ZYRTEC- ati mai dat la bebelusi de acusi 8 luni ?

am auzit ca ar avea efecte secundare riscante....Danut are o eruptie eritematoasa pe frunte, ieri chiar cu 2 papule albe in fiecare pata rosie, azi altfel....ne-a zis pediatra ca nu e alergie alimentara ci o reactie a organismului la ceva ce nu-i convine, eruptia fiind in zona de proiectie a vezicii biliare, adica pe tample, arcade. Eruptia asta are o evolutie ciclica, acum e rosu ca racul si plin de pete in zonele in care am mentionat pt ca in jumatate de ora- o ora sa nu ramana decat puncte mici rosii sau nimic, apoi iar apar, nu stim ce sa facem, ne-a dat sa-i dam pe langa Zyrtec (optional) si Liv 52, picaturi.nu ne-a dat regim alimentar....sunt atat de suparata, ca nu stim ce se intampla, am un amar in gura
Raspunsuri

sinzi_ana spune:
Noi ii dam lui David Zyrtec, 10 picaturi pe zi, ca urmare a unei bronsite astmatiforme. Este un antialergic f puternic si eficient. DAvid are 2 ani si 12 kg (conteaza si greutatea)
Pana acum nu a avut nici o reactie neplacuta, inafara de faptul ca gustul e foarte rau...
Oricum si Peritoul si Ketoful au efecte secundare pe care te rogi sa nu le manifeste!!!
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi si David
David la 2 ani si petrecerea

A_Iulia spune:
Si eu ii dau Oliviei (1 an) acum , cate 5 pic de 2 ori pe zi (pentru o alergie). Dorsilia, Zyrtec se administreaza si copiilor sub un an (asta inseamna ca sunt teste facute); iar raportul beneficiu-risc este important; eu n-as mai sta pe ganduri si as urma recomandarea medicului.
De Liv52 nu prea stiu ce studii are...ma rog, probabil ca sunt.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Dorsilia spune:
medicul a zis sa-i dam optional Zyrtec, doar picaturile de liv 52 pt reglarea fucntiei hepatice, Danut are aprox 11 kg. POroblema e ca nu stim care este alergenul si daca nu-l eliminam...ce facem, bem Zyrtec intr-una?

A_Iulia spune:
Dorsilia, Olivia mea are 9.6 kg. E a 3-a zi de Zyrtec si bubitele i-au cam disparut. I-am dat fara sa cracnesc ca stiam ca e cel mai bun antihistaminic, administrat pe scara larga in strainatate (doar la noi in tara a inceput recent administrarea pentru ca nu a fost importat pana acum), am citit si eu prospectul si nu mi s-a parut chiar asa periculos pe cat zici (adica reactii adverse sunt foarte, foarte rare).
Dar ai si tu dreptate. Eu zic sa-i ceri dr tale o trimitere la un cabinet de alergologie/medic alergolog ca sa-l vada. Ii poate face si teste - sa vedeti exact de la ce face asa. Asta ar fi singura metoda de a vedea exact-exact ce are si sa te linistesti complet. Si primesti si tratamentul foarte precis (se pot face vaccinuri, daca e cazul).
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre