Vaccin, in alta parte decit in piciorus????

Vaccin, in alta parte decit in piciorus???? | Autor: LiliaToma

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Am si eu o intrebare si taaare recunsocatoare v-as fi daca as primi raspunsuri.
Fetita mea face 6 luni zilele astea. De la 2 luni jumatate este imobilizata in ghips din cauza luxatiei congenitale de sold. Din pacate va mai sta inca trei luni.
Intrebarea este daca pot sa ii fac vaccinul in alta parte decit in piciorus, pentru ca deja am ajuns la cel de 6 luni si nu l-am facut nici pe cel de la 4 si daca mai stam 3 luni...
Tare nu as vrea sa treaca atita timp pina cind il vom putea fac in piciorus.
In plus mi-e frica sa stea nevaccinata atita timp.
Multumesc

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Medicul meu zice ca se mai pot face in fundulet in cazuri speciale. Trebuie sa i le faci pentru ca pe urma nu ai cum sa le recuperezi pe toate. Si de ce are aparat ghipsat si nu aparat special -seamana cu un pampers ceva mai mare si solid- dar care se scote la baita si se poarta in restul timpului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dar de ce i-a pus piciorusele in ghips? Stiu ca mai exista si alte metode.
Apropos, cum ai descoperit luxatia de sold?

In ceea ce priveste vaccinul, trebuie intrebat medicul pediatru. Ar trebui sa se gaseasca o solutie.
Bietul copil, sa stea atata cu ghips.
Ai macar un ortoped bun?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Buna,
De asta am zis sa intreb pe forum , ca pediatra noastra nu vrea si gata sa ii faca in alta parte vaccinul decit in piciorus. De la 4 luni ne tot zice asta.
De asta vroiam sa stiu mai multe pareri ca sa am ce ii spune si cum sa ii dovedesc.
De ce are ghips? Situatia este mult mai complicata decit in cazul in care se pune ham de abductie( asa se numeste aparatul cela de care zici tu , Natasa( apropo, esti cumva din Moldova?)
Crinuta, noua ni s-a spus de luxatie inca din maternitate. Dar am stat mai intii aproape trei luni cu 2 pampersi ca cica nu puteam face radiografie mai devreme. Si la trei luni ne-a zis ortopedul la care ne-a trimis atunci ca nu trebuia sa asteptam atit. Ei, dar e bine si acum... mai tirziu si mai mult avea sa se chinuie.
Daca e bun? Noi zicem ca da. Ne-a convins cel mai mult prin faptul ca ne explica mereu ficerea p as in detaliu( de ce facem asa, ce va face asta, cum se arata asta pe radiografie) ne arata exemple cu radiografii alte altor cazuri, evolutia llor, etc.
Sper ca nu gresim cind avem incredere in el...
Pupici

Mergi la inceput

Nu, nu sint din Moldova, sint nascuta in Bucuresti. Mi-am dus si eu baietelul la un ortoped sa vad daca are luxatie pentru ca eu am si am avut o grija mare. Din fericire baieteii fac foarte rar si nu a fost el exceptia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dar luxatia de sold se vede la ecografie, nu e nevoie de radiografie.
Revenind la pediatra ta, ce propune, sa iti lase copilul nevaccinat?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Buna, nu am reusit sa va sarpund ieri.
De pediatra: Ea zice sa ii spun ortopedului sa o lase o zi de luni( ca numai lunea vaccineaza) fara ghips si sa ii faca vaccinul.
Ortopedul a zis ca s-ar putea, dar mie una mi-e frica. Daca o misc eu cumva, sau se trage ea si toate cele trei luni de ghips se duc...
De ecografie in loc de radiografie, asa ne-a zis si ortopedul cind am ajuns la el, dar doctorul la care am fost pentru consultatie nu ne-a zis nimic de eco si noi am regeretat mai tirziu ca nu ne-a dat noua prin cap.
Nu imi pare insa rau in totalitate. Daca as fi avut-o in ghips din prima ei saptamina de viata cind abia incepeam si noi sa ne obisnuim cu ea, cind a avut colici de plingea mereu, cind trebuia baita asa cum trebuie in fiecare zi.... cred ca era si mai greu...
NU as fi stiut de ce plinge si racneste asa, de la colici sau de la ghips si operatie.
Deci exista si in asta avantaje, mai ales ca si acum speram ca va fi bine. Nu mai zi ca va fi... pentru ca asa credeam ca va fi ghipsul numai trei luni si cind colo inca...
Ei, dar principala intrebare ramine, cum fac cu vaccinul?
Va multumesc pentru sustinere, pupici multi multi

Mergi la inceput

Schimba pediatra, ca nu e in regula! Ce e aia vaccin doar lunea? A mea vine acasa si am un copil perfect sanatos. Nu sint medic si nu dau sfaturi, dar intra in obligatia lor sa vina acasa, mai ales cind sint probleme. Si nu poti sa-ti tii copilul nevaccinat atitea luni doar pentru ca e ea comoda si nu incearca sa gaseasca solutii. N-ai un medic mai apropiat cu care sa vorbesti?

Mergi la inceput

Hmm, daca vreau sa o schimb... as vrea, dar pentru asta am nevoie de o recomandare sigura la altcineva, sa nu fug de una si sa dau de alta.
de venit acasa... daca sincer, eu stiu ca acasa vine numai daca ai grija sa ii dai plicul( asa mi-au zis mai multe mamici) si nu prea avem noi posibilitatea sa il dam.
Oricum din cind in cind asistenta care e o tipa super de treaba( si plicul nu e nevoie sa fie asa gros)
Oricum, eu speram sa primesc un raspuns de la un doctor: VA ROG FRUMOS, pot sau nu face vaccinul in alta parte?
fetelor pupici ca sunteti macar voi pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_c spune:

salut Lilia!
sunt si eu de acord cu restul fetelor, schimba pediatra!!! cum adica numai luni se face vaccin?si marti se uita numai in gat? si miercuri consulta plamanii? mi se pare o mare prostie. medicii de circa trebuie sa aiba teren in fiecare zi...cred ca pediatra cu pricina nu prea are chef sa isi faca datoria asa cum trebuie. (si asta total opus cu ortopedul, care merita felicitarile mele, pentru faptul ca nu va lasa in ceata, comunica cu voi si sunt sigura ca va avea si rezultatele asteptate!).
imi pare din tot sufletul rau ca nu stiu nici un pediatru in Bucuresti (aici poate te ajuta fetele din Bucuresti), dar clar trebuie sa gasesti pe altcineva. de locul vaccinului stiu ca se face in piciorus. dar in cazuri speciale, este posibil sa se faca o exceptie.
si NU LASA COPILUL NEVACCINAT!!! este foarte important sa urmezi lista vaccinarilor obligatorii.
si..iti doresc din toata inima numai bine si AMELIEI multa multa sanatate.

Mergi la inceput