Cat de importante sunt spalaturile vaginale ?!
Raspunsuri - Pagina 3
danna2002 spune:
foloseam ovulele pentru ca fie ustura fie simtzeam o oarecare jena exterioara sau cumva mai profund..si decat sa ma apuc sa ma complic cu spalaturi cu diverse substante..diverse tratamente mai mult sau mai putin babesti am preferat ovulele.
cat despre miros eu sustzin cu tarie ca iese la o curatzare exterioara fireasca.
la menopauza nu am ajuns inca..si sper sa ajng cat mai tarziu..deci momentan nu imi pun problema despre lubrifierea din acea perioada
despre mirosuri..eu in general...las o dara de parfum..;) nu stiu de ce ca nu folosesc parfum in exces.;)..iar posibilele alte duhori de dupa un drum lung le rezolv cu un dush clasic..;)
e parerea mea..si sa nu uitam ca oamenii sunt diferiti si ca poate la mine lucrurile se rezolva mai easy.
aileene spune:
Dana , ai dreptate sa iei ovule in cazul asta ca sa eviti spalaturile ( nu stiam ca exista ovule-n sensul asta )!
Iar in ceea ce priveste mirosurile ( nu "duhoarele"
, asa cum spui tu , ptr ca cuvantul nu e potrivit , hai...nici chiar asa , ca pana la a utiliza acest cuvant mai e un drum fff lung si la mine ) desigur ca se duc de-a binelea cu un dus
si o igiena perfecta , fara o insistenta obsesiva , ca doara nu interiorul ar fi de vina (numai dac-ar mai fi vreo problema mai deosebita , o infectie , bineinteles
)
Sa stii ca nu trebuie sa te simti vizata sau aratata cu degetul cand vorbeam de menopauza si de care ma bucur ca esti ... departe , ptr ca nu e usor si este cu totul si cu totul un alt capitol
care face parte din existenta noastra , a femeilor !
Dupa cum am mai spus , nici eu nu am probleme cu mirosurile si cu igiena "partilor intime" , dar cateodata ( sa nu-mi spui ca n-ai simtit si tu cate un miros asa mai ciudat , ca nu te cred )ma simt mai putin curata decat ar trebui si poate este doar o impresie din cauza ca igiena ptr mine este primordiala in acele locuri si daca n-o fac cel putin de 2ori/zi nu-s sanatoasa !!!
Te
si-ti doresc numai bine , Aileene
hai ia o
si inca una
asa de prietenie , da ? 
megbeng spune:
eu am patit o chestie taaaare jenanta la ginecolog apropo de spalaturi....sotul meu a luat o perioada mai lunga antibiotice pt o infectie...drept pt care ne-am captusit amandoi cu o candidoza de toata frumusetea....prima si singura mea infectie in sfera genitala...asa...si ma duc eu la ginecolog...si prima intrebare e: "DA CU CE TE SPELI?"
, fara sa mentioneze exterior/interior...la care eu, gandindu-ma la exterior, ca interior nu "practicam" ...zic cu apa si sapun...la care asta face ochii cat cepele"cuuuuuuuuuu,, studenta la medicina si n-ai auzit???, doar cu apa!!!!"....eu fiind si cu ovarele inflamate rau, ma dureau de nu puteam sta jos
, trec peste incident, imi da reteta..si abia in drumul spre casa realizez ca omul se referea la spalaturi interne, iar eu vorbeam despre cele externe....cred ca s-a gandit mult"io-te si la tampita asta"....da nu m-am mai dus de atunci la el..iar la control am mers la alt dr, care cand m-a intrebat cu ce ma spal, am intrebat si eu: "in sau pe afara"...
Ramonika spune:
aileene - imi esti simpatica. te cred ca nu prea iti vine sa cauti prin toate subiectele. si eu la fel, mai ales ca am net prin dial up si o viteza de melc.... 
cu privire la subiectul postat de tine, iti multumesc. uite ca acuma aflu si eu ca nu tre sa te speli in interior.
io numai asa faceam 
Ramonika
si pisicile Vladutz Tigrutz
Alina Bubulina
Fetitza Maritza
Pantera28jp spune:
Vilma ,scurgerile mele sunt foarte normale si nu abundente ,intradevar poate m-am exprimat gresit spunand :insuportabile ,dar nu m-am r eferit la faptul ca sunt foarte abundente!
Deci pe mine nu ma afecteaza cu nimic faptul ca ma spal zilnic asa m-am obisnuit si o fac de ani de zile fara nici un fel de probleme.
pupici si toate cele bune!
Pantera28jp spune:
Aileene.....ai dreptate si s tiu ca n-ar trebui sa ma spal zilnic dar cum i-am raspuns si Vilmei iti raspund si tie cu precizarea ca da,am un copil ,are deja 4 ani si c eva si nu am avut nici un fel d e probleme ,scurgerea este la fel si totul mi se pare normal dar totusi oare chiar nu fac bine ?!imi place sa ma simt uscata ,prefer sa ma spal decat s a port tampoane zilnice ,cu toate ca nu cred ca ar fi nevoie nici de ele scurgerea mea fiind normala si nu abundenta .Eu nu am spus ca as avea vreo problema cu scurgerea si doar ca asta e parerea mea in ce privea subiectul dar oricum iti multumesc!
Pantera28jp spune:
lol Mamicaluitheo....ma simt jenata sa-ti spun ca eu chiar nu am s tiut ca iti poate afecta cu ceva faptul ca spalaturile intravaginale sunt prea dese si nu doar cu apa.Mda,cred ca e timpul sa fac o s chmibare,nu?ziceti voi ca apa e deajuns ...ok ...no ,uite ca o sa fac chiar asa incepand de azi!Va multumesc ,sunteti tare dragute !
aileene spune:
fetelor si tineti o
la fiecare ptr ca ma bucur sa vad , nu ca sunteti de acord cu mine ci mai mult ptr faptul ca se discuta "pasnic" printre noi fara chef de-a face o tura de
de-ti vine s-o iei la o
de sa rupi pamantul , nu asta e scopul subiectului meu si ma bucur ca fiecare are curajul sa se exprime in libertate si daca putem sa ne ajutam , e si mai bine ca o vorba buna cand e spusa la momentul potrivit e mai bine aplicat si bine venit decat sa ne aprindem paie-n cap , nu-i asa ?
PANTERAdragutica mea , nu trebuie sa te explici in zadar cand nu esti inteleasa pe deplin , mai bine las-o balta , eu una respect alegerea ta si vad ca incepi sa-ti dai seama ca ceea ce faci nu e prea bine ptr tine , mai incet cu sapunurile , ma bucur ptr tine ca scurgerea e o scurgere normala , deci nu are rost sa-ti faci ganduri in privinta asta , doar ca esti un pic cam "obsedata" cu curatenia , nu-i asa ? Si e si normal sa fi asa , dar cand e un pic prea mult nici asta nu e bine , e o greseala pe care o cunosc din proprie experienta si ptr faptul ca n-am putut face un bb decat cu un tratament , e numai vina mea , ca mi-am distrus tot inauntru (vorbesc de flora), din cauza ca vroiam mereu sa ma simt curata , dar mi-am dat seama ca nu e bine , doar un pic prea tarziu , ce sa-i faci "daca n-ai cap , unde sa-ti vina mintea ,in chirie" ???
(vorbeam de mine)! Si tie-ti place sa te simti uscata (curata) , si cred ca doar atunci te simti cu adevarat curata cand nu mai curge nimic ( cuvantul e un pic cam tare ca de curs , nu cred ca curge , e doar o impresie , ca chiar c-ar fi prea de tot sa mai si curga pe picioare-n jos , ca doara nu suntem fantani arteziene , noi femeile) ! In ceea ce priveste "tampoanele" , eu sunt de parere ca aduc mai multe probleme decat ne-am inchipui , ptr ca ele nu se lasa decat 2-3 ore max si daca se mai uita , poate sa faca ravagii , eu una nu le folosesc , optez mai degraba ptr servietele igienice , nu e atat de complicat si de spalat ma spal de 3 ori/zi pe timpul CM ca-n afara CM ma spal doar de 2 ori/zi ! PANTERA eu respect stilul tau de viata si ma bcur ca pe acest subiect se iau sfaturi (sper) bune si n-ai de ce sa-mi multumesti ! Sa-ti traiasca copilasul si sa ai noroc de el , te 
RAMONIKA dulcica merçi ptr simpatie si tu esti agreabila si-ti multumesc ca-mi intelegi sensul subiectului care nu e deloc acelasi cu un subiect ... pare-se acelasi cu acesta ! Ma bucur ca ai tras concluzii bune ! Si eu am probleme cu "computer-ul" uneori e tare luuuuuuung de-mi creste barba
Te
si numai bine si doresc s-avem cat mai multe sfaturi in privinta asta , sfaturi bune si fara ...
paruiala ca nu-i bine !
la fiecare si un gand bun
Aileene
aileene spune:
BOBULET ai dreptate , nu sunt contra unor spalaturi cu ceai de musetel sau galbenele s.a.m.d , doar cand medicul ti-l recomanda intr-un scop anume si care perioada trebuie respectat , ca sa nu devenim dependente de acest "leac" si sa dam frau liber florei sa redevina "normala" ! Numai bine 
MEGBENGam inteles prin ce-ai trecut , si eu sunt o fire mai timida cand e vorba de aratat sau tratat partile intime , si mai ales cand ar fi amandoi(eu si sotul) !
Unii medici sunt buni , altii mai cu capul in nori (ca sa nu spun altfel) ! De multe ori ne vindecam cu leacurile
auzite si cu ajutorul nimanui , doar cu cel al nostru , care sigur e cel mai bun de multe ori si se adapteaza cel mai bine , cazului nostru , ceea ce este bine pe forum este ca pti trage concluzii si sa-ti pui intrebari despre care-ar fi cel mai bun sfat si pe care sa-l urmezi , asa este ! Numai bine si tie te 
mamicaluitheo spune:
quote:
Originally posted by aileene
Draga [red]
In legatura cu anexita bilaterala , imi pare rau de tine , dar bine ca s-a terminat cu bine ,
draga mea s-a terminat cu bine, dar sti dupa cat timp? dupa 5 ani am reusit sa raman insarcinata, si in mare parte s-a datorat "experimentelor mele" pe care le-am mentionat mai sus.
gata, acusi e bine ca ne-am inteles in sfarsit si va daruiesc cate o
si cate un
la fiecare in parte.o zi buna tuturor