Prietenii omului (8)
Raspunsuri - Pagina 9
Maruta spune:
desigur Alina ca nu conteaza daca mergi sau nu la concursuri, daca nu ai exemplare de valoare ... si eu am acasa o frumusete de metis (are 12 ani) ... dar am avut si un caine de rasa ... cu care am mers in concursuri ... si merg si cu pisica
nu merg de fandoseala ... pot sa-ti spun ca e foarte obositor ... ci pentru ca e important !
cine are un caine, pisica de rasa are o responsabilitate in plus ... trebuie sa ia dreptul de monta in concurs ... si daca e un exemplar frumos si sanatos sa contribuie la perpetuarea rasei !
o seara buna tuturor
Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul
Maruta spune:
aaaa si daca nu s-a inteles ... o intrebam "prieteneste" pe Dana de concurs ... pt ca stiam ca are o fata frumoasa ...
si daca tot am mai postat o data ... sa va mai spui 2, 3 vorbe
la concursurile feline ... sunt arbitrate si pisicile europene .. adica pisici care nu apartin de o rasa anume ... si sunt tare frumoase
la cele canine ... nu stiu
Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul
slakje spune:
scuze marutza, ma speriasem.
nu stiu cum e cu cateii, si pe mine nici nu ma intereseaza, nu doresc sa merg cu tom la concursuri.si nu stiu cum e cu dreptul de monta la mioritici, cred ca daca doresti unul pur mergi in Rarau si-ti dau ciobanii unul gratis ca nu au destul zar sa le dea de mancare.am auzit atatea discutii si certuri tipic romanesti pe tema acestor catei ca m-am speriat sa nu inceapa iar si pe forumul acesta.se pare ca a fost greseala mea, m-am inselat.
va pup,
alina.
slakje spune:
fetelor am fost cu tom la medic fiindca am observat ca face putina matreatza.m-am speriat sa nu fie vreo boala de piele...vreun purec ceva, care l-ar fii putut lua oricum tot de la cabinet, cand am facut ultimul vaccin, caci imediat a 2-a zi am vazut ca i-a aparut.acum am fost in sfarsit cu el la consult, dupa 3 saptamani dupa ce am vazut prima data.el nu se scarpina deloc, si blanitza ii straluceste.doctoritza l-a consultat, a spus ca ea crede ca nu are nimic, ci fiindca creste inca, schimba blanitza de cuib.
.voi ati auzit de asa ceva? intr-adevar nu se scarpina...arata bine, suberb, are 3 kile 700, doctoritza spune ca pt varsta lui e foarte foarte frumos si mare.
ce sa fie? eu o singura data l-am spalat cu apa doar, cu dusul.sa-l mai spal acum cu sampon? ce ma sfatuiti?
alina.
PS: scuze daca am deranjat pe cineva, eu cand l-am adus pe tom acasa am cautat site-uri romanesti despre catei, am gasit animale.ro si cu stupoare am observat cum se injura pe acolo(tema fiind ciobanestii mioritici si monte si concursuri) ca mi s-a ridicat parul maciuca in cap, si m-am gandit doamne fereste, nici macar pe un forum despre matze si caini nu pot sta romanii fara sa se scuipe si sa-si dea in cap, mai mare rusinea. cand am vazut mesajul lui marutza m-am speriat, a fost greseala mea, imi cer scuze, nu am vrut sa va supar.
alina.
http://community.webshots.com/user/slakje100
viorela hoff spune:
Hallo Slakie, daca-mi permiti pot sa-ti spun si eu ceva in legatura cu baia la catei!
A mea are 13 luni, si inca mai are "puf de bebe" cum s-a exprimat docul, si ea s-a scarpinat mult la inceput.
Noi facem baie cam 1 data pe luna cu sampon de BB si depinde de imprejurari, daca gaseste ceva puturos, de ex. vreun kk de vaca sau urme de soareci si se tavaleste trebuie imbaiata nu?![]()
Matreata mai fac cainii daca li se usuca pielea f. tare, pt. ca ei sunt sensibili, au pielea extrem de fina si cu baile prea dese ... asa ca noi ne mai ungem dupa baie cu ulei tot de bebelas si dupa aia frecam bine cu prosopul. Pielea trebui "ingrasata" la loc dupa baie in cazul in care nu l-ai spalat cu sampon special pt. cuti.
Danna, felicitari pt. Azara, voiam sa te intreb, au omolagat romanii rasa ciobanesc mioritic?
Cand eram inca inca in Ro, cam asta era "barfa" pe la asociatiile chinologice, ca s-ar putea ca ungurii sa o faca in locul nostru
daca romanii nu au grija de unul dintre multele bogatii pe care le detin gratuit si iresponsabil!
In rest, sper ca nu am deranjat pe nimeni cu ceva postari pe-aici!
Pa, Vio
"Binecuvantati copii si animalele"
slakje spune:
viorela din cate am citit eu pe forumul acela, si din cate stiu de la un unchi, romanii nu au omologat nimic, ca se cearta cica , ca sunt 2 tipuri de caini ciobanesti romanesti, sau asa ceva, cica unul de prin zona muntilor apuseni, altul de prin bucovina, sau ceva de genul asta, sa ma corectati daca gresesc. deci romanii se cearta, dispute, chestii, nu ajung la nici o intelegere, numai rautate si interese meschine am impresia.
azara e un caine superb, sotul meu se tot uita la ea si o tot admira, de cand i-am aratat-o.
eu inca nu l-am spalat pe tom cu sampon, si matreatza deci nu e de la spalat.
.
viorela hoff spune:
A, si Maruta ai mare dreptate, asa este corect, in cazul in care ai caini de rasa, sau pisici etc.!
Si atunci nu ar mai exista caini de rasa fara pedigree, imperecheri aiurea si in final degenararea rasei!
De ex. se stie despre cockeri ca tocmai din aceasta cauza au devenit agresivi, ceea ce nu le statea in caracter!
Uite aici cockerii nu sunt agresivi de ex.
Am fost si noi la expo si poate am uitat s a va spun ca am vazut sectiune speciala pt. metisi, erau tare draguti, au participat cu numere de dresura, au fost aplaudati, premiati si filmati!
Un lucru bun pt. Ro este ca in ultimul timp au intrat rase de caini mai rare care imbogatesc paleta canina si larg4esc posibilitatea de participare la conursuri internationale etc.
Ramonika, imi pare tare rau de pisicuta ta, si sper sa-si revina, ii doresc recuperare grabnica!
Viorela
viorela hoff spune:
pai sa nu omologheze ca se tot cearta din timpuri seculare pe la asociatii pt. amarata aia de putere, sa nu omologheze, ca ce daca taie padurile si ingroapa muntii, maine o sa vanda si o bucata de Dunare, si ce sa mai zic ca banuiam eu si m-am enervat acum!
pa
annie_xtreme spune:
Salut din nou,
Nu m-am putu abtine sa nu imi dau si io cu my 2 cents despre mioritici. E dezgustatoare atitudinea celor din AChR si de asta nu o sa aiba veci succes. Sunt prea dezbinati prea orgolioshi si au facut un mare rau saracilor caini din cauza asta. Cand te apuci si faci pedigreeuri false, schimbi afixe cum te taie capul, normal ca nu mai ai nici o credibilitate. Sunt tare putini crescatori adevarati in romania.
Azara e o scumpa, i-am vazut pozele. Sper sa apuce si ea vremurile unui consens in chinologia romaneasca. Felicitari multe pentru titlul obtinut (si la handler, ofcourse :D)
Ca sa inchei cu concursurile, pe limbaj asha, mai vulgar, sunt doua feluri: de "frumusete" in cadrul carora se analizeaza fizicul cainelui si se stabileste "calitatea lui". Dupa slabele mele cunostinte de posesor de caini fara pedigree, cutzii au nevoie de doua arbitraje reushite pentru a avea drept de monta. Evident, un caine "standard" fizic dar agresiv sau prost educat nu va avea veci drept de monta. Pot participa la aceste concursuri doar caini cu descendenta cunoscuta (cu pedigree) sau caini de rasa perfecti din punct de vedere fizic, care nu au pedigree, dar pot obtine asha numitul pedigree de tip B. Aici Dana ma poate corecta dak greshesc, mi-e cam lene sa mai uit in legislatie acu.
O a doua categorie sunt asha numitele examene "de lucru" unde poate participa orice caine, de rasa sau metis. Dupa aceste examene cainele primeste calificativ de BH sau ScH (parca) - caine de companie sau caine de lucru. E un premiu foarte important in opinia mea :D. In strainatate astea se cheama "obedience trials" si mai sunt "agility trials" (in categoria de dog-sports). Marturisesc ca vazand ushurinta cu care inavta Jazz anumite chestii m-am gandit ca l-as putea antrena specific pentru concursuri. Asta inseamna insa tare multa munca si imi lipseste ingrozitor timpul. Un sezi in sictir cum imi face el mie cateodata nu e de concurs
. In plus m-a descurajat atitudinea crescatorilor cu care am vorbit - o data ca se fac extrem de multe magarii la concursuri si second, ca oamenii is mai interesati de rase mari, de lucru, decat de caini de companie.
Pentru cutzu cu matreata, Slakje - eu ma gandesc ca ar putea fi o problema de alimentatzie, daca spui ca nu ii faci baie asha des. Daca ajungi pe la veterinar, intreaba-l si de asta, poate iti recomanda un supliment nutritiv ceva. Stiu ca e o varianta de hrana care se cheama "super coat" sau asha ceva. Poate ajuta. In perioada de crestere si mai ales datorita schemei de vaccinare (banuiesc ca e la fel in olanda ca si la noi) puiutii sunt predispusi la tot felul de porcarii mititele (micoze, alergii, prostii). Vitaminele nu pot sa ii faca decat bine. Personal nu sunt de acord cu unsul cu ulei dupa baita. Repet PARERE PERSONALA - nu intentionez sa ma iau la tranta cu nici un veterinar. Dar pe principiul echilibrului, o piele "ingrashata" artificial devine mai lenesha in privinta producerii sebumului.
Nah, si eu zic ca slakje, va rog frumos sa nu va certati. Eu zic ca suntem un grup extrem de haios si nu are rost sa facem tensiuni inutile pe probleme chinologice ![]()
Pupici la animalute si stapani,
Ana
Don't get mad, get even!
Jazz mic
Ramonika spune:
revin cu informatii despre Martiza. nu am prea multe, dar va spun ce stiu. aseara pe la 5 am sunat acolo si am intrebat ce e cu ea. au spus ca au operat-o si ca e bine. nu mi-a dat prea multe detalii, ca tre sa vb cu doctorul sa imi zica ce i-a facut. mi-a zis asistenta doar ca a trecut cu bine peste operatie. slava Domnului ca n-a murit! totusi nu se stie daca a scapat de pericol. ma duc diseara sa o vad si s-ar putea sa o iau acasa. aflu mai multe detalii diseara si va zic maine.
Annie- pentru o consultatie la Stecyk dai 150.000. daca e cainele sanatos, n-ai de ce sa platesti mai mult. daca vrei si alte tratamente, vaccinuri etc, atunci tine-te bine. eu sper totusi ca face treaba buna, desi e scump.
Ramonika
si pisicile Vladutz Tigrutz
Alina Bubulina
Fetitza Maritza