pacientele dr. Mihalache -CFR2

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Natasha, cand te duci la un doctor si iti da ca solutie a problemei tale 3 variante idioate respectiv: 1. infierea unui copil; 2. inseminare cu sperma de la donator; 3. FIV ICSI dar... "nu ai nici o sansa arunci cu banii pe fereastra, mai bine iti vezi de treaba".
Iti spun eu ca nu poti renunta si te duci la alt doctor.
Celalalt iti spune astazi ceva si peste 3 zile cand vede din nou aceleasi analize iti spune cu totul altceva..... pleci si de la el pentru ca ai senzatia ca face misto de tine si ca nu are nici cea mai mica responsabilitate pentru prostiile pe care le spune.
Te duci la altul care iti face monitorizare si care iti spune ca totul e ok sa te duci acasa si sa prestezi la greu ca sigur o sa reusesti, cu toate ca acesta a vazut spermograma sotului care avea doar 2 milioane cu 10% foarte mobili.... adica.... mai nimic. Sansele sunt aproape nule sa concepi un copil cu asa o spermograma. Vazuse si la monotorizare ca endometrul era mult prea subtire pentru a se prinde o sarcina chiar daca spermograma ar fi fost super.
In fine..... acum cand stiu cu adevarat ce problema am, privesc in urma si imi dau seama cat de pafaristi si de incompetenti sunt unii doctori cu renume. Sau poate ca nu sunt incompetenti dar faima cateodata ti se cam urca la cap si din cauza banilor ajungi sa tratezi oamenii ca pe niste obiecte si sa tratezi totul mult prea superficial.
Acum Dr. Mihalache mi-a pus un diagnostic care are logica si care se probeaza prin analizele pe care le-am facut. Cele hormonale si monitorizarile .
Hai sa lasam amintirile neplacute si sa fim optimisti.
Ce a fost a fost.
Despre Menogon ce as putea sa iti spun... este injectabil intramuscular, ajuta la cresterea foliculilor si cel mai important ajuta si la cresterea endometrului, spre deosebire de clostilbegyt.
Eu am facut din a doua zi a CM 5 injectii cate una pe zi dimineata. Apoi am facut o ecografie si mi-a mai dat inca 2 zile sa fac injectii. Deci in total am facut 7 zile 7 injectii. Menogon nu are ca si Pregnylul mai multe concentratii, are una singura, dar difera doza, eu am facut doar cate o injectie pe zi, dar se pot face mai multe odata.
Fiind prima luna de stimulare si avand in vedere faptul ca analizele hormonale aratau bine in ziua 4 Dr. Mihalache a zis ca e de ajuns cate o fiola pe zi.
Maine o sa fac si Pregnyl de 5.000 U.I.
Va pup

Mergi la inceput

Misu, am putea face un calcul simplu daca am sti cati spermatozoizi are sotul tau pe ml si cati ml are in total.
Al meu are 9 milioane cu 80% mobilitate, si 6ml in total adica are 54 milioane spermatozoizi ceea ce inseamna ca la IAS vor fi introdusi 80% = 43 milioane . Si Matei si Mihalache au spus ca sunt suficienti pentru IAS.
Asa ca .... i-a calculatorul si apucate de socotit
Si acum sa va binedispun putin, ca am primit un mail acum de la un coleg.
7 intrebari despre sarcina
Daca barbatul meu poarta boxeri si nu slip, sunt sanse mai mari sa raman insarcinata?
Sansele cele mai mari le ai daca sotul tau nu poarta nimic.

Si eu si sotul meu aratam foarte bine. Sunt sigura ca si copilul meu va fi frumos si as vrea sa apara in reclame. Cui ma pot adresa in acest sens?
Psihologului tau!

O sa imi iubesc catelul mai putin dupa ce voi naste?
Nu, dar s-ar putea sa te calce pe nervi sotul.

Poate sexul, in ultimile luni de sarcina sa provoace travaliul?
Doar daca sexul e intre sotul tau si o alta femeie.

E important sa fiu alaturi de sotia mea atunci cand naste?
Nu, atata vreme cat temenul de "pensie alimentara" nu te sperie.

Nasterea poate provoca hemoroizi?
Nasterea poate fi folosita ca si cauza pentru orice problema pe care o ai.

Sotia mea a nascut saptamana trecuta. Cand isi va reveni?
Cand copilul va termina facultatea..

Sa aveti o zi buna si ... vesela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Fetelor, va tin pumnii sa fie cu okisori cit mai repede!

Mura, sint mortale bancurile. Iti tzin pumnii sa se lase cu bb la IAS.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasha71 spune:

MURA, Pmihaela, sunteti dragute si va multumesc pt. informatiile prompte. Eu am luat insa o hotarare. Imi iau o vacanta. Cand voi fi in stare sa o iau de la capat cu investigatiile medicale, cu tratamentele, cu sperantele, cu asteptarile, cu lacrimile si cu dezamagirea... o sa o fac. Peste o luna, peste 2, peste 1 an sau ... cand o vrea Dumnezeu.

Fetelor , data viitoare cand voi intra pe acest forum sper sa va gasesc la mamici, va doresc din tot sufletul sa fiti niste mamici fericite! Cum spune Pmihaela, sa vi se implineasca o dorinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

floricica (dr. Mihalache) e chiar cum ii spunele numele! o persoana simpatica si buna... si peste toate astea, un medic bun!
pt cele care vreti sa nasteti acolo e foarte important si spitalul! sectia e noua, moderna si curata! nu e nici urma de infectie intraspitaliceasca! neonatologii sunt buni! asistentele sunt amabile (si fara atentia de rigoare)
pt mine nasterea acolo, cu florina,a fost curata aventura! o aventura reusita! drept care, inca 2 prietene de-ale mele au nascut cu ea! si altele asteapta...

Mergi la inceput

Natasha, sincer imi pare rau dar nu o sa incerc sa te conving sa iti schimbi hotararea.
O sa revii singura cand o sa te simti in stare sa continui. Vorba ta , poate dura o luna, 2, 3 sau poate un an dar intoarcerea in randurile noastre trebuie sa fie numai si numai atunci cand te vei simti tu capabila sa o iei de la capat cu tot ce presupune acest lucru. Esecuri, zeci si zeci de analize, chin, deceptii, teste de sarcina negative.... stim de fapt toate ce traim zi de zi.
Iti par optimista.... asa imi impun sa fiu pentru ca eu am cedat de 3 ori pana acum si am renuntat la tot pentru ca aveam senzatia (pe care o ai si tu) ca daca nu ma opresc ajung la nebuni.
Numai ca dupa cateva luni revin, nu ma pot abtine, vad atatea femei insarcinate sau cu bebelusi si..... o iau de la capat.
De data asta macar am avut norocul de a intalni o doctora super de treaba si ... ce sa mai zicem ... profesionista.
Oricum simt cum ma lasa puterile deja dar incerc sa imi impun sa merg mai departe optimista.
Ieri va spuneam ce multi foliculi am eu si eram tare increzatoare.... aseara insa am fost la eco si nu am ramas decat cu un singur folicul.
Ce sanse sunt.... numai Dumnezeu stie. In momentul asta nu mai pot da inapoi. Mergem pana la capat.
Asta este.
Stiti legile lui Murphy:
Te simti bine, nu te ingrijora o sa iti treaca.....
Daca mi-as pierde si umorul as pierde totul.
Viata nu a fost chiar gingasa cu mine pana acum si nu ma refer doar la faptul ca nu pot avea un bebe, au mai fost si alte incercari grele prin care am trecut si am invatat ca daca iti pierzi umorul si iei chiar totul in serios nu reusesti. Drept pentru care orice problema as avea ma gandesc ca dupa ce o sa trec peste ea o sa rad de tot ce s-a intamplat.
Si chiar functioneaza ..... cateodata.
Imi aduc aminte ca am fost acum cateva luni la Dr. Niculescu la Giulesti care m-a sfatuit sa ma las pagubasa si sa infiez un copil iar eu, in loc sa plang si sa disper, m-am distrat copios, am ras de tot si nu l-am bagat in seama pe dr. Si am luat-o de la capat.
Am avut noroc cu Nicole76 care m-a sfatuit sa merg la Dr. Mihalache.
In lipsa de ocupatie am zis... ce poate fi rau? Ma duc si la ea. Pana la urma tot reusesc eu sa gasesc un dr. bun care sa ma ajute. Si am reusit. Mai ramane sa reusesc sa imi conving si eu ovarele sa coopereze si sa produca.
Natasha... te asteptam sa revii cand o sa fii pregatita. Odihneste-te si ai grija de tine.
Daca ai putea sa iti scoti cu totul din cap aceasta problema , macar pentru o vreme o sa iti fie de ajutor, ideal ar fi sa reusesti, dar e foarte greu.
Iti doresc tot ce e mai bun pe lumea asta.
Mura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.popescu spune:

Buna fetelor,
Eu sunt relativ noua pe DC-nu prea am scris, dar sa stiti ca va urmaresc din umbra.
Felicitari MURA pentru optimism-ul tau. Eu am cam aceleasi probleme.Nu stiu pe la cine sa mai merg.Mai convins sa incerc si la dr.Mihalache.Luni am stabilit o intalnire cu dr.Matei sa vad ce ma sfatuieste si dansa.La mine nu prea este indicatie de inseminare datorita nr.mic de spermatozoizi 2mil-mobilitate 70%.Dar eu vreau sa incerc si asta pana la FIV.Sunt in dilema, nu mai stiu ce sa fac.
O zi minunata va urez si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pmihaela spune:

Buna fetelor!
Multumesc celor care mi-au raspuns si perseverenta in toate!
Mura, imi pare rau, tocmai te felicitam ce multi sunt, dar asta e, pana la urma unul trebuie. Ti-a dat pregnyl ca si mie? Si pe cand inseminarea, ea ce ti-a zis, presupun ca mergeti inainte. Te rog sa ne tii la curent.
Sa stiti ca in timp, caci de mult tot incercam, am fost si la dr. Soare, care e pt. barbati, i-a dat sotului meu tot felul de tratamente si tot zicea ca luna asta gata, desi mie imi pareau spermogramele cam lafel. In final ne-a dat un tratament care costa mii de dolari pe care trebuia sa-l iau si eu si el, asa ca am abandonat.Si de-atunci merg la dr. Mihalache. Nu mai zic ca pe-atunci (acum 2 ani) eu aveam niste dureri f. mari, cu stare de rau, voma etc. la CM, iar el imi dadea vitamine si homeopate.De fapt erau niste chisturi (endometrioza) pt. care am facut laparoscopie si acum sunt OK. Voi ce stiti, ati auzit de Soare, a fost cineva la el? In privinta endometriozei eu zic ca sunt refacuta, dar nu stiu daca este si asta o cauza la ce tot incercam noi si nu reusim. Asa ca luna asta, daca tot sunt in pauza, dr. Mihalache mi-a zis sa fac un eco trans tridimensional pt. ca la ecograful ei a vazut un chist, dar nu e sigura daca e endometrioza, caci se mai reface in timp. Eu sper sa nu.

Sa auzim de bine, Mura iti tin pumnii in continuare.

Mergi la inceput

Bine ai venit Georgiana.
Sfatul meu este sa fii optimista si sa nu treci la FIV pana nu incerci macar 1-2 inseminari.
Chiar si cu 2 milioane poti reusi. O sa vezi ca si Dr. Matei o sa fie de acord sa te ajute daca o sa te vada hotarata si optimista.
In fond e viata ta si tu decizi ce faci. Parerea mea sincera este ca trebuie sa incepi cu IAS.
Spermograma sotului a fost facuta la Dr. Matei?
Daca nu e facuta de ea, sigur o sa vrea sa faca si ea una sa se convinga.
Eu am facut una la Medsana si avea tot 2 milioane cu mobilitate 10-20% , ceea ce era ... mult mai nasol ca la tine.
Cand am repetat-o la Matei are 9 milioane cu 80% mobilitate si asta la o diferenta de 2 luni nu mai mull.
Sincer era sa cad cu scaunul cand mi-a spus Matei cati spermatozoizi are acum. Atunci s-a hotarat sa imi faca IAS pentru ca a zis ca acum avem sanse reale, dar mi-ar fi facut si atunci cu 2 milioane.
Se pot recolta 2 probe la interval de o ora si atunci nr. este mai mare (pentru IAS).
Eu as fi facut oricum , pana la urma este nevoie doar de unul singur nu???
Deci..... nu mai fi in dilema, fruntea sus si .... la IAS cu voi.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.popescu spune:

Multumesc Mura pentru incurajari.Spermograma este facuta la dr.Matei.
Eu trebuia sa fac GIFT dar s-a amanat datorita legii care nu mai apare si nu stiu daca mai am timp sa astept.Nu mai sunt tocmai tanara.In adancul inimii mele sper totusi sa am sanse la inseminare.
Tu cand faci inseminare? Cat te va costa toata procedura cu monitorizari si medicamente?

Mergi la inceput