foste "viitoare mamici"
Raspunsuri - Pagina 6
Lorelai spune:
fetelor,
imi pare rau sa vad cit de multe au trecut printr-o pierdere de sarcina. si eu ma numar printre voi. din fericire, la mine s-a terminat cu bine. dupa ani de deceptii si incercari am acum 2 minuni gemene. multe dintre voi cunosc povestea mea, bintui de vreo citiva ani pe la aspirante. am vrut sa scriu la povesti de succes dar nu am avut timp. pote imi fac, as vrea sa le sdau cumva speranta celor care incearca sa aiba bebe, sa vada ca se poate, desi durerea e mare la fiecare sarcina pierduta.
sa o iau de la inceput:
martie 2000, sarcina prita in evolutie la 15 sap, cauze necunoscute. am inceput sa singerez brusc si am ajuns la urgenta unde s-a produs avortul spontan
aprilie 2001, la 9 sapt nu se vede activitate cardiaca. chiuretaj dupa citeva zile. din nou, nici o explicatie pt oprirea in evolutie. toate analizele bune.
toamna 2002, test pozitiv, gineco banuieste o insuficinta de progesteron, incep sa iau, ajung cu bine in sapt 18, eco morfologica ok, in sapt 19 se deschide colul. cerclaj de urgenta. dupa 10 zile se rup membranele si incepe travaliul (sapt 20). doctorul imi spune ca nu se mai poate face nimic. nu e nimic mai crunt decit sa stii ca vei naste un copil care stii ca nu va trai. travaliul a durat o noapte. ingerasul nostru a fost baietel. nu l-am putut boteza pt ca nu a respirat deloc. l-am incinerat si i-am raspindit cenusa in pacific. mi-trebuit mult timp sa imi revin, desi ma gindesc la el si acum.
am reluat investigatiile, stiam acum ca voi face cerclaj devreme la sarcina urmatoare.
ianuarie 2004, test pozitiv dupa tratament cu clomiphene. analize ok, cerclaj in sapt 12. sarcina oprita in evolutie in sapt 14. din nou, nimic in neregula, doctorul e mai frustrat ca mine ca nu stie ce se intimpla.
iulie 2004, test pozitiv dupa tratament cu clomiphene. o sapt mai tirziu la eco se vad 2 embrioni. au urmar iar analize peste analiza. totul ok. cerclaj in sapt 15 si eco saptaminale pt masurarea colului care sev scurta pe zi ce trece. eco morfo la 18 sapt arata ca vor fi fetite. s-au nascut la 31 sapt, pe 18 ian 2005, micute dar sanatoase, le cheama Maya si Livia.
cam asta e povestea mea. am avut parte de multa durere in cei 5 ani de incercari dar nu mi-am pierdut speranta. am fost rasplatiti de 2 ori si parca am uitat toata suferinta.
fetelor, tot ce vreau sa va spun e sa nu va pierdeti speranta.
Lorelai
utocatalina spune:
Lorelai
multumim pentru povestea ta
...dureroasa si minunata pentru ca au aparut doua miniuni
...cred si eu ca daca depunem eforturi
si ne ajuta si Doamne Doamne
vom reusit toate
...Multa sanatate tie si familiei tale
si sa speram ca ne vom realiza si noi visul! 
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
Libra spune:
Lorelai, iti multumim din suflet ca ai pus aici povestea ta de succes. La inceput imi era frica sa mai incerc, dar cand am vazut perseverenta celor ca tine si mai ales reusita voastra.... mi-am recapatat speranta. NU E PUTIN LUCRU si ne faceti mult bine, mie cel putin!
Sa-ti traiasca sanatoase si sa te bucure mereu (multi multi multi ani de acum incolo) micutele tale!
Cu drag,
Elena
_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"
daciovi spune:
Buna fetelor.Citesc de mult mesajele voastre dar abia azi m-am decis sa particip si eu la discutii.Sunt casatorita de 4 ani si de trei ani vrem si noi un copil dar nu a fost sa fie.Un an de zile, in fiecare luna am mers la Timisoara pt analize si pt monitorizari.Ne-au plimbat degeaba ca oricum nu am primit nici un raspuns de ce nu ramin insarcinata, doar ca ar fi bine sa ma operez ca sunt infundate trompele(asta in urma HSG).In ianuarie 2005 am luat leg cu un doctor din Szeghed si ne-a programat in aceiasi lunaA trebuit sa mai fac niste analize in zilele 3,15,21 ale CM, sotul spermograma, si a hotarit in urma rezultatelor(asta deja in febr)ca o sa fac IA.Am facut inseminarea si am ramas insarcinata dar in 23 martie cind am mers la primul echo in cabinet s-a produs avortul spontan complet.Nu ne-a venit sa credem ca s-a putut intimpla asa ceva pt ca totul era oK.Dr ne-a spus ca am sanse in urmatoarele doua luni sa ramin insarcinata spontan pt ca sunt inca sub influenta medicamentelor de stimulare care le-am luat pt IA(clostylbeghit si puregon)si dc nu ramin insarcinata o sa facem o a doua IA.Asi vrea sa stiu dc una dintre voi se afla in cazul meu si asi vrea niste sfaturi.
Laura_72819 spune:
daciovi, nu stiu daca am inteles bine: ai facut avort spontan in cabinetul doctorului din Szeged in timp ce iti facea echo sau dupa echo?
daciovi spune:
Laura, avortul nu s-a produs dupa echo ci inainte.Cu doua zile inaintea inceput sa ma doara putin burta dar nu m-am gindit ca asta ar putea fi o problema.L-am sunat pe Dr si a zis sa stau in pat si a doua zi sa vin la el(ca oricum eram programata).Inainte de echo i-am spus ca tr sa merg la WC si atunci s-a intimplat.Oricum pt mine este un pas inainte pt. ca macar stiu ca pot sa ramin insarcinata,problema fiind de sustinere de sarcina desi dupa IA am luat 3*2Utrogestan/zii.Dc in urmatoarele doua luni nu ramin insarcinata suntem hotariti sa mergem din nou la Szeghed pt o alta inseminare.In Ungaria te spitalizeaza 2 zile, iar inseminarea se face de doua ori(in prima si a doua zii) ca asa sansele de reusita sunt mai mari.
Maki spune:
Buna fetelor.Ma inscriu si eu in
vostru.Acum o luna avort spontan, urgenta la spital si gata.Cauza:nu se stie. Am un baietel de 5 ani jumate, iar de doi ani incercam sa avem al doilea copil.Nu m-am gandit ca va dura atat si mai ales ca o sa trec si printr-un avort.Viata merge inainte si luam de la capat.
Va pup, Maki.
luli spune:
Lorelai - draguta - prin cate ti-a fost dat sa treci.
Nu pot decat sa te admir din suflet pentru stoicismul de care ai dat dovada.
Sa-ti traiasca minunile si voi pe langa ele.
Sincer mi-a mai crescut putin doza de curaj citind povestea ta si a celorlalte fete minunate de aici.
Va doresc - la toate - din suflet ca anul acesta sa va aduca tot ceea ce va doriti si nu v-au adus anii precedenti.
Luli si ... atat.
Codri spune:
faetelor
Si eu am o poveste trista. Eu chiar am fost mamica pentru 5 zile. Doar atat a trait baietelul meu, care s-a nascut cu o malformatie la intestin. Acum am un ingeras in Ceruri, care sper sa ne vegheze si sa se roage pentru noi.
Codri
Laura_72819 spune:
daciovi,ai zis ca ai stat in spital 2 zile.Ai fost la o clinica de stat sau privata?Ai platit spitalizarea?