul de greu...Insa mai stiu ca atunci cand voi sti ca am bb in burtica nimeni si nimic nu ma va opri sa ma las de fumat,pentru ca imi doresc atat de mult un copil(si,mai ales,unul sanatos),incat pentru nimic in lume nu i-as pune viata in pericol.

Te pup si-ti doresc tot binele din lume

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Libra spune:

Fiecare se cunoaste pe sine. Si eu am crezut asa. Ba chiar putem intalni femei care spun "eu am fumat/baut (cafea s.a.) toata sarcina si am X copii perfect sanatosi". Am riscat si NU MERITA!!!!!!!! Am pierdut ce aveam mai pretios.
Sa nu credeti ca nu am incercat. Dimineata ma apuca un acces de tuse de-mi ieseau ochii din orbite si ma congestionam la fata. Deh, dupa un pachet pe zi e greu sa lasi... Mi-era teama sa nu pierd copilul de la tuse, asa ca mi-a fost usor sa continui sa fumez.

Oricum, din cate am auzit si suna logic, e bine sa fie o perioada de dezintoxicare a organismului inainte de sarcina.

CUM ma pot lasa de fumat? Am vazut CAND... pe pielea mea si pe viata copilului.

_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo23 spune:

Eu am fumat mai bine de zece ani si trebuie sa recunosc ca nici acum, dupa trei luni bune de abstinenta, nu mi-e usor. Cred ca si maine
m-as putea reapuca. Dar cand imi trece prin cap un gand "sinucigas", ma gandesc la ce mi-ar ajuta sa ma apuc din nou si imi vine in minte tot ce poate fi mai rau legat de fumat.
E usor sa dai retete dar daca tot ai cerut un sfat...eu cred ca tot VOINTA este cea mai importanta. N-am reusit cu nimic altceva. Stiu persoane care au incercat cu plasturi (??), cu guma de mestecat dar
nu le-a tinut mult.
Important mai este si mediul in care stai: daca ai prieteni fumatori, daca la serviciu se fumeaza...Eu am renuntat odata cu sotul meu, la mine la slujba nu se fumeaza iar dintre prieteni foarte putini sunt fumatori. Asa ca mi-a fost relativ usor din punctul asta de vedere.
Din pacate am pus ceva kg si nu stiu cum o sa scap de ele.
Iti urez succes.
Dodo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Buna fetelor.
Din pacate si eu ma incadrez perfect in sectiunea asta.
De foarte multe ori mi-am spus ca ma las de fumat, dar din pacate se pare ca vointa mea nu a fost suficient de puternica.Tot ce am reusit este sa reduc nenorocitele de tigari la un nr mai mic . La job se fumeaza ca la turci, acasa sotul fumeaza si el si din cauza asta mi-e mult mai greu sa ma las de tot de fumat.(bineinteles ca asta nu e o scuza).
Subscriu si eu fetelor care zic ca doar prin vointa ne putem lasa de fumat, orice alt mijloc este doar un motiv de a ne gandi la tigari.
Eu as vrea din suflet sa ma las de fumat pentru ca am observat ca nu imi face bine deloc si poate cine stie...asta o fi si una dintre cauzele pentru care nu raman gravidutza. Asa ca fetele...intr-un fel sau altul trebuie sa luam atitudine si sa renuntam la acest viciu.
Va pup,
Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Stiu,ar trebui sa ma las de fumat,insa,recunosc,imi este destul de greu...Insa mai stiu ca atunci cand voi sti ca am bb in burtica nimeni si nimic nu ma va opri sa ma las de fumat,pentru ca imi doresc atat de mult un copil(si,mai ales,unul sanatos),incat pentru nimic in lume nu i-as pune viata in pericol.

Libra, daca vrei un copil sanatos, poti sa te lasi din secunda trecuta!!! Un copil sanatos nu se obtine incepand din momentul in care ai aflat ca esti insarcinata! Un copil sanatos il ai avand grija de el inca dinainte de a-ti fi trimis. Si ai grija de el avand grija de locul unde el va petrece primele 9 luni de zile, luni hotaratoare pentru tot restul vietii lui (si a tale!!!). Fumatul, dormitul si mancatul frecvent aiurea, de junk-food, lipsa de miscare regulata etc nu fac decat sa ii pericliteze viitorul bebelusului tau, nemaipunand la socoteala ca si corpul tau se resimte si va da rateuri in timpul sarcinii si, mai ales, dupa (desi aici nu e vorba de tine, ci de copilul tau).

Sotul meu tot zice ca intra sa va zica cum s-a lasat el de fumat dupa ani destui de tras din tigare... Sper sa isi gaseasca timp zilele astea si sa va dea un sfat care sa va fie util.

Insa, eu cred ca, indiferent de ce sfat veti primi si indiferent de ce va va zice oricine, fie mama, fie vreun cercetator renumit, fie un necunoscut, atata timp cat nu sunteti hotarate sa va lasati, nu o sa o faceti. Ca doar voi stiti mai bine, nuh?

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Fetelor, eu din momentul in care mi+am spus "cel mai important este copilul pe care mi-l doresc" am renuntat la fumat.
Cum? Simplu, de miine nu mai fumez si n-am mai aprins tigara a doua zi.
Kg se asezau dar nu-mi pasa. Oricum nu sunt o gurmanda, nu inteleg cum de ma ingrasam.
Cind am vazut ca minunea nu se intimpla si mai ales dupa un an cind am vazut rezultatul dezastru la analizele hormonale, am reaprins tigara,
Acum sunt ceva mai optimista, miine fac laparo, analizele au iesit bune dupa 2 ani si sper ca de miine sa nu mai aprind tigara.
Va urez ambitie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

M-am apucat de fumat in ultimi ani de liceu , mai bine zis ma prosteam atunci - dar in facultate si dupa am fumat vartos , cu simt de raspundere ( 1 pachet , cateodata si mai mult pe zi, in special tigari tari) Pe atunci ziceam : decat sa renunt la fumat ( si la mancare ) mai bine mor. Daca ramaneam fara tigari… eram un pachet de nervi . Am mai incercat sa ma las, dar dupa 1-2 zile ma apucam sa recuperez !!!!
Dar imi incoltise in suflet , de multa vreme, dorinta de a avea un copil … Si acesta intarzia sa apara. Ma rugam zi de zi, luna de luna si …nimic ! Intr-o dimineata ma trezesc cu un gand… daca ma las de fumat voi avea un copil. Grea incercare pentru mine !!! Pana atunci ziceam si eu : raman gravida ma las , dar in acea dimineata m-am gandit ca poate Dumnezeu vrea sa vada ca pot renuta . Intai sa "platesc" si apoi sa primesc ! Si din acea clipa nu am mai fumat. Fumau toti in jurul meu ( inclusiv sotul meu ), dar gandul ca va creste si in burtica mea , intr-o buna zi, un bot cu oki , m-a facut sa nu mai vreau sa fumez. Nu m-am crezut nici o clipa in stare ca as putea supravietui… Aveam si ceva probleme si cu greutatea. Eram pofticioasa, gurmanda … mancam mult si cu pofta ! Nu puteam tine regim de loc. Si din nou un gand salvator ! In clipa in care voi ajunge slabi cele 15 kile in plus voi ramane insarcinata. Un nou execitiu de vointa. Dar am rezistat fara sa ma plang. Mergeam la petreceri in vizita sau la restaurant dar mie "gandul" imi tinea de foame. Acasa gateam cu aceiasi placere insa fara sa gust nimic. Nu mi-a fost usor, dar eforturile mele au fost rasplatite. Exact la un an de cand ma lasasem de fumat visul meu s-a adeverit ! Am ramas insarcinata !!!!! Si inca ceva. Ajunsesem la 55 kilograme ( slabisem 15 !!!! ).

La cateva luni după ce am devenit mamica, cand am incheiat socotelile cu alaptatul… m-am reapucat de fumat. Proasta alegere. Si nu ca imi doream sa fumez, dar : cum sa n-am eu un viciu ? Si apoi mi se indeplinise dorinta ce rost mai avea sa nu mai fumez ? E adevarat, nu atat de mult si doar tigari light. Am mai facut pauze de 1, 2 saptamani, chiar un an, dar am reaprins tigara fara mustrari de constiinta ! Anul trecut am renuntat din nou la ele. De data asta definitiv.
Greutatea am reusit sa o mentin. Chiar daca in sarcina am pus mai bine de 20 kg, înainte de a implini copilul meu 10 luni le-am dat jos. Si uite ca dupa atatia ani ma mentin … Recunosc, nu fara efort. Dar m–am obisnuit.

dulce !
Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Bravo, Relya! Mi-a placut povestea ta...ai fost precum fetita care crede in zane si in faptul ca zanele ii vor indeplini dorintele... si culmea a functionat perfect! Te-ai lasat si de fumat si ai si slabit! Mare lucru, mai ales ca a venit si copilul! Ar fi bine sa nu te mai reapuci de tigari si-ti spun eu de ce, chiar daca te intrebai acum de ce sa nu mai fumezi ca oricum dorinta ti s-a indeplinit: pentru ca, copilul tau are nevoie de o mamica cat mai sanatoasa, acum nu mai poti face chiar ce vrei tu de capul tau cu sanatatea ta, pentru ca un sufletel depinde si are nevoie totala de tine, sanatoasa!

Mergi la inceput