Cat de importante sunt spalaturile vaginale ?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pantera28jp spune:

Buna,Aileen!ce pot sa-ti spun eu e faptul ca eu ,personal fac spalaturi vaginale zilnice cu sapun lichid feminin si ca eu una n-as suporta nici o zi sa nu ma spal vaginal .da,intr-adevar vaginul se curata singur dar nu poti spune ca te simti bine doar spalandu-te exterior , scurgerile fiind chiar insuportabile cateodata .asta e parerea mea ca e bine sa te speli zilnic interior si exterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Pantera, ai grija, cred ca de la spalaturile zilnice ai scurgeri atat de mari. Ai cauzat un dezechilibru al PH-ului pe care organismul incearca sa-l refaca tocmai prin acele secretii.

Vilma, Anca (3.10 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Pot sa raspund si eu la acest subiect, chiar daca mai sunt si altele cu teme asemanatoare? ... pace fetelor, doar suntem cu toate prietene, nu?!
Eu ma spal doar cu apa intravaginal ... mai ales dupa chestii intime . Nu stiu cum a venit la un control ginecologic vorba despre asta si dr. m-a certat ca fac prostii, ca distrug flora vaginala. De atunci m-am potolit cat de cat...
Acum nu stiu daca-i altceva cand vrei sa faci un bb? Dar parca auzisem ca putin iaud in acea zona ajuta, reface flora, Ph-ul si mai stiu eu ce ... Ar trebui totusi sa intrebi un ginecolog!
Succes la bb nr. 2 si numai sanatate!

Irinusha & Cris (03.05.04) => "Demolition Boy" :)
poze si pozilici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

in mod normal NU se fac spalaturi interne, cu nici o solutie. Catalina a explicat o data ff bine lucrul asta, chiar la subiectul.....ardent mentionat mai sus. igienizarea se face prin spalaturi externe normale, cu apa si sapun cu pH neutru, si atit. doar in cazuri patologice medicul recomanda spalaturi cu diferite solutii, in functie de problema individualizata.
Vilma, iti dau dreptate in ceea ce spui, spalaturile zilnice pot aduce mari necazuri!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Buna tuturor , revin si eu , si va multumesc ptr sfaturile voastre , eu nu ma mai spalasem niciodata cu irigatorul si nici altfel ,decat cateodata dupa o tura de mai bagam degetul ca sa mai curat cat de cat , ca totusi nu e placut sa simti ca curge intre picioare , nu ? Scuze daca-s prea , dar asta este o intrebare f importanta ptr mine , ptr faptul ca stiu ca in RO femeilor le place sa faca spalaturi si am inteles ca f dese si n-ar prea fi indicat de catre medici , doar cel mult o data pe luna , ca daca e prea des si repetitiv distruge tot pe-acolo , numai in cazu-n care medicul prescrie sa se faca mai des pe motive medicale , atuncia da ! Problema mea e ca , stiti voi , fetele care au trait pe "epoca de aur" ,(n-as vrea sa generalizez , spun cateva) nu prea se stiau multe , despre cum si ce are femeia si la ce serveste o spalatura decat sa fim curate , ca-n rest nu prea intelegeam ce se poate intampla , cat de grave ar putea fi consecintele ca mama noastra ne explica cum putea si ea , cu vocabularul ei simplu sau mai auzeam cate una , pe la colege sau prietene si trageam sfaturile si concluziile cele mai bune , de care credeam ca ni se poate adapta personal ! Spun toate astea din cauza ca aveam o lipsa totala de informatie si eu consider ca fac parte din acele persoane prost informate sau chiar deloc , ptr ca prostia pe care o facusem si eu , este ca ma spalam cu sapun si-n apa "fiarta" inauntru ... ! N-am vazut consecintele decat dupa multi ani cand mi-a venit randul sa ma marit si sa-mi doresc un copil , pe care am inceput sa-l doresc imediat , dar care din pacate nu venea si incepusem sa-mi pun fel si fel de intrebari , dupa care eu si sotul am luat problema-n maini si am facut tot ce se poate ca sa-l avem (4 ani de tratamente , greu de suportat , atat fizic cat si moral) ! Iar acum ca Alexandre , fiul nostru , are aproape 6 anisori , vrem sa-i daruim un fratior sau o surioara , cum o vrea D-zeu , ca orologiul meu biologic a trecut pe cealalta viteza si cam e timpul sa nu mai stam pe ganduri , asa ca-i vom da bataie cu al 2 lea bb , dar stiu in fundul inimii mele ca am gresit cu acele spalaturi ce le faceam cat timp eram "acasa la mama" , nici mie nu-mi placea sa ma simt umeda sau sa miroasa , ca na , asa este femeia , mai miroase ea , dar cand mirosul devine insuportabil atunci trebuie luate masuri si daca nu , trebuie sa ne spalam doar in exterior ca si cum ne-am spala pe fata cu apa curata si un sapun cu ph neutru , indiferent de marca ( se spune ca cele mai bune-ar fi cele care n-ar avea nici un miros )
Roxanaz ai dreptate ! Irinusha merci ptr urarile de bb 2 , sper sa reusesc , si-ti doresc si tie numai bine si un puiutului tau cel mic ! Pantera ai grija , asa cum spun si fetele , cred ca exagerezi un pic cu spalaturile , scurgera poate sa fie de-acolo , nu mai insista , ce-ar fi daca ai face-o (daca tot vrei sa o faci) , o data / luna , ca sa te mai dezobisnuiesti , ca am inteles ca faci zilnic si nu prea e bine ! Tu ai copii ? Te intreb , doar ca sa fiu sigura ca daca ai facut asta intotdeauna si ai reusit totusi sa faci copii , inseamna ca problema mea nu vine chiar de la spalaturile mele cu sapun si apa fiarta (cat se poate de suportabila) si atunci m-as mai lamuri si eu de un lucru ! Dar sa stii ca toate sapunurile intime , sub orice forma sunt doar ptr zonele "exterioare" si pacat ca nu e precizat uneori pe ele ! Multumesc fetelor ptr raspunsurile voastre , luati o si un s-auzim de bine Aileene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

eu nu am atentat la interiorul zonei niciodata..si sigur nu am intoxicat pe nimeni cu mirosul ACELA NICiODATA..
cand aveam diverse stari in zona aceea ma duceam la farmacie si spuneam ce am, mi se dadeau ovule si era ok.
am fost la gynecolog si totul e in regula ..in afara de o rana congenitala...
mentzionez ca nu am folosit spalaturile in acea zona pentru ca nu le am simtit necesare..stiam de ele..si fusesem educata in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobulet spune:

"spalaturile vaginale sunt periculoase" asa mi-au spun multi medici, dar mi-au recomandat infuzii cu ceai de musetel sau galbenele...asta pentru intarirea colului uterin, ceea ce este foarte bine, nu?
eu asta fac dintotdeauna si sunt ok!

bobulet

Mergi la inceput

Dana , de multe ori vrei sa fii curata si crezi ca doar spalandu-te cu insistenta si in fiecare zi , poti deveni ... ! E adevarat ca cu timpul intelegi cum stau treburile , mama mea e o femeie curata , n-a avut niciodata probleme (cel putin , asa stiu eu , ca n-am indraznit sa-i pun intrebari mai intime ) , ea ne-a invatat mereu s-avem chilotii curati si sa ne spalam in partile intime ca asa e bine , si avea dreptate ! Nu spun nici eu ca as fi "intoxicat" pe cineva cu mirosul ... sa nu-mi spui ca n-ai simtit niciodata ca totusi cat de curate am fi mai si miroase cateodata , mai ales daca esti la drum lung sau ai avut treaba o zi intreaga , iar seara cand faci tot se simte un pic un miros , nu chiar asa pronuntat dar "doamna" mai miroase ea , n-ai ce face asta e si trebuie sa acceptam , mai ales cand ai CM cateodata e un miros mai tare , bineinteles daca e mai mult decat un "miros" normal , trebuie cautata "cauza" , nu ? Tu spuneai ca mergeai la farmacie sa iei ovule , deci tot era ceva in neregula de le luai , sau de ce le luai ? Noi femeile avem sansa (sa spun asa) ca partile intime se lubrifiaza natural , dar sunt unele femei care n-au sansa asta si trebuie sa faca tratament in sensul asta , mai ales femeile care sunt in "menopauza" nu mai lubrifiaza asa bine , deci umezeala asta pe care o avem , da cateodata mirosuri mai putin placute , din fericire ptr noi , nu e cazul in fiecare zi ! De aceea sensul intrebarii mele , era cat este de important sa ne spalam vaginal , ca daca nu e important n-are rost sa ne facem ganduri ! Eu una nu am probleme , multam lui D-zeu , de nici un fel si nici n-am avut vreodata , dacat o data am contactat in urma unui examen de ginecologie o "micoza" din cauza speculumului care am inteles ca n-a fost bine sterilizat , si dr mi-a explicat ca sunt unele bacterii care rezista la o caldura mai mare de 80°C si nu mor si asa am avut nesansa asta sa o iau si fara sa-mi dau seama (decat prea tarziu) ca i-o dadusem si sotului , dupa care ne-am tratat , eu cu ovule si antibiotice , iar sotul la fel antibiotice si un fel de unguent , de-atunci nu mai avem nici o problema !
Te salut cu respect si te A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Draga mea pantera, pai acele scurgeri de care pomenesti tu sunt rodul spalaturilor vaginale. la pariu. siti-am raspuns pt. ca am patit-o.

Aileene am facut spalaturi ( pt ca asa m-au invatat pe mine niste fumei, pt. o anexita bilaterala) cu tot felul de ceaiuri (galbenele, pelin, ma crezi ca nici nu mai tin minte de atatia ani)....rezultat flora distrusa , scurgeri la greu. (imi cumparasem irigator, evident (pe care il dezinfectam de fiecare data, logic).ca sa nu mai vb dupa fiecare contact sexual pe care il aveam spalaturi nene la greu cu sapun fie el si intim sau antibacterial.......

primul lucru care m-a intrebat dr. cand m-am dus a fost acesta....daca ma spal inside si ce am folosit, cat timp etc....

am terminat-o cu acest tip de spalatura si nu am mai avut nenica scurgeri, nu imi curgea nika pe picioare, pt. ca ma pot spala cu sapun intim doar la suparafata de 2 ori si sunt curata ca poponeata bebelusului.....basca frumos mirositoare (e o gluma, dar nu departe de adevar)

asa ca trageti concluziile si faceti oricum cum doriti, e vaginul vostru si in fond sanatatea fiecaruia, nu?

Aileeneeu nu aveam de ce sa ma supar asa ca imi pare rau inca odata daca ai inteles altceva de la inceput. tocmai ca sa mai inveti ce si cum pe aici de aia ti-am si zis..

Andreea mami lui Theo & Florin poze

Salvati-l pe Mihaita!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38225

Mergi la inceput

Draga Mamicaluitheo ma bucur c-ai revenit cu explicatiile cum mi-ai promis inca de la-nceput si-mi cer mii de scuze daca am fost un pic cam grabita , dar te rog crede-ma c-as mai fi cautata eu , acel subiect (cred ca e vorba de a se spala sauu a nu se spala ...) daca nu ma-nsel , nu ? Numai ca l-am gasit dupa ..., si a fost cam tarziu , din cauza ca "computer-ul" meu are cateva probleme de cateva zile si nu e prea rapid si sincer crede-ma ca n-aveam chef sa merg prea departe cu cautatul , asta e adevarul , sper ca mi-ai acceptat scuzele de rigoare , da ? Eu nu le accept pe ale tale ca nu mi-ai facut nimic , eu am fost cea zapacita si am inteles cine stie ce ?!
In legatura cu anexita bilaterala , imi pare rau de tine , dar bine ca s-a terminat cu bine , ai vazut ca tu ai avut sfaturi si n-au fost chiar cele mai potrivite ca nu ti-ai rezolvat problema ci ti-ai mai si distrus flora ! Si eu ma spal de 2 ori/zi si chiar mai des , daca e ...nevoie ! Dar nu pana sa fiu obsedata , asta cred ca fiecare simte nevoia sa se spele sau sa se stearga cu un servetel sa se mai racoreasca cat de cat peste zi ! Ai dreptate , cu toate sfaturile la un loc , fiecare face ce vrea cu a ei nu-i asa ? Bun , eu te las cu bine si multumesc ptr sfaturi , te si-ti multumesc ptr cu sinceritate si respect ma duc la , ca sotu s-a dus cu ...porcii , numai bine Aileene

Mergi la inceput