Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 20

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Ce ciudat s-au intercalat ultimele mesaje...
megbeng, cu graficul de temperatura nu e chiar asa, uite aici un exemplu de grafic "standard":
http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_patterns.html#53

Se observa doua nivele de temperatura : unul mai mic inainte de ovulatie, iar dupa ovulatie unul mai ridicat.
Chiar in ziua ovulatie, temperatura poate sa scada, pentru ca apoi sa creasca semnificativ. Ea ramane inalta pana spre sfarsitul ciclului, cand coboara binisor...
Mi se pare destul de greu sa te protejezi cu metoda asta, trebuie sa acoperi un interval marisor. Cam de prin ziua 10 si inca vreo 2-3 zile dupa ce a crescut temperatura.
Ironia e ca uite, pentru noi, e greu si sa incerci sa prinzi momentul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

iepurila si eu sunt nervoasa pe investigatia asta echografica. ma intreb: ce naiba, nu sunt standard, nu sunt X chestii pe care ar trebui sa le investigheze... ca doar pretul tot ala e! Dr. Tutunaru, caruia i-am scris pe site s-a mirat:"nimic despre foliculi, nimic despre corpul galben?". Ii dau dreptate, doar ca eu am fost proasta, ca atatea voiam sa intreb (aveam fix cu trompele) incat astea nu mi-au trecut prin cap.

Nici eu nu sunt sigura daca nivelul de progesteron indica daca ai ovulat. Eu inteleg ca acesta creaza conditiile de implantare, prin cresterea endometrului. Sa vedem si opinii mai avizate.

Cred ca ar trebui sa creem niste "listute" cu intrebari pe care sa le punem la fiecare vizita:
- la endocrinologie
- la echografie
- la controlul ginecologic, cand se recomanda analize etc.
Ce ziceti fetelor, un mini-ghid al nostru, al aspirantelor.

http://community.webshots.com/album/284896936zAybVu?937

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Da Tania, fiecare medic isi concepe un fel de formular tipizat pe care il completeaza cu ocazia eco. Mie mi s-a parut destul de complex cel pe care l-am primit (+ o fotografie de toata frumusetea). Mai nasol sta treaba la explicatii. Daca tu nu intrebi ce inseamna acele dimensiuni, acele aspecte, lipsa sau prezenta unor elemente dr nu sta sa-ti faca teorie. Aici m-am pierdut si eu. Nu am intrebat mare lucru (Ex Sac Douglas gol- e bine, nu e bine, sau endometru trilamelar - ce e aia?)
Daca intereseaza pe cineva iata rubricile de pe buletinul meu eco:
1.UTER - a. pozitie; b. contur (regulat/policiclic); c. ecostructura (omogena/neomogena); d. cavitate uterina (centrala/deplasata); e. endometru (mm); aspect endometru;f. corp uterin (mm); g. canal cervical (MM)
2. OVAR DREPT - a. dimensiuni; b. ecostructura; c. foliculi (nr, diametru)
3. OVAR STANG - idem
4. SPATIU DOUGLAS (liber/lama de lichid)
5. CONCLUZII

Cam asta. Daca nu mai intervin sa stiti ca nu am ajuns la birou (net-ul de acasa e bulit)

Mergi la inceput

Iepurila dr. tau a fost, totusi un caz fericit, chiar daca nu intelegi pe moment, de poti documenta, dupa rubrici, pe urma, sau poti cere o parere avizata cu privire la fotografie.

Sa-ti spun cum arata formularul meu - la cea mai scumpa clinica din Sibiu, unde au echo cu cea mai buna rezolutie!!!

BULETIN DE EXAMINARE ECHORAFICA
Tip echografie: se bifeaza; locul unde s-a efectual, de ex. Obstretica;-Ginecologie Rubrica asta n-o completeaza nimeni

NUME, PRENUME, VARSTA
DIAGNOSTIC DE TRIMITERE, Nici rubrica asta n-o completeaza nimeni
DIAGNOSTIC ECHOGRAFIC - vreo zece randuri de .....................
in care fiecare completeaza ce vrea.
OBSERVATII Nici rubrica asta n-o completeaza nimeni - (aste e rubrica de umplut spatiu degeaba in orice formular)

Asta e tot. Deci nici un standard, nimic de genul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Originally posted by maria_alexia

Ce ciudat s-au intercalat ultimele mesaje...
megbeng, cu graficul de temperatura nu e chiar asa, uite aici un exemplu de grafic "standard":
http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_patterns.html#53

Se observa doua nivele de temperatura : unul mai mic inainte de ovulatie, iar dupa ovulatie unul mai ridicat.
Chiar in ziua ovulatie, temperatura poate sa scada, pentru ca apoi sa creasca semnificativ. Ea ramane inalta pana spre sfarsitul ciclului, cand coboara binisor...
Mi se pare destul de greu sa te protejezi cu metoda asta, trebuie sa acoperi un interval marisor. Cam de prin ziua 10 si inca vreo 2-3 zile dupa ce a crescut temperatura.
Ironia e ca uite, pentru noi, e greu si sa incerci sa prinzi momentul !

multumesc de link..stii, la mine faza e ca nici nu insist foarte tare sa fac un bebe acum , da si daca vine e mai mult decat binevenit..parca m-as proteja, parca nu....oricum ,sunt casatorita si situatia materiala si cea din familie e mai mult decat prielnica...parintii nostri abia asteapta sa fie bunici...doar atat ca inca sunt studenta (anul 5) si o sa fiu si la anul....sotul e si el inca student...sa vedem ..stiti voi cum se zice: nu e pt cine se pregateste, e pt cine se nimereste..poate se nimereste si pt mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florinini spune:

Tania,
Nu am fost la eco recent, adica de la eveniment incoace> am zis ca o sa ma duc doar daca imi va intarzia CM, ca poate e cu folos.
Cat despre secretie astazi este alba-mata, putina si se sfarama. Ce e asta ca fiind acum la inceput nu prea stiu, poate ma lamureste cineva.

Florinini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Fetelor,voi pe unde va analizati(hormonal)ca trebuie sa fac si eu luna viitoare niste dozari hormonale si pe unde am auzit ca ma costa cam 3500000 lei(ziua 14+21),adica "maretul" meu salariu pe o luna....ca am citit mai sus de aprox.350 de mii per hormon.In Bucuresti? Unde??
Cata,intr-adevar esti o prezenta tonica pe forum (asa cum zicea cineva inaintea mea,parca imi creste moralul dupa ce te citesc),sper sa va rezolvati problemele.Cum reusesti sa-ti pastrezi optimismul si speranta ca eu una dupa fiecare "loz in plic" din ala de la farmacie care iese "necastigator",(adica cu o liniuta)simt ca imi moare bucatica aia de suflet cu care am sperat sa fie(in sfarsit)un ! Voi cum mai rezistati ca eu,desi stiu ca mai am un drum lung de parcurs,nu mai rezist si i-am innebunit pe toti in jur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Buna fetelor . Ieri nu am mai avut timp sa intru pe forum si sa va multumesc pentru incurajarile si urarile voastre. Va imbratisez pe toate si va doresc din tot sufletul sa traiti si voi cat mai curand posibil bucuria pe care o simtim noi acum. Vreau sa le felicit pe cele nou venite Chi, Florini, Mirona, Megbeng, Iepurila, Mishulina si sa le doresc sa ajunga si ele cat mai curand la . Vreau sa va marturisesc ca fericirea noasra va fi deplina cred ca abia luni cand ne va confirma prezenta sarcinii. O sa fiu tot timpul alaturi de voi si o sa va sustin chiar daca Bunul Dumnezeu imi va ingadui sa trec la .
multe, multe la fetele mele dragi.

Mergi la inceput

OAAAAAAAAAUUUUUUUU!!!
In sfarsit merge forumul. Cred ca nu am respectat avertismentul si am reusit sa fac o dependenta de toata frumusetea! Doua zile numai ca nu mi-am distrus tastatura sa reusesc sa intru.

Gabitaco ai fost astazi la medic? Cum e? Ati sarbatorit?

Cora cum te simti, iubita?

Maria sper ca ai venit de la Cluj cu vesti bune. Abia astept sa ne povestesti..

Florinini dupa mine este un mucus nesemnificativ pentru ovulatie. Nu este neaparat necesar sa-l introduci pe fertility.

Cata ai inceput prestatiile? Dar vizita la dr. Tutunaru?

cred ca v-am bombardat, dar ma ardeau degetele sa scriu si ochii sa citesc noutati de la voi.

Bun venit noilor aspirante.. si rapid la !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Ura, merge forumul
Ca tare rau a fost, mai ales ca a fost weekend si ne-am mai linistit si noi...

Fetelor, intai de toate o intrebare pt cine isi monitorizeaza temperatura: cum s-a reflectat in grafic schimbarea orei? Ca eu imi iau temperatura la 7. Duminica am pus ceasul la 8, dupa ora noua, dar azi dimineata a trebuit sa ma trezesc ca de obicei si am avut o temperatura mic, mica, minuscula.
Sint in ziua 17, cu ovulatie in ziua 13, zic eu, si temperaturile se prezinta cam asa:
ziua 13 - 36.53
ziua 14 - 36.51
ziua 15 - 36.67
ziua 16 - 36.86
ziua 17 - 36.51 (azi)
Pentru mine e clar ca aovulatia a avut loc, dar caderea asta brusca de temperatura e dubioasa. Voi ce parere aveti?

In alta ordine de idei, le urez in primul rind felicitari proaspetelor mamici (apropo, asteptam vesti) si apoi bun venit noilor venite.

O sa incerc si eu sa revin pe forum, mai optimista si mai linistita.

Va pupa fata .

_
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Infertilitate cauze necunoscute

Mergi la inceput