prolactina

prolactina | Autor: Agnes

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
As dori sa stiu daca prolactina marita inseamna infertilitate. Am facut de doua ori analiza prolactinei, mi-a iesit foarte mare, radiografia de sa turca e OK, iar doctorita mi-a recomandat sa le mai repet. M-am saturat de mers prin spitale, ar fi fost mai bine daca mi-ar fi dat tratament, fara atatea analize. Exista sansa sa raman insarcinata? daca da, la ce riscuri ma supun?
multumesc
Rianna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Buna Agnes,
Prolactina marita poate impiedica ovulatia daca este foarte mare .Acum nu stiu ce inseamna la tine foarte mare. Si eu am aceasi problema cu prolactina marita, dar la mine e doar putin peste nivelul superior,adica valori normale intre 127-639, iar eu am 695.Mie dr mi-a prescris brocrtiptina la inceput, dar al facut alergie la medicament si m-a trecut pe pastile de dostinex, care sunt f scumpe,dar lumea spune ca au efect f bun asupra prolactinei.Eu chiar si cu prolactina marita ovulez si fac foliculi,doar ca ovulatia nu poate sa mearga pana la capat din cauza ei.
Cam asta e cu mine si cu prolactina. Sper sa-i dai de capat si tu si sa ne auzim cu bine si cu un cat de curand.
te pup
Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Draga Agnes, si eu am prolactina foarte mare (50 fata de un max de 19) si tocmai am fost la endo'.
Nu exista riscuri pentru sarcina din cauza ei, numai ca in cazul dat probabilitatea sa ramai insarcinata e foarte mica.
Eu am inteles asa: e foarte bine ca radiografia de sa a iesit ok. Atunci cauza poate fi stresul, sau poate e gresita analiza, deci e foarte bine ca te-a pus sa o repeti. Stiu cat de deprimanta e atmosfera din clinici, te imbolnavesti numai asteptand pe-acolo...
Altfel, se face tratament timp de cateva saptamani, pana ajunge la valori normale.

Sper din tot sufletul ca va fi bine si pentru noi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rianna spune:

Rianna sunt, dar am trimis mesajul de la Agnes. Prolactina e foarte mare pentru ca la prima analiza mi-a iesit 1900, iar a doua...peste 8000. Valorile normale sunt 137 - 637. Doctorita crede ca diferenta e foarte mare si precis undeva e o greseala. De aceea vrea sa-mi repet si analiza prolactinei si radiografia.Eu am pierdut o sarcina in toamna si vreau sa stiu daca asta poate fi vina. va pup. Rianna

Mergi la inceput