de acord cu eutanasia?

de acord cu eutanasia? | Autor: danyelana

Link direct la acest mesaj

As vrea sa propun si eu un subiect.

Am urmarit la televizor toate eforturile pe care le-a depus familia acelei americance, Terri, pentru a o putea mentine in viata. Toata acea multime de oameni care incerca sa faca ceva, fie si doar sa fie un sprijin moral, sa dea un pahar de apa.

As vrea sa stiu parerea voastra despre eutanasie. Considerati ca orice om are dreptul la o moarte demna sau trebuie sa lupte pana la capat chiar si atunci cand nu mai este nici o speranta? Avem dreptul sa hotaram cand sa murim daca suntem bolnavi incurabil?

Va multumesc mult si imi cer scuze daca deranjeaza pe cineva.

Daniela

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Da, ar trebui sa avem acest drept

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Initial creeata de danyelana

As vrea sa propun si eu un subiect.

Considerati ca orice om are dreptul la o moarte demna sau trebuie sa lupte pana la capat chiar si atunci cand nu mai este nici o speranta? Avem dreptul sa hotaram cand sa murim daca suntem bolnavi incurabil?

Daniela

Dumnezeu sa ne ajute la toti

E o intrebare cu raspuns indus. Nu se foloseste in nici un sodaj de opinie profi...
Ce mi se pare ciudat e ca se incheie cu urarea: "Dumnezeu sa ne ajute pe toti". Pe toti, mai putin pe cei incurabili nu?, unde dreptul de viata si de moarte ii este dat (prin procura?) altcuiva...

Raspunsul meu la sondaj este: NU. Numai Dumnezeu este cel care ne poate lua zilele.

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

eu sint pentru eutanasie.
De curind a aparut un film aici, "Mar adentro"
http://lesoleil.cyberpresse.ca/journal/2005/01/08/critiques_de_films/03035_la_mort_interieure.php

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sint pentru eutanasie in cazul in care pacientul incurabil decide aceasta soarta pentru el/ea atunci cind este in deplinatatea facultatilor mintale. De exemplu daca as ajunge in situatia in care as fii bolnava de ceva incurabil (Lou Gehring de exemplu este cumplit - retii toate facultatile mintale dar corpul este rapuns incet-incet de paralizie) - atunci as alege o moarte demna si fara dureri pentru mine.

Daca discutam despre cei in coma, atunci este altceva. Daca nu pot face decizia pentru mine, eu personal as prefera sa fiu tinuta in viata pe cit de mult posibil. Nu cred ca as acorda nimanui dreptul de a-mi lua viata mea. Cei care doresc asta, isi pot face testament (living will) in care se lasa instructiuni foarte detaliate privitoare la ce actiuni se pot lua. Tot asa se poate desemna o persona care poate face aceste decizii cind esti incapacitat.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Pentru eutanasie.Eu cred ca e o barbarie sa lasi un om sa se chinuie vai mama lui ...cu dureri!!
Nu e cazul lui Tery.Insa ea nu mai traia demult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Intrebarea nu mi se pare nici mie corect pusa.
Raspunsul meu ar fi: nu nu sunt pentru eutanasie-

De altfel, cred ca daca s-ar accepta eutanasia s-ar ajunge la multe falsuri si la multe cazuri extreme in care nimeni nu ar mai detine controlul.

Si asta: "daca un bolnav incurabil este in deplinatatea facultatilor sale mentale" este o propozitie discutabila din punct de vedere medical chiar.
Cine spune daca este sau nu? UN psihiatru? o comisie? UN preot?un Dumnezeu?
Eu cred ca nici un om nu poate fi sigur de asta oricate studii de medicina ar avea.

mamica de 2 printese si un print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Atata vreme cat viata ne-o da Dumnezeu, NU avem dreptul de a o lua!!!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Este greu de raspuns! Chiar daca raspunsul se refera la propria persoana, este cumplit de greu de dat si mai ales de decis.

In cazul lui Terry, aici lucrurile sunt mult mai complicate si tin de multe alte parghii existente in societatea americana. PEntru parintii ei este o tristete enorma, dar sa nu uitam ca ea nu mai era de multa vreme vie cu adevarat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Terry a murit aseara cred ca ati aflat deja. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Ajutati un OM sa traiasca!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC

Mergi la inceput