Aniversare la gradinita

Aniversare la gradinita | Autor: Alina

Link direct la acest mesaj

Peste aproximativ doua saptamini,fetita mea(aproape 3 ani)isi serbeaza ziua de nastere la gradinita.Doamna educatoare mi-a zis ca pt petrecere pot sa aduc fie prajituri,fie un tort.
Eu as vrea sa fac o prajitura sau un tortulet mai deosebit(sa ne tina minte).
Din experienta voastra,ce apreciaza mai mult copilasii(toti au putin peste 3 ani):tort,fursecuri,prajituri?
M-as bucura mult sa primesc retete potrivite pt aniversarile la gradinita.

Multumesc mult pt ajutor!

Alina

Pt moderatori:va rog mult de tot sa nu-l mutati "La bucatarie",sper sa primesc mai multe mesaje aici.Multumesc pt intelegere!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Nu am sarbatorit niciodata la gradinita ziua de nastere, adica am trimis doar suc si bomboane de ciocolata. Oricum la toate petrecerile de copii pe care le-am facut, ei au fost interesati de jucarii si suc, nu de mancare.

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_danielle spune:

Eu am sarbatorit ziua copilului la gradinitza.

Impreuna cu educatoarea am decorat clasa (cu ceva ghirlande si beculetze si baloane).
Fiind o grupa cam de 15 copii, le-am facut un tort in forma de Mickey-Mouse,niste aperitive (cascaval si sunca presata) taiate cu diferite forme, fursecuri si bomboane de ciocolata si sucuri.
Am dus si farfuriutze/pahare din plastic de diferite culori,servetele cu personaje din desene animate.

Copiii prescolari sunt intr-adevar atrasi mai mult de jucarii dar le poti capta atentia la o petrecere cu forme si culori variate.

Succes si Petrecere frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alina,
noi am serbat de 2 ori pina acum ziua la gradi. Eu, de fiecare data am dus un tort + luminarica cu cifra pe care o implinea Bianca si pachetele cu dulciuri pt fiecare copil in parte. La noi asa se procedeaza. Tortul se serveste in clasa. Pachetelele le pun educatoarele in Haken-ul fiecarui copilas, daca e iarna sau frig; daca e cald, se ascund aceste pachetele in curtea gradinitei si fiecare copil i-si cauta un pachetel. In pachetele eu am pus citeva dulciuri /4-5 bombonele, ciocolatele) si anul trecut, cite o jucarioara de ou kinder. Am mai vazut ca Bianca a mai venit acasa cu: Togo, crion+guma in set ( 99 centi in Woolworth), lichid din acela de facut balonase........dar repet, astea se iau acasa, nu-i lasa la gradi sa le desfaca.
La noi se amenajeaza clasa de catre educatoare, iar sucul tot de la gradi i-l primesc.
La sf. petrecerii copilului aniversat i se cinta La multi ani si primeste un cadou. Anul trecut a fost un clown, anul asta o gentuta si un balon!

Ce stiu de la gradi de sta (ca noi suntem la catolica, desi noi suntem ortodoxi:-)).....mamica duce si ceva gustari reci si sucuri.

Daca e vara, dar nu e cazul tau acum, tortul e inlocuit cu unul de inghetata f. apreciat de copii.

Ce apreciaza copii???? Mai mult torturile, pt ca sunt frumos decorate. Gasesti la Toom, La Hit, cred ca si la Real torturi de la Smarties, sau altele cu Benjamin Blumschen (i-l au pe Benjamin intr-o cutiuta, e surpriza copilului).

Luminari frumoase gasesti la Toys er Us sau la Woolworth. Pahare si farfurii, ornamente.....la fel!

Intreaba si educatoarea cum se obisnuieste la voi la gradi sa se serbeze ziua.

Inca ceva: coipii apreciaza cremele usoare si frisca. Orienteaza-te fie spre tort diplomat sau alt tort cu fructe, fie spre Käsekuchen. Fereste-te de cremele cu prea multa ciocolata, caci le ramine felia de tort aproape intreaga in farfurie (e prea satioasa crema pt ei).

Si nu uita "Aparatul foto"!!! Bianca mereu se uita cu placere la pozele de la aniversarile de la dragi si-mi spune: sunt singura care a fost pozata!

Petrecere frumoasa si La multi ani, pt Marie!

BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Alina, La multi ani! Sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa!

Helbi, ce idee draguta cea cu ascunsul jucariilor in gradina.

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Alina, revin iar:-)

La gelateriile italiene am vazut ca fac torturi pe comanda. Iti pot pune poza copilului pe tort, sau orice alta poza dinbtr-o poveste: alba ca zapada, Micky. Barby, etc. Unde m-am uitat eu era 18 euro kg de tort si alti 11 euro pt poza pe tort. Tortul i-l faceau in diverse forme: inima, papusa, etc.....mie insa mi s-a parut prea scum sa dau peste 50 euro pe un tort (ca la 20 de copii si 2 eucatoare, nu ar fi ajuns un tort de 1 kg).

BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Eu zic ca tortul e cea mai buna solutie, ca sa se bucure de momentul cu suflatul in luminare. Eventual poti sa le iei accesorii de petrecere, coifuri, suflatori, baloane - la noi asa e moda la cei mici!
Petrecere frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Saru'mina!

Mama mia,ce de idei dragute!

Sa va zic ca si eu ma gindisem la un tort ca dä mai bine,dpdpv artistic si luminarica e mai usor de fixat!

Ma gindeam la un fel de tort diplomat,usor,fara creme cu unt si multa ciocolata(käsesahnetort).Vreau sa-l fac intr-o forma draguta,eventual de iepuras ca tot sunt acum la moda,duminica e Pastele catolic si ziua ei e chiar dupa vacanta asta.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianabv spune:

Noi am sarbatorit duminica ziua Patriciei. A devenit un obicei ca de ziua ei sa pregateasca pachetele cu jucarii ptr o tombola, si de obicei sunt cele care ii plac ei cel mai mult, pe care le daruieste cu asa o bucurie ca ma uimeste de fiecare data.
Noi am facut un super tort in forma de vaporas. Am o reteta de tort diplomat cu iaurt, foarte usor si usor si de facut. Am asezat tortul intr/o tava dreptunghiulara, si intr/o alta cutie de alimente care a fost pusa deasupra, era cabina. Pe un bat de frigarui am pus doua bucati de hartie colorata, taiata in forma de trapez, le/am intepat in doua locuri fiecare, in asa fel incat aratau ca panze in vant. Pe margine am pus bomboane baby/fruct, care aratau ca geamuri, iar deasupra pe frisca ursuleti haribo la greu. Fiindca tava era foarte mare, am pus in jurul tortului frisca si alti ursuleti inaotau pe acolo. Bineinteles ca am lipit si un stegulet pe care era scris la multi ani.
Reteta e super simpla:
1. 250 ml lapte rece se pun intr/un vas cu 3 plicuri gelatina fin maruntita dr. Oetker. Se lasa pana se fierb alte 250ml lapte cu 300 g zahar, cand a fiert se trage de pe foc si se amesteca cu gelatina, si se lasa la racit.
2. Se tapeteaza o tava mare sau o tigaie cu fructe, fundul si marginea
3. Se bat 2 plicuri frisca cu 300 ml lapte, se amesteca cu 800 ml iaurt cat mai gros, apoi se amesteca cu gelatina care intre timp trebuie sa fie la temperatura laptelui muls, adica doar calduta.
4. Se pune peste fructe cu grija ca sa nu se dezlipeasca, deasupra se pun biscuiti sau piscoturi. Se da la rece 3/4 ore, apoi se intoarce. E superbun, si nu iti ia mai mult de jumatate de ora ca sa il prepari.
La multi ani si petrecere frumoasa!
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Diana,iti multumesc .

Luni am sarbatorit-o pe Marie la gradinita si a fost foarte frumos.
Am facut un tort cu frisca,brinza de vaci si pandispan(käsesahnetort)pe care l-am ornat cu buline de ciocolata pe care erau desenati clowni,plus inca o prajitura.Au avut succes atit la copii cit si la mamici .
A primit de la copii un cadou(un joc si o carte)si in cele 2 ore inaintea aniversarii i-au confectionat o coronita din hirtie creponata si flori naturale pe care a purtat-o mindra tare,nici macar acasa nu vroia sa o lase .
Sigur ca a suflat in cele 3 luminari,copiii i-au cintat "Happy Birthday"si ea a fost foarte incintata,m-a intrebat cind mai vine ziua ei .

Alina

Mergi la inceput

Alina, sa va traiasca Marie si La multi ani!
Am cautat acum topicul ca ma gindeam ca a-ti serbat-o si eram curioasa cum s-a simtit "printesa"!

Ei...pe mine ma intreaba Bianca mereu cit mai e pina la tziua ei, si ultima data i-am zis ca trebuiina vine iar ziua ei

BIANCA

Mergi la inceput