Ajutor - Progesteron

Ajutor - Progesteron | Autor: Ina869

Link direct la acest mesaj

Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns, va rog?
Dupa o zi de la intarzierea ciclului am sperat ca poate am ramas insarcinata…am avut temperatura crescuta, sanii umflati, pofte de mincare ( aceleasi simptome la am si inainte de ciclu) seara am avut cateva picaturi de sange roz si citeva maronii, asa ca m-am “desumflat” am stiut ca urmeaza sa-mi vina cit de curind…surpriza mare, nu mi-a venit nici a doua zi si am facut testul de sarcina. Nu mica mi-a fost mirarea cind testul a iesit pozitiv!!! Am plins de bucurie si de frica/ panica totodata ( frica , deoarece am avut in trecut citeva sarcini pierdute, ultima acum trei ani, si de atunci nu am mai ramas niciodata si panica deoarece cu citeva zile inainte m-am impiedicat si am cazut pe niste scari si stiu ca asa ceva poate provoca o pierdere de sarcina ). Ar trebui sa mentionez ca in ultimele luni am luat sherophene, m-am apucat de yoga si am facut acupunctura, ceea ce, cred eu, m-a ajutat foarte mult – spun asta in ideea ca pot ajuta pe vreuna dintre voi si poate functioneaza si pentru altcineva, nu numai pentru mine-.
A doua zi de dimineata ( nu am dormit toata noaptea de emotie!) mi-am facut testul din nou si a iesit pozitiv. M-am dus imediat la doctorul ginecolog si asistenta mi-a spus ca doctorul nu ma poate vedea fiindca are alte urgente. Am insistat ca am nevoie de ajutor, ca mi-este frica sa nu pierd din nou sarcina , i-am spus ca am avut scurgeri maronii si dureri de spate, maini si picioare reci – exact asa mi s-a intimplat cind am pierdut celelalte sarcini – dar ea mi-a spus ca imi va da telefon mai tarziu si o sa-mi spuna decizia doctorului . M-a sunat si mi-a spus sa ma duc la farmacie sa-mi ridic prescriptia de progesteron. Farmacistul nu a stiut sa-mi spuna cite pastile pe zi si cind sa le iau, mi-a spus ca el a venit in schimbul de dupa-amiaza si nu cu el a fost cel cu care a vorbit asistenta asa ca nu stie care sint instructiunile doctorului. Am sunat la cabinetul doctorului si am lasat mesaj cu intrebarea cum sa iau pastilele si pentru cit timp. Intre timp, m-am documentat putin pe internet si am aflat ca pot lua doua pastile seara inainte de culcare si una dimineata, la doua ore dupa micul dejun ( nu-mi dau seama de ce la doua ore..). Acum, in timp ce va scriu, m-a sunat asistenta si mi-a spus ca trebuie sa iau 3 pastile, pe toate dintr-o data. …am intrebat ce alte vitamine sa iau si mi-a spus ca voi discuta despre asta la urmatoarea mea programare cu doctorul , care este luni.
Stie vreuna dintre voi cum si pentru cit timp sa iau progesteronul si daca ar trebui sa iau si alte vitamine?
M-a frapat faptul ca nu mi-au facut programare mai devreme, eu stiu ca ar trebui sa existe un protocol medical, sa-ti ia sange, sa vada daca inca mai esti insarcinata ( avind in vedere ca sarcinile mele nu au depasit citeva saptamani) dar asta este, nu am ce sa fac in situatia de fata.
Problema care ma framinta este ca nu prea mai simt gustul metalic in gura, sanii nu-mi sint umflati si nu ma mai dor, nu am nici un simptom care sa ma asigure ca sint inca insarcinata. Din cind in cind, mai am scurgeri maronii, dar foarte putin.
Are vreuna dintre voi vreo sugestie, vreo ideea, ce mi se intimpla, caci habar nu am?!? Sint normale sangerarile? Norocul meu cu exercitiile de yoga pe care incerc sa le practic atunci cind imi revin starile de frica si anxietate, altfel, sincer, ma urcam de mult pe pereti!!!
Multumesc mult de tot si va tin pumnii stransi la toate !!

Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Ina, in primul rand felicitari si incearca sa fii calma, ce bine cu yoga, ca te ajuta.
progesteronul este cel mai important, ia-l linistita asa cum ti l-a prescris, se ia pana in saptamana 12 sau 14, nu mai stiu exact, deci nu are contraindicatii, si apuca-te si ia acid folic imediat, asta e de baza acum, celelalte vitamine pot astepta.
mai sunt doctori care prescriu magne-b6, dar eu zic ca luand progesteron si acid folic poti sta linistita pana te primeste doctorul. Oricum streseaza-l sa te primeasca repede.
incearca sa gandesti pozitiv, nu baga in seama ca nu ai simptome mai stiu eu cum, sunt care nu au deloc simptome, sau sunt simptome care apar mai tarziu.
Dumnezeu sa te ajute sa duci sarcina cu bine pana la termen si sa fii sanatoasa si tu si bebeul !

am uitat: incearca sa stai cumintica, fara efort de nici o culoare, fara bai (doar dusuri cu apa potrivita), fara pus mana pe prea fierbinte sau prea rece. Daca se poate stai cat de mult in pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Ina felicitari!!!
cum se cheama progesteronul tau?
eu am luat o singura pastila de 200 de mg seara inainte de culcare. trei pastile ale tale, ce doza inseamna?
asa e aici, nu te vede nimeni mai devreme, pt ca doctorii de aici spun ca daca sarcina e sanatoasa va supravietui si daca nu e sanatoasa, nimic nu o poate salva.
stiu ca e extrem de descurajant, dar pur si simplu nu poti face decat sa astepti cumintica si sa incerci sa te relaxezi, si daca chiar continua sangerarile du-te la emergency room, ei te vor primi imediat. si iti vor face un test de sange, poate in zile consecutive sa vada daca se dubleaza. ecografie nu iti vor face, ca nu se va vedea nimic.
si pe mine m-au vazut prima oara in saptamana 6 jumate.
bafta multa...nu te mai gandi ca ai pierdut sarcini, de data asta e altceva si va fi totul bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Dragele mele, va multumesc din suflet pentru sfaturi si incurajari!! Sint atit de fericita ca mi-ati scris fiindca sincer,mi-ati dat "primul ajutor" - figurativ vorbind - si conteaza enorm!
Nu stiam despre pus mina pe rece sau fierbinte, asa ca Sorina7,informatia ta este foarte pretioasa pentru mine si o sa incerc sa stau cit mai linistita ( recunosc, este cam greu , mi se taie respiratia numai cind ma gindesc " sint sau nu sint?" si atunci imi scot testele si le mai studiez, ele sint singura mea dovada "palpabila" deocamdata)
Felicity, intr-adevar, daca bb supravietuieste bine, daca nu,"nu-i nimic, mai incearca!" acesta este raspunsul lor...la emergency room am stat 13 ore ultima data cind am pierdut sarcina, era linga mine o fata care avea sarcina de peste 4 luni, sangera , avea dureri si au lasat-o sa stea asa, nici nu s-au uitat la ea, desi urla de durere, saraca. Am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa inveti sa te tratezi singura, sa iti culegi resursele de unde poti, fiindca altfel, nu prea ai multe sanse atunci cind ai probleme, fiindca nu poti sa te duci la doctor cind vrei tu ( si cind ai nevoie!) fara o programare in prealabil. Este trist, dar acesta este adevarul.
Am renuntat sa mai beau cafeaua de dimineata ( acesta era un "dulce viciu" de-al meu) si incerc sa stau cit mai linistita, am observat ca atunci cind ma agit prea mult, fac miscare, imi revin durerile de spate. Am inceput sa iau si acid folic.
Felicity, Progesteronul pe care il iau este "prometrium" de 100 mg. capsula.
Fetelor, multumesc mult de tot si va doresc cit de curind iar daca cineva mai are sfaturi pentru mine le primesc cu bucurie si recunostinta

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Ina, ai dreptate mare aici, trebuie sa ne tratam singure.
si eu tot prometrium am luat, la inceput intr-adevar mi-a dat pastile de 100 de mg, luam doua inainte de culcare, vezi ca te turtesc rau de tot, la cateva ore dormi beton. au o gramada de efecte secundare, dar eu nu le-am avut (si mai mult ca sigur nici tu nu vei avea ca-s rare), am luat pana in saptamana 12 inclusiv, de 4 zile am renuntat. tie ti-a dat o doza mai mare, se ia mereu seara pt ca iti da o somnolenta si o stare de ameteala teribila, de aia trebuie sa dormi la scurt timp dupa ce-l iei. cred ca la toti din USA sau Canada este prescris Prometrium. e safe.
mie nu mi-au zis sa nu fac efort, fa ce simti tu ca nu te solicita peste puterile tale, si mai ales fii increzatoare in tine si ia prometrium, ajuta! cel putin la mine a ajutat, sunt la terminarea primului trimestru dupa ce am avut inainte o sarcina oprita din evolutie.
gandeste pozitiv si nu te panica....nu conteaza ce a fost inainte, fiecare sarcina e diferita si de data asta vei avea un bebelush.
iti tin pumnii ca stiu exact prin ce treci, am fost si eu acolo
ah da...si du-te la farmacie si cumpara-ti prenatal vitamins. nu ai nevoie de reteta, le gasesti la orice farmacie. si incepe sa iei de azi. ele contin si acidul folic necesar si alte cele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaishappy spune:

Draga Ina,

Parerea mea ar fii sa iei si niste antispastice, eu cand am fost intr-o situatie asemanatoare am luat no-spa,diazepam care este antispastic uterin pe langa altele si deasemeni am mai luat buscopan.Nu mai tin minte chiar asa de bine dar parca dizepamul si buscopanul au fost solutii injectabile!oricum sunt si tablete.Dar important e ca cele injectabile isi fac mai bine efectul si mai rapid.
Si asa cum au spus fetele multa relaxare si cat mai multa credinta ca o a fie bine!
Sa te vedem la gravidute cat de curand!Sanatate multa!

Mergi la inceput

Multumesc mult, dragele mele! Felicity, felicitari ca ai depasit cu bine primul trimestru si iti doresc sa ai o sarcina cit mai usoara! M-ai mai linistit, daca spui ca si tie ti-au dat sa iei aceleasi pastile. Intr-adevar, dupa ce am luat pastila astazi de dimineata m-a cuprins la serviciu o stare de somnolenta ..am crezut ca poate din cauza lipsei de cofeina, dar acum inteleg de ce si am observat ca mi-a dat si o stare de usor discomfort psihic - am citit ca iti pot da stari depresive - dar accept orice in conditiile de fata. Anul trecut, cind am inceput sa iau serophenul am intrat intr-o perioada de depresie cumplita, insa doctorul ginecolog mi-a spus ca starea va dispare dupa ce organismul se va obisnui cu ele, si asa s-a si intimplat, dupa citeva luni.
Alte stari ciudate deocamdata nu am, parca mi s-au mai umflat putin sanii ( sau poate este doar o parere.. si din cind in cind am intepaturi mici in spate .. cam atit.
Deci daca iau acele multivitamine care contin si acid folic inseamna ca nu mai trebuie sa iau acidul folic separat...am sa ma straduiesc sa-l obtin si din hrana, o sa maninc cit mai multe legume verzi.
Multumesc mult pentru sfat Mirela.
M-as bucura enorm sa trec la gravidute deocamdata stau cu sufletul cit un purice, pina cind voi afla mai multe detalii de la doctor.
Pupici la toate!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Multa-multa bafta, Ina, iti tinem pumnii! Si evita stresul de orice fel, e f. nociv, acum o stiu din experienta. pupici si sa fiti cat mai bine tu si bb! tine-ne la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Draga mea tu ti-ai facut analizele hormonale si n-au iesit bine de ti-a dat progesteron?Sau cum?
Te intreb ca si eu am pierdut 3 sarcini si acum ma gandeam sa incerc iar..dar nu inainte de a-mi face toate analizele iar,dar mai ales pe cele hormonale,pe care nu le-am facut niciodata.Nici pe cele genetice nu le-am facut din motive financiare,din pacate..
Pana mai acum toti dr. sau profii cu care am vb(tot medici si ei) mi-au spus ca e ceva genetic,eu chiar am studiat si-am citit carti sa-mi iese pe nas si sa vad ce si cum..Din pacate,in prostia mea mi-a scapat acest mic amanunt..progesteronu..niciodata nu m-am gandit la el..Si nu stiu cum de nici nu mi-am pus problema mai ales ca eu am avut probleme cu mestruatia inca din adolescenta..dureri foarte mari pana la lesin chiar,ciclu neregulat..etc..Probabil ca prea multi dr.mi-au spus ca-i sigur ceva genetic,fara vreo analiza,dovada,ceva..si probabil numai la asta ma gandeam si altceva nu mai vedeam..Si de ceva timp ma tot gandesc la asta si vreau sa-mi fac niste analize..
Si inca ceva vreau sa te intreb..ce e sherophene?Pt ce este?
Ma bucur pt tine si-ti doresc numai bine si-un bebelus sanatos.
Te pupic si ai grija de tine.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Ina, nici sa nu te gandesti sa iei diazepam sau alt tip de barbiturice sau tranchilizante daca banuiesti ca esti gravida!!!
Cat despre no-spa nu stiu nu cunosc medicamentul. dar sub nici o forma diazepam, o fi relaxand el uterul, dar asta e un efect secundar, in primul rand iti "tampeste" creierul te hiperrelaxeaza cu totul si este contraindicat in sarcina.
Mergi cu progesteronul, acidul folic si pentru fixarea sarcinii poti lua o in fiecare zi o pastila de aspirina de 100 mg (nu mai mare!) fara nici un risc!
te pup si incearca sa te linistesti si sa gandesti pozitiv!

Mergi la inceput

Fetelor, va multumesc!
Leditia- mi-am facut analizele hormonale anul trecut in decembrie si mi s-a spus ca rezultatele vor veni prin aprile, nu stiu de ce dureaza atit de mult. Progesteronul mi l-a dat asa, "dupa ureche" cred, fara sa ma vada inca, am programare luni, dar am aflat ca te ajuta sa tii sarcina.
Serophenul produce o ovulatie mai puternica si poate ajuta la producerea mai multor foliculi si oua. Daca vrei sa afli mai multe detalii,efecte secundare, etc. du-te pe google, vei gasi acolo mai multe link-uri care sa te lamureasca.
Leditia, fara analize, teste care sa dovedeasca ca ai o problema genetica, nu stiu cum doctorii pot pune un asemenea "verdict"..eu pierdeam sarcina dupa sarcina si doctorii imi spuneau "mai incearca" si in urma cu doi ani am aflat ca am "uter divizat" adica uterul era impartit in doua si bb-ul nu se putea implanta si dezvolta. Am facut anul trecut operatie si acum este prima data cind am ramas, dar asa cum am mai spus, m-au ajutat serophenul, yoga si acupunctura ...a, da! ...si nu in ultimul rand sotul meu. Am fost foarte stresata, tensionata, facusem din "a avea un copil" sensul unic al existentei mele ( si asa simt si acum!).
Te-as sfatui sa-ti faci niste echografii,sa le vada un doctor ginecolog, sa vada cum este uterul, daca sint probleme, etc. Poate fetele de pe forum te pot indruma catre o policlinica unde nu trebuie sa platesti mult si iti pot spune cu ce analiza trebuie sa incepi.
Lachione multumesc pentru sfat,da, deocamdata voi astepta sa vad parerea doctorului. Sint cam ingrijorata,nu am nici un fel de semne de sarcina ( afara de lipsa CM ).
Fetelor, va doresc bb cit mai curind si celor care aveti, sa va traiasca!

Ina

Mergi la inceput