aspirante (si nu numai) fumatoare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Lachi

Tu cum te simti ? Azi ar fi, la tine, a 4-a zi fara tutun , nu ? mi-a placut chestia cu " intoxicatia acuta " ( daca am retinut bine ) ! Eu mai folosesc procedeul cand mananc ceva ce-mi place ( de ex. ciocolata ) Daca nu ma pot opri la 2-3 patratele ...mananc 2 ciocolate intregi ( pana mi se face greata si dupa aia jumatate de an nu-mi mai trebuie ). Il folosesc rar da-i eficient !!!!

Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Relya, cum sa ma simt? Nu m-am lasat!
Nu stiu ce-i cu mine, parca m-am tampit de tot; apucasem sa ma las si uite-ma din nou fumatoare! Dar vorba ta si dupa cateva luni mai esti in pericol sa te reapuci; iar eu ma aflu printre cele care vor sa se lase inainte de sarcina tocmai ca sa evit sevrajul in timpul sarcinii si pentru ca embrionul sa se "instaleze" pe un teren cat de cat "curat"; oricum zilele astea imi voi lua startul! m-am facut de ras m-am laudat la toata lumea si uite ca fumez! in iulie stii ca fac fertilizarea si vreau macar cu 2 luni inainte de inceperea tratamentului sa nu mai fumez. Sper sa pot, adica TREBUIE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Libra spune:

Astazi am vazut un leac naturist: CEAI ANTITABAGISM. Dar farmacia naturista era mai mult o toneta, ambalajul ceaiului era mai mult o punga urata iar firma producatoare n-avea nici o adresa, nici un nr. de telefon. Ce mi-a fost clar e ca se beau trei cani de ceai pe zi. N-am avut curaj sa iau asa ceva. A incercat cineva?

Intre timp am aflat ca se face reclama la TV unui produs anti-fumat. Parerile sunt impartite: ori la Teleshopping ori pe Etno. Un lucru spune toata lumea: ca pretul e "un milion si ceva". Stiti despre ce e vorba?????

_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Libra spune:

Cu ultima sinapsa mi-am amintit de www.nututun.ro si www.fumat.ro

Va doresc navigare placuta si mai ales utila.

_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tutulici spune:

Salut,

Hai sa va povestesc eu cum m-am lasat de fumat .. asta dupa mai bine de 8 ani de fumat .. cand mai usor cand mai greu.
In general fumam 1 pachet pe zi, in faculta si 2-3 si am avut nenumarate incercari de a ma lasa de fumat, din pacate cam toate nereusite.
Prin novembrie anul trecut am zis, gata ... tre sa fac ceva sa ma las de fumat.
Am cumparat (pe ascuns) un pachet de Nicobete (aseamanatoare cu nicorete) si am luat prima pastila intr-o vineri dupamasa. Dar a fost cam nasoala si am lasat-o balta. Am zis ca incerc din nou luni dimineatza.
Deja de vreo 2 saptamani ma tot rodea gandul sa ma las de fumat, definitiv am zis, in primul rand pentru mine iar in al doilea ca vreau sa avem si noi un bebe cat de curand si ma gandeam ca e normal sa NU mai fumez.
Deci, trece vineri si sambata, cam fara chef si cu pastila de Nicobete fara prea mare efect asupra mea.
Duminica ma intalnesc cu un bun prietem care e psiholog si face printre multe altele si sesiuni de lasat de fumat, alcool sau alte cele.
Fara prea mare tragere de inima incept sa il rog sa ma ajute si pe mine, ca vreau neaparat sa ma las de fumat si nu pot.
La care tipul imi zice:
- OK, te ajut pentru ca esti prietenul meu. O sedinta de lasat de fumat la mine costa 172$. Facem atatea sedinte pana te-ai lasat complet si nu mai simti nevoia deloc sa fumezi. Pentru ca esti prietenul meu eu nu pot sa iti iau bani, dar vreau ca tu sa ii platesti. Adica, iti cer ca sa platesti fiecare sedinta intr-un cont special in care sa pui si toti bani pe care i-ai si dat pe tigarile consumate in ziua aia. Acuma fumezi cate un pachet de 10$ pe zi. Cand o sa fumezi doar 10 tigari, deci doar 5$ pe zi, restul de 5$ ii bagi tot in contul ala. Vom face 10-20-30 de sesiuni. Cate ai nevoie.
Cand te-ai lasat de fumat, iei (cu aprobarea mea) toti bani din contul ala si iti cumperi ceva ce vrei de ei. Ceva ce ti-ai dorit de mult sa iti cumperi si nu ai avut bani sau ai considerat tot timpul ca e scump si nu iti permiti. OK?
Am zis: Ok, trebuie sa ma gandesc, dar cred ca voi accepta, pentru ca imi place ideea.
A doua zi luni, ies pe la 11 in fata cladiri in care lucrez sa fumez o tigara si am inceput sa fac calcule. Cat ma costa sa ma las de fumat.
Cred ca fiecare poate calcula cam la ce suma se ridica lasatul de fumat, si fumatul in sine.
Dupa ce am stat ca ardeleanul si am cugetat putin am zis:
E prea scump sa platesc pe cineva sa ma ajute sa ma las de fumat. E prea scump pentru viaza si buzunarul meu sa continui sa fumez.
Am stins tigara, si am plecat la biroul meu. Inca am in sertar pachetul de tigari din acea zi de luni (cred ca sunt destul de uscate), langa el bricheta si pachetul de Nicobete cu o pastila lipsa.
Au trecut aproape 6 luni. Am mai fumat cam 6-8 tigari in total de atunci. In general la chefuri, dupa mai multe beri si in mediu in care multa lume fuma. Nici una nu am dus-o la bun sfarsit.
Weekendul trecut am fost la un gratar cu niste prieteni si am incercat sa fumez o tigara. Am fumat 1cm si am stins-o. Nu mai e pentru mine. Are alt gust si ma scarbeste. Nu credeam ca o sa o zic, dar chiar si fumul ma deranjeaza uneori.

Asta e povestea mea. E si primul meu mesaj postat pe DC :D
Sper sa va ajute. Fumatul e scump. Iar lasatul de fumat e si mai scump.
Acuma, in timp ce scriu mi-am adus aminte de tatal meu care imi tot zicea sa nu fumez si povestea de cand era el student in Cluj si s-a lasat de fumat. Intr-o dimineatza a zis "sunt prea puternic sa nu ma pot lasa de fumat". In ziua aia a aruncat pachetul de tigari intr-un cos si nu a mai pus mana pe el never-ever. Acuma il inteleg.

Sa stiti ca se poate!!! O faceti pentru voi si pentru copii vostri.

Bafta mare.
Nu va doresc decat sa ajungeti ca mine :) Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Tutu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Libra, mai sus e mesajul promis.

Sper sa fie de ajutor celor ce vor si incearca sa se lase de fumat.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Eu m-am lasat de fumat acum o luna,pentru ca incerc sa raman insarcinata si m-am gandit ca pana stii sigur ca esti insarcinata,trec macar 2 saptamani,de ce sa-l intoxic in timpul asta?nu fumam prea mult,doar maxim 4 tigari pe zi,doar cand ieseam undeva ceva mai multe.Cand m-au vizitat "rusii" luna trecuta,am fost asa de dezamagita ca am zis ca nu mai conteaza,pot sa ma reapuc de fumat.Si am incercat,in repetate randuri,sa fumez,dar n-am mai reusit,tigara parca avea alt gust,nu-mi mai facea nici o placere.Nu pot sa-mi explic nici eu ce s-a intamplat,doar m-am lasat de mai multe ori in decursul timpului,dar ma reapucam dupa un timp,uneori lung,alteori scurt si nu aveam nici o problema sa-mi mai reaprind o tigara din cand in cand.Acum insa e altfel,nu stiu de ce,sa fie oare din cauza faptului ca am citit ca fumatul afecteaza fertilitatea?Oricum,m-am lasat de tot si doresc asta si altora(in special sotului meu,care fumeaza ca un turc)

• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Draga Libra, desi vad ca tu ceri de la noi alte metode decat cele incercate de tine:

quote:
vointa si rugaciunea. Nici o sansa. Ma intereseaza orice alt mijloc: medicament, ceai etc.

incerc si eu sa-ti povestesc cum s-a intamplat la noi.
Am inceput la 15 ani sa fumam, intai din cauza anturajului, doar pufaiam, ca mai tarziu sa faca parte intergranta din viata noastra. Aici vorbesc de noi: eu si sotul meu.
Am fumat timp de 15 ani. Acum ... ne dorim un copilas, care se lasa asteptat.
DAR, ca si tine voiam sa indepartez intai si-ntai primul factor de risc:TIGAREA.
Am incercat de multe ori sa ne lasam, cel mai prielnic moment era acela cand eram raciti, cand nu mai ai chef nici de mancare, daramite de tigare, dar trecea raceala si incepeam cu o tigare, doua ca apoi sa revenim la clasicul pachet pe zi, chiar 2 pe la chefuri.
La mine a functionat ambitia, iar la el vointa. Cum?
Anul trecut a trebuit el sa plece pentru 2 saptamani in Ungaria. Eu ... scorpioanca rea cum sunt , am vrut sa-i demonstrez ca el e de vina, de aceea nu ne lasam de fumat. Cand s-a intors, a avut surpriza de a nu mai fi lasat sa fumeze, doar in bucatarie il mai lasam.
A fost greu, mai ales cand simteam mirosul de fum in jurul meu, acasa sotul, la servici colegii , dar ambitia si mai ales ispitele din vorbele colegilor: Inca nu te-ai reapucat? Hai, ia si tu o tigare. Mai rezisti? Inca?, m-au facut sa rezist si iata ca mai am 2 luni si voi implini anul de cand am lasat-o.
Mi-am ales o data care sa fie mai speciala (ziua de nastere a mamei) si am renuntat sa mai pun gura pe o tigare.
La cateva zile .. la o cearta cu seful meu eram gata, gata sa renunt si sa ma reapuc.
La o luna de zile - un deces in familie(bunica mea) - din nou am fost tentata sa reincep, dar gandul ca si bunica mea si-ar fi dorit ca eu sa nu mai fumez m-a facut sa merg mai departe.
Dupa aceste doua hopuri mari, restul ...cele minore am inceput sa nici nu le mai bag in seama.
Sotul imi tot promitea ca se va lasa si el. Cand? Nu stiu. Trebuie sa fie ceva special, altfel nu pot. Poate cand ramai tu insarcinata. Trebuie sa vina de la mine.
Am inceput sa-i promit ca in noaptea de revelion (numai bine, ceva special: un an nou) ii voi arunca pachetul de tigari si in casa mea nu va mai avea voie sa fumeze. A crezut ca glumesc. Am facut asta zi de zi, timp de 2 saptamani, incet, incet a inceput sa si creadaca sunt in stare, iar in noaptea de revelion la ora 12 i-am luat pachetul, mai avea 4 tigari, si i l-am aruncat la gunoi.
De a doua zi nu a mai fumat nici in casa dar nici altundeva. A avut el aceasta vointa ... iar acum imi multumeste.

Iti doresc, draga Libra, din suflet sa te lasi de tigari, sa ai aceea putere/vointa/ambitie.
Bafta multa.

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Dragele mele,
va citeam si nu pot sa imi ascund un zambet in coltul gurii.
Eram ca voi: fumatoare convinsa de pe bancile liceului si pana acum 3 luni.(am 28 de ani) Fumam pentru ca imi placea. Fumam haotic nu stiu exact cate tigari pe zi . cam un pachet in general dar si mai mult si mai putin. Sotul meu nu fumeaza deci eram eu cea rea si viciata si nu am incercat veci sa ma las pentru ca v-am spus imi placea. Ne-am decis ca anul asta sa avem un bebe. Si primul lucru facut a fost normal sa renunt la anticonceptionale si sa fac pauza minima de cateva luni. Si atunci am zis de ce sa nu ma las de fumat acum (nu cand voi fi gravida ca tot asa ziceam si eu ca atunci ma las) si sa ma detoxific cateva luni. Era anul nou si am zis de maine nu mai fumez deloc.
Si asa am facut. Nici macar un fum. Nu stiu dar am crezut ca e foarte greu , dar pentru mine o zi a fost greu. Apoi a fost ceva normal;. Parca nu am fumat nicicand m-am ingrasat vreo 3 kg pe care acum le-am dat jos fara prea mare efort. Si acum ma gandesc de ce oare am stricat atatia bani pe tigari si de ce nu m-am gandit ca de fapt sunt rele.
Acum eu sunt in strainatate pana la pasti la un stagiu de cercetare(sunt cercetator stiintific) , sotul acasa ma asteapta cu drag.
Cand ma intorc ne apucam de treaba la bebe pentru ca deja vom avea 5 luni fara medicamente si 4 fara tigari. Si sa dea Dumnezeu sa se intample cat mai repede pentru ca ne dorim foarte mult.
Va tin la curent.
SI daca vreti , PUTETI. e doar chestie de vointa.
VA pup mult si multumesc ca sunteti aici. e greu departe de casa, de tara si voi imi tineti de urat.
Oana

Mergi la inceput