Asistent Maternal inainte de adoptie?
Buna,
Ma numesc Ioana si in urma cu ceva vreme mai postam cu speranta la "Aspirante Optimise". Intre timp optimismul mi-a disparut, am plans, m-am revoltat, am trecut prin foc si para totul, iar acum sunt in perioada de reacomodare cu noile optiuni pe care le avem.
ADOPTIE sau DONATOR.
Am citit si am tot citit ce ati postat voi, am mai citit si ce s-a postat la doamnele care se gandesc la donator (problema noastra este lipsa totala a spermatozoizilor cumulata cu o necroza de cap femural a sotului meu) si ma gandesc ca cea mai buna decizie este adoptia.
Sotul meu este mai inclinat spre adoptie decat donator, eu mai spre donator decat adoptie -- asta bineinteles tacit.
Oricum el inca mai spera ca dupa tratamentul pe care il face pentru necroza (cauza a disparitiei spermatozoizilor dealtfel) sa putem face un copil. Nu este deloc impotriva adoptarii unui copil chiar daca vom avea si un alt copil "natural". Si atunci ma intreb pentru ce sa mai asteptam ?
Ma gandesc la o metoda prin care se poate face adoptia mai facila
In ideea in care adoptiile sunt din ce in ce mai dificil de facut din cauza legislatiei ar avea intaietate un asistent maternal la adoptarea copilului/copiilor pe care ii are in plasment? Ii poate pastra in plasament pe perioada procedurii de adoptare?
Poate v-ati mai intalnit cu asistenti maternali care au infiat copii apoi? sau niste sfaturi daca s-ar putea de la voi oamenii cu inimi mari
Multumesc mult,
Raspunsuri
ponicid spune:
Nu sunt sigura, s-ar putea sa vorbesc prostii, dar mi se pare ca precum asistent maternal te pun sa semnezi ca nu doresti adoptia copilului pe care il ai in ingrijire si ca nu ai voie sa ridici nici o pretentie asupra soartei sale. Adica daca dupa 1 luna se gaseste un parinte adoptator caruia i-a venit randul, nu ai intaietate in fata acelui parinte pentru ca nici macar nu esti luat in calcul ca posibil adoptator.
Cu siguranta celelalte doamne mai avizate iti vor raspunde pentru ca parca s-a mai discutat acest subiect.
Daniela, mamica de Ana-Maria
carmens spune:
Legea 273/2004
ART. 26
(1) In termen de 30 de zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a incuviintat deschiderea procedurii adoptiei interne, directia in a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului efectueaza demersurile necesare identificarii celui mai potrivit adoptator sau celei mai potrivite familii adoptatoare pentru copil.
(2) In termenul prevazut la alin. (1), directia in a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului analizeaza cu prioritate posibilitatea incredintarii copilului in vederea adoptiei cu prioritate unei rude din familia extinsa, cu exceptia cazului prevazut la art. 8 alin. (1), asistentului maternal profesionist la care se afla copilul ori unei alte persoane sau familii la care copilul se afla in plasament.
(3) Daca nu exista solicitari din partea persoanelor sau familiilor prevazute la alin. (2), directia in a carei raza teritoriala se afla domiciliul copilului efectueaza demersuri in vederea identificarii pe raza sa administrativ-teritoriala a unei persoane sau familii atestate si aflate in evidenta Oficiului.
Cred ca te-am lamurit! Mult succes !
carmen
http://pg.photos.yahoo.com/ph/serban_grigoras/my_photos
Cella spune:
Va multumesc foarte mult, am gasit si cate ceva despre cursuri si o sa ma mai interesez.
liliana csaki spune:
Ioana, bine-ai venit la noi. Vad ca deja ti-a raspuns Carmen, dupa parerea mea insa cred ca te complici inutil cu pozitia de asistent maternal. In primul rand, asistent fiind, ei iti dau un copil aflat in dificultate la un moment dat, care ar putea sa nu fie copilul tau, nu poti sa spui " eu nu vreau baietel ci fetita, nu vreau sa aiba 1 an ci 2 luni", vei fi angajata iar asta va fi slujba ta. A, daca piticul iti cade cu tronc s-ar putea schimba lucrurile.
Orice decizie ai lua, iti tinem pumnii.
Eu am ales adoptia in locul folosirii donatorului, desi sotul meu n-ar fi avut nimic impotriva. Nu ma intreba de ce, asa am simtit eu, genele nu mi s-au parut f. importante, mi s-a parut a fi mai fair asa.
Pozele noastre
Poze noi
Cella spune:
Multumesc mult petnru raspunsuri, intre timp am mai cautat si alte surse de informare, am realizat acelasi lucru ca de fapt mi-as face viata mai grea, nu mai usoara.
M-am apucat sa citesc despre tot ceea ce inseamna azoospermia, FIV-ul si alte proceduri.
O sa mai citesc, o sa va mai urmaresc si sper ca ma voi hotara ce sa facem
Oricum urmatorul an nu pot face nimic intrucat sotul meu face tratament pentru necroza si este plecat din tara 3 luni alternand cu alte trei pe care le sta aici.
Presupun ca orice am intreprinde in momentul asta este sortit esecului pentru ca trebuie sa fim amandoi aici ( adoptie, FIV, sau alte investigatii).
Sunt optimista ca orice va vrea Dumnezeu se va implini, daca va vrea sa facem noi copii, ii vom face si daca va decide ca trebuie sa adoptam, atunci miracolul va fi si mai mare atat pentru noi cat si pentru copilasii nostrii.
Va doresc sa aveti intotdeauna asa inimi mari si copii frumosi care sa va iubeasca.
Ioana