FIV-ul fara medicatie n-a dat rezultate
...cel putin in Canada. Am fost pe lista, o luna am esuat din start, de la ecografie, cand mi s-a spus ca n-am destui foliculi, sa mai astept o luna, iar in luna urmatoare mi s-a spus ca FIV-ul combinat cu MIV (asta ar fi de fapt FIV fara medicamente) nu se mai practica, deoarece metoda n-a dat bune rezultate. Prin urmare voi fi nevoita sa fac FIV...
Intr-un fel ma bucur ca n-am fost pe post de cobai pana la capat, pe de alta parte ma intreb de ce metoda nu este eficienta decat in cazul femeilor cu PCOS.
Unul din argumente ar fi, poate, calitatea scazuta a ovocitelor obtinute cu ciclu natural.
Apoi nr. scazut al ovocitelor recuperate prin punctie (70-80%). Si daca mai pui ca nu toate din cele recuperate se fertilizeaza...
Pe urma poate ca mediul de laborator nu este foarte prielnic maturizarii.
Pacat ca metoda nu da deocamdata rezultate, s-ar fi scutit multi bani si stress.
Dodo.
Raspunsuri
bujor spune:
quote:
Initial creeata de dodo23
...cel putin in Canada. Am fost pe lista, o luna am esuat din start, de la ecografie, cand mi s-a spus ca n-am destui foliculi, sa mai astept o luna, iar in luna urmatoare mi s-a spus ca FIV-ul combinat cu MIV (asta ar fi de fapt FIV fara medicamente) nu se mai practica, deoarece metoda n-a dat bune rezultate. Prin urmare voi fi nevoita sa fac FIV...
Intr-un fel ma bucur ca n-am fost pe post de cobai pana la capat, pe de alta parte ma intreb de ce metoda nu este eficienta decat in cazul femeilor cu PCOS.
Unul din argumente ar fi, poate, calitatea scazuta a ovocitelor obtinute cu ciclu natural.
Apoi nr. scazut al ovocitelor recuperate prin punctie (70-80%). Si daca mai pui ca nu toate din cele recuperate se fertilizeaza...
Pe urma poate ca mediul de laborator nu este foarte prielnic maturizarii.
Pacat ca metoda nu da deocamdata rezultate, s-ar fi scutit multi bani si stress.
Dodo.
Draga Dodo,
eu am senzatia ca doctorii ne cam baga in ceata cu toate denumirile tehnice si vezi doamne niciodata tu, pacientul, nu te incadrezi in nu stiu ce categorie sau alta. IVM s-a folosit cu succes pentru femei cu chimoterapie asa ca sa ma scuteasca pe mine cu argumentul ca 5 sau 10 foliculi naturali nu le sint de ajuns. Eu cred din ce in ce mai mult ca doctorii au si ei aranjamentele lor cu producatorii de medicamente, care, dupa cite stii nu sint de loc ieftine. Dupa 4 IVF, 6 transferuri de embrioni si tot atitea sperante pierdute, te rog sa ma crezi ca am vazut si auzit multe. Am devenit mult mai atenta la ce se intimpla cu mine pentru ca in trecut s-a gresit mult si din pacate numai pacientul plateste. Te rog sa intrebi de 2 ori si sa verifici cu 2 surse toate recomandarile. I-ti urez succes si mult noroc
dodo23 spune:
Sunt cu totul de acord cu tine, Bujor, in ce priveste problema intelegerilor dintre spitale si firmele de medicamente. Sunt atatea interese in joc dar din pacate noi suntem prea mici ca sa le cunoastem si sa putem schimba ceva. In disperarea de a avea un copil inghitim multe si facem atatea sacrificii, inclusiv dpdv financiar. Iar "ei" profita de asta.
Te rog sa ma crezi ca mi-e teama de FIV, cu cat citesc mai multe despre asta, cu atat ma ingrozesc mai tare. Poate ar trebui sa fiu mai optimista, sa vad partea buna a lucrurilor si sa nu mai caut sa stiu prea multe despre ce mi s-ar putea intampla. Atatea fete au trecut printr-un FIV si par a fi OK dpdv fizic.
Iti multumesc pt. sfatul tau, acela de a ma informa bine inainte. Cum am aflat la telefon de schimbarea procedurii, a doua zi m-am prezentat la spital si am intrebat de ce nu mai pot sa fac MIV cu FIV natural iar raspunsul a fost "de o luna nu se mai practica, n-a dat rezultate". Din pacate am foarte greu acces la informatie, nu stiu cum as putea sa aflu daca este adevarat ce mi s-a spus.
Tu trebuie sa fi avut nervii foarte tari ca sa fi trecut prin experienta celor 4 FIV-uri. Ai fi avut posibilitatea sa faci IVM?