Este posibil asa ceva?
![](images/user_woman.png)
Am aflat zilele trecute ceva ce m-a socat De mai bine de un an si ceva platesc asigurarea medicala la salariul minim pe economie, trimestrul acesta cand sa platesc mi se spune ca trebuie sa completez o cerere si in cazul in care am obtinut dividende trebuie sa platesc diferenta pana la 6.5% din acestea (din dividende).
Ce legatura au dividendele obtinute cu asigurarea medicala?
Sotul, poate beneficia de asigurarea medicala a sotiei in caz de analize, vizite medicale la medicul de familie,etc., daca acesta nu are asigurare incheiata cu casa de sanatate?
Ma poate lamuri si pe mine cineva?
Multumesc!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Cred ca este o confuzie. NU are nici o legatura obtinerea de dividende cu nici o forma de asigurare. Undeva este o confuzie.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ellarot spune:
Multumesc mult pentru raspuns! Era vorba de depunerea unei declaratii cu dividendele obtinute pe 2004, iar cand am zis ca in acest caz renunt la asigurarea medicala mi s-a spus sa platesc acum si fara aceasta.
dandana spune:
din pacate asa este! ceea ce este curios e ca s-au trezit!
OU nr. 150 publicat în M.Of. nr. 838 din data: 11/20/2002
Art. 51. - (1) Persoana asigurată are obligația plății unei contribuții bănești lunare pentru asigurările de sănătate, cu excepția persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1).
(2) Contribuția lunară a persoanei asigurate se stabilește sub forma unei cote de 6,5%, care se aplică asupra:
a) veniturilor din salarii care se supun impozitului pe venit;
b) veniturilor din activități desfășurate de persoane care exercită profesii liberale sau autorizate potrivit legii să desfășoare activități independente;
c) veniturilor din agricultură și silvicultură, stabilite potrivit normelor de venit pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator și nu se încadrează la lit. b);
d) indemnizațiilor de șomaj și alocațiilor de sprijin;
e) veniturilor din cedarea folosinței bunurilor, veniturilor din dividende și dobânzi și altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a)-d).
(3) În cazul persoanelor care realizează venituri de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) sub nivelul salariului de bază minim brut pe țară și care nu fac parte din familiile beneficiare de ajutor social, contribuția lunară de 6,5% datorată se calculează asupra sumei reprezentând o treime din salariul de bază minim brut pe țară.
scuze la diacritice dar am copiat direct din text!
ellarot spune:
Multumesc Dandana!
Este totusi o prostie din punctul meu de vedere, mai ales ca oricum platim asigurarea de sanatate degeaba, iar la medic cand mergem tot din buzunar trebuie sa scoatem ca sa se uite la noi, indiferent ca e clinica de stat sau particulara.
Ella 22 saptamani
dandana spune:
ela, exista o rezolvare din pacate doar pt viitor!
un contract de munca, la sume minime iti asigura sanatatea obligatoriu si nu vei mai avea nevoie nici de contractul tau!
gandeste-te, sigur iesi mai ieftin!