Am cumparat anul trecut cu contract de vinzare-cumparare un teren arabil extravilan pentru care s-a facut schita cadastrala . Acum cei de la primaria comunei au mai dat la un vecin ceva teren si imi cere mie sa ma mut cu terenul intr-o laterala cu circa 2 metri liniari ceea ce modifica mult suparfata caci nu este o forma geometrica regulata . Este legal cum au procedat cei de la primarie caci in acest caz schita cadastrala a mea nu mai este valabila nici ca suprafata nici ca amplasament. Ce pot sa fac in acest caz ?
Nu te pot obliga. Daca vrei bine daca nu e problema lor a primariei. In cazul in care fizic (faptic) discutand esti prejudiciat in dreptul tau de proprietate ai calea justitiei in afar de cea amiabila. Legal discutand nu au nici o posibilitate de a solicita ceea ce scrii tu. Exceptiile sunt extrem de reduse si nu e cazul de fata.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
eu lucrez la oficiu de cadastru si nu te sfatuiesc sa accepti. tu prin contract ai cumparat o suprafata cu o forma a terenului e inscrisa in cartea funciara si nu se poate modifica amplasamentul.