vaccin antitetanos
azi am fost la medicul de familie si mi-a recomandat sa fac un vaccin antitetanos. mie imi pare ciudata recomandarea si de aceea vreau sa va intreb daca a facut cineva acest vaccin si daca nu e periculos in luna a 8-a in in care in sfirsit am ajuns.
laura
Raspunsuri
roxi costea spune:
Si eu am facut 2 vacinuri antitetanus.Unul parca la 7 luni iar celalalt la 8 si ceva, nu are ce sa aiba.Poti sa-l faci linistita.
khristin spune:
Noi am facut acest vaccin la 2 luni. Aici se cheama DTAP si este unul din vaccinele standard, se mai repeta si la 4 luni. Toate bune,
Cristina & Yasmine
iris spune:
daca te referi la tine, ca gravida, iti spun ca si eu am facut antitetanos, la recomandarea medicului obstetrician, in luna a 8, daca te referi la bebei, ei au facut vaccin antitetanos in cadrul vaccinarii DTper la 2, 4, 6, 12, 24 luni; antitetanosul da imunitate pt maxim 10 ani, putini adulti il fac; cind am mers in germania la medicul de familie m-a intrebat daca am refacut vaccinarea DTper ca adult, si cum nu facusem , tzac , m-a compostat...spre deliciul fiica-mii care a fost tare mindra ca si ea e mare ca mami si face vaccin...si am facut si rapel dupa 2 luni...ca un bebeu...
iris spune:
am uitat sa spun mi s-a facut antitetanos inainte d eprima nastere, la adoua nastere nu am mai facut , s-a considerat ca am imunitate; se face pentru a inlatura riscul imbolnavirii la nastere
mihuletu spune:
si mie mi-a spus doctorita de familie ca o sa mi-l faca in luna a 8-a. mi s-a parut si mie ciudat, de aia am cautat pe web si am gasit ca vaccinul asta se face gravidelor pentru a preveni eventuale infectii la nastere (atat mami cat si bebe) de la eventuale instrumente nesterile sau mai stiu eu ce alte aberatii. deci cred ca e bine sa-l faci. sper sa nu doara(si cica ma pregatesc de nastere si ma tem sa nu ma doara o injectie acolo).
toate bune
alma spune:
Si eu l-am facut in luna a 8-a. M-a durut un pic atunci, iar dupa aceea n-am putut sa misc mana vreo 3 zile. Dar eu sunt mai fricoasa la chestii de-astea...
maryam spune:
Fa-l fara grija , eu inainte cu 2sapt. sa nasc m-am taiat extrem de rau la un deget , m-a cusut la spital , mi-a facut de toate ...iar la e obligatoriu asa cum ti-a spus iris mai sus.
Maryam