foste "viitoare mamici"
Ma adresez in primul rand fetelor care au pierdut sarcina dar nu au pierdut speranta de a avea un bebe. Celor care din "aspirante optimiste" au devenit "burticoase" si cand sa se inscrie la "povesti de succes" s-a produs nenorocirea.
As vrea sa schimbam impresii despre recuperarea psihica si fizica, despre analize, despre tratamente... orice. Sa tragem din cand in cand cate o tura de plans, dar sa punem virgula, nu punct dupa ceea ce s-a intamplat si cu Dumnezeu inainte!
Va astept cu drag si cu incredere,
Elena
Ce nu omoara intareste.
Raspunsuri
Lidiutza spune:
Buna! Eu nu am pierdut sarcina ci a trebuit sa fac intrerupere la 4 luni. Tinand cont ca a fost prima data cand am ramas insarcinata iti dai seama ce este in sufletul meu. Fizic m-am refacut insa psihic...inca nu, mai ales ca la inceputul acestei luni trebuia sa nasc. Nu mi-am pierdut insa speranta ca totul va fi bine. Sper sa fie la fel pentru toate fetele si sa putem deveni mamici cat mai curand posibil. Va doresc tuturor numai bine!
coralia76 spune:
Lidiutza,ai putea sa ne spui care este motivul pentru care a trebuit sa intrerupi la 4 luni?
Cred ca este un adevarat cosmar,nu am trecut prin asa ceva si pot doar sa-mi inchipui prin ce ai putut sa treci....psihicul tot timpul se reface mai greu dar cu sprijin si incredere in Dumnezeu totul o sa fie bine.
Lidiutza spune:
Am fost depistata cu toxoplasmoza - si IgG si IgM au fost pozitive. Pentru ca aceasta "boala" da mari malformatii la fat am fost sfatuita sa fac intrerupere de sarcina. Problema mea mare este ca nu mai raman acum insarcinata. Asta ma sperie cel mai mult. Sp!er insa ca totul sa se rezolve. Doar asta facem toate, nu? SPERAM
Va doresc din suflet numai bine
amparo spune:
Multumesc pentru ideea de a deschide un astfel de subiect!!
E trist si din pacate foarte frecvent,e incontrolabil si te simti cu miinile legate,nu poti face nimic ca sa preintimpini in afara de cele uzuale: nu tutun,nu alcol,nu efort.
Eu am trecut prin asta de doua ori,odata in 1998 cin a fost o sarcina fara embrion.Avort spontan la 7 saptamini.
A doua oara s-a intimplat anul trecut in august.la eco de 10 saptamini s-a vazut o sarcina oprita din evolutie la 7,5 saptamini.Chiuretaj si deprimare pentru luni de zile!Am facut setul de analize care se face in astfel de cazuri(toxo,listeria,CMV,micoplasma,lupus anticoagulant etc) si toate au iesit bine!!
Noroc ca am o doctora fenomenala (Anca Moisa),care ma incurajat tot timpul,mai ales ca sarmana a trecut prin acelasi lucru de mai multe ori,si totusi are un baietel sanatos!
Acum sint din nou insarcinata, 5 saptamini si martea viitoare voi face prima eco.Inchipuiti-va prin ce groaza trec pina sa vad ca bebe e bine si se dezvolta normal.
Cam asta e povestea mea,sper sa fie un licar de speranta si sa se termine cu bine!
5+
Libra spune:
Amparo, felicitari si sarcina usoara si un bb sanatos si frumos. Iti multumim ca ai trecut pe la noi sa ne dai mai mult decat "un licar de speranta". Sa fii optimsta si totul va fi bine, spun experientele altora. Dupa cat timp ai incercat din nou si cand ai reusit? Eu am pierdut la 11 saptamani si mi s-a spus sa astept 4 luni. Acum iau Tri-Regol apoi trec pe Duphaston.
Lidiutza, ce explicatie are medicul tau pentru faptul ca nu ai ramas insarcinata?
Sa recapitulam analizele:
toxo, listeria, CMV, micoplasma, lupus anticoagulant...
si inca?
_
"Un om destept invata si din greselile altora, unul prost nu invata nici dintr-ale lui"
martta spune:
Libra, nu uita nici de virus rubeolic!
Eu inca ma aflu in stare depresiva dupa ce joia trecuta a trebuit sa intrerup sarcina, sapt.12(toxoplasmoza+rubeola- Igm pozitiv).
As fi vrut sa pot scrie cateva cuvinte de incurajare... (cu Libra eram colege la "viitoare mamici"), dar nu simt ca am forta necesara. Simt in mine un mare gol.
In ultimele zile am ezitat sa mai postez mesaje, caci m-am saturat sa-mi plang de mila.
Le multumesc celor care m-au incurajat si sper sa revin cat mai curand... optimista!
Marta
Mirela Anca spune:
Hai ca vin si eu sa va incurajez .Stiu ca-i foarte greu .Eu am avut 3 sarcini oprite in evolutie.Ultima la 4 luni jumate ,asteptam sa miste .Dupa toate astea mi-am revenit foarte greu .Daca eram in tranvai si urca o mamica cu bb-u in brate ,coboram la prima statie ,pentru ca nu puteam sa ma aptin si sa nu pling.
Am descoperit cauza :toxoplasmoza ,m-am tratat si am incercat iar .Astazi sint o mamica fericita,am un baietel ,Cosmin si acum astept bb 2.
Se poate ,totul e sa aveti puterea sa depasiti momentele grele si sa credeti cu tarie ca totul o sa fie bine .
Amparo de ce nu te-ai inscris pe listuta la mamici de Noiembrie -DEcembrie ? gindeste pozitiv ,locul tau este acolo .Noi te asteptam cu drag .
9+
Mirela si
Cosmin 2 ani si 6 luni
Mishka spune:
Mai adaug si povestea mea, scurta ce-i drept dar nu mai putin dureroasa. Am fost si eu graviduta vreo saptamana si ceva, cel putin dupa parerea mea, pt. ca la ecograf in saptamana 4 si ceva nu s-a vazut inca nimic. Intre timp au venit rusii si au maturat totul in cale
si acum bantui din nou pe la aspirante si in general pe net poate aflu un raspuns la ceea ce s-a intamplat. Spun dupa parerea mea pt. ca am avut 10 zile intarziere si cateva teste pozitive, ceea ce nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum. Dupa parerea doctorei nu a fost sarcina, desi spune ea ca la ecograful din sapt. 4 "parca s-ar fi vazut ceva" dar era prea devreme ca sa confirme sarcina.
Asa ca nici macar nu am confirmarea ca a fost sarcina, mai ales ca eu nu am ramas niciodata pana acum insarcinata, desi ne straduim de mai bine de 9 luni, am 34 de ani si timpul trece tic, tac, tic, tac....
Ce ma intriga cel mai mult e ca nu stiu daca as fi putut influenta in vreun fel situatia, daca data viitoare se va intampla la fel??
Deocamdata doctora mea pare mai curand ingrijorata de faptul ca ar putea fi o extrauterina, fapt pt. care m-a trimis la hcg (rezultatul vineri) ca sa fie ea 100% sigura, desi eu cred ca a fost dar nu mai e. Si parca vad vineri ca nu a iesit nimic la hcg si verdict: nu a fost sarcina! 
Asta e, tebuie sa ma adun si sa o iau de la capat si sa sper ca data viitoare va fi mai bine.
Va pup pe toate
si va doresc sa aveti putere sa continuati pana cand vi se va implini visul! 
amparo spune:
Fetelor,vad ca din nefericire subiectul creste!!Sintem multe din pacate!!
Sa revin cu citeva copmpletari: anul trecut dupa chiuretaj am facut o endometrita.Asta am descoperit-o la histeroscopie(dra mea a decis sa facem aceasta procedura pentru a vedea daca sint probleme cu uterul si de aceea sarcina s-a oprit din evolutie).
Datorita endometitei a trebuit sa fac tratament puternic cu antibiotice cu spectru larg (asta si pentru a pregati organismul pt o viitoare sarcina si a elimina toate posibilele infectii nedescoperite).In sfirsit, am avut unda verde sa ramin in ianuarie si in martie am ramas,prin inseminare.A fost a doua si s-a prins bebe!
De ce fac inseminare? sansele sint mai mari si in acelasi timp fac si o stimulare ovariana cu Ovamit pt ca am o ovulatie f. lenta!
Libra,eu la fel stiu,4 luni de asteptare dupa o sarcina nereusita!Gindeste-te ca trebuie sa fie totul vindecat ca o viitoare sarcina sa aiba sanse!
Martta,sint cu gindul linga tine,fii tare si se va rezolava in timp!
Mirela -Anca ,ce greu trebuie sa fi fost pentru tine cu 3 sarcini oprite din ev!!Ai fost norocoasa ca ai descoperit cauza si astfel lucrurile s-au indreptat!!
Mamici de noiembrie-decembrie!! Cred ca nu m-am, inscris pina acum de teama,stiu cit am suferit data trecuta cind citeam ce mai scriau fostele colege...E trist,dar cunosc mai multe persoane care au trecut prin asta si in final au avut bebele mult dorit!!Asa ca incerc sa gindesc pozitiv!!Si am sa vin si la mamici de nov-dec!
Va pup!